Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

5 % eller 10 % Basiron

Overvejer du behandling af bumser og akne med basiron? Få guide til om du skal vælge 5% eller 10% basiron til behandling af bumser og akne

5% eller 10% basiron
Forside / Blog / Brevkasse / 5 % eller 10 % Basiron

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “5 % eller 10 % Basiron”

Hej Mads jeg er en pige på 17 år der lige nu lider af mild akne.

det har været værre, men er blevet bedre efter jeg opsøgte en hudlæge. han henviste mig til at bruge basiron 10 % og det bruger jeg, men af en eller anden grund føler jeg ikke jeg kommer det helt til bunds. Kan det være en fordel at skifte til basiron 5%? Eller noget andet?

min hud er meget lys og følsom, nogle gange er den både tør og uren.

pt har jeg faktisk mest uren hud på kinderne men det er sjældent at det er rigtig betændte, det kan det godt være men det mere når jeg har pillet og trykket. ellers er det bare bitte små røde knopper og rødme af pigmentfarve på kinderne, jeg vil ikke gi op.

ved ik om jeg skal fortsætte med basiron?
tror egentlig det virker meget godt så ved ik om det er måden jeg skal smørre det på og mængden der her er afgørende?

når jeg virkelig vil teste min hud står jeg og undersøger den i sollys og så ser jeg at det faktisk kun er få steder i mit ansigt der er helt glat og porcelænshud. men sys det er snyd for en af mine veninder har en perfekt hud og det vil jeg også!

jeg har bittesmå hudorme eller tilstoppede porer rundt omkring over det hele. men hud er ikke mere uren end at det virker forholdsvis glat men når jeg så “rammer” de få steder hvor den er heeelt glat kan jeg jo mærke forskel. og det er også tydeligt når jeg står med et spejl i sollys at alle de urenheder man ellers ikke lægger mærke til viser sig. og så er det jo man får lyst til at trykke dem ud.

nogle hudorme jeg trykker ud er gullige mens andre ikke er hudorme måske men sådan nogle hvide pletter , ved ikk om det er fedtpletter? de er hvide når man trykker dem ud, de virker ikke betændte. og så er der også det problem at der er små prikker typisk på næsen som ligner mikroskopiske hudorme men det er ik nogle man kan trykke ud det er bare mega grimt fordi det ligner at hudens porer ik er helt lukket. ses typisk i sollys fra siden når man kigger på fx næsen.

ellers vil jeg bare gerne vide hvad jeg skal gøre for at få min venindes babyhud, glatte silkebløde rene porcelænshud som ikke kræver en eneste dråbe foundation for at se perfekt ud men som ser lige så ren ud i sollys, eller i det hele taget i al belysning fordi den ikke bare som min synes okay ren men er 100 % og sund (:

undskyld hvis jeg har skrevet meget er bare lige forvirret og frustreret, .

Svar til: “5 % eller 10 % Basiron”

Kære Sakina

Mange tak for din mail og dit spørgsmål! Det er super trist, at du lider af dårlig hud. Og jeg er da rigtig ked af at høre, at du lider af akne. Og jeg vil da gerne forsøge at guide dig til 5% eller 10% basiron

Desværre ved vi ikke, trods flere tusinde undersøgelser, forskning med videre, hvorfor nogle mennesker har akne og bumser imens andre aldrig får det mindste uren hud.

Dog er det rigtig godt at høre, at du allerede er i behandling hos en hudlæge. Og basiron, som din læge har anbefalet, er helt sikkert også et fint lægemiddel mod akne. Basiron dræber effektivt akne-bakterierne. Jeg vil dog anbefale dig at tage en snak med din læge om dit manglende resultat. Lægen kan sikkert hjælpe dig med svar eller måske hjælpe dig til anden behandling. Du kan også tage en snak med din læge om, hvorvidt du kan kombinere brugen af basiron med hudpleje. Hudpleje er godt til at berolige huden og mindske rødme, som mange med akne lider af – og vælger du f.eks. Danish Skin Care serien, så kan du også få behandling af ar. Mange med akne lider også af ar, så prøv at høre din læge om han kan anbefale du kombinerer din behandling af din akne med hudpleje.

Med hensyn til dit spørgsmål om du skal bruge 5% eller 10% basiron, så er det altid svært at svare på. Jeg er ikke læge, og medicin bør man tale med sin læge om. Når jeg læser forskning om 5% eller 10% basiron, så tyder meget på at basiron 5% giver de bedste resultater, til trods for at 10% er stærkere. Nu er det dog sådan at fordi noget er stærkere, så virker det ikke altid bedre. Mange gange oplever man istedet irritation i huden, som jo netop også kan skabe urenhud. Hvis basiron 10% virkelig var dobbelt så godt som basiron 5%, skulle basiron 20% eller 40% så ikke være meget bedre – sådan er det ikke. Og det er lidt samme pointe jeg har med om du 5% eller 10% basiron virker bedst.

Du kan også være uheldig at der skal helt andet til, end benzoyl perioxid, som er det i aktive stof i både. 5% eller 10% basiron. Jeg vil klart anbefale dig at tage en snak med din læge om dit manglende resultat – og tal da, som nævnt, gerne med din læge omm hvorvidt du kan kombinere behandling med god hudpleje. Det er jeg sikker på, at du vil blive rigtig glad for, så du samtidigt med behandling af din akne også får plejet din hud med god hudpleje. Det kunne med fordel være min serien, som jeg tror du vil blive rigtig glad for

De hvide pletter du fortæller om lyder som talgknopper som skal fjernes manuelt eller eventuelt ved brugen af en daglig BHA eksfoliering (Beta Hydroxy Acid/Salicylic Acid).

Jeg håber du kan bruge mit svar og jeg ønsker dig en fantastisk dag!

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar