Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Akne er det samme både for teenagebumser og voksenakne!

Mange tror at de vokser fra bumserne, og det blot er et fænomen i teenage årene. Dette passer dog ikke, voksenakne er også udbredt. Læs mere om behandling

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Akne eller bumser er noget de fleste forbinder med teenageårene. Derfor er det også enormt frustrerende, hvis du i 20-erne, 30-erne og 40-erne stadigvæk skal slås med uren hud. Det bliver dog mere og mere normalt at du, som voksen, kan lide af bumser og uren hud.

Faktisk estimeres det at 54 % af befolkningen over 25 år i vestlige lande, fortsat slås med bumser og de urenheder, som de aldrig kom af med efter teenageårene. Du er altså ikke alene om at kæmpe med bumser og uren hud efter teenageårene!

I alderen 45 – 65 år er tallet faldet gevaldigt. Faktisk til under 3 % for mændene. Anderledes ser det dog ud, hvis du er kvinde. Da er risikoen for at du fortsat rammes eller plages af bumser 4 gange højere end hos mændene i samme aldersgruppe.

Differencen forklares især ved, at den største årsag til akne er hormonel ubalance, og kvinder i denne aldersgruppe går i overgangsalderen.

Dertil kommer, at vi med vores levevis i dag, langt mere bliver udsat for hormonelle forstyrrelser, forureningen, stress samt mange andre faktorer der aktiverer udviklingen af bumser og uren hud.

Bumser og uren hud er altså ikke en hudsygdom, som er aldersbestemt. Hvad der imidlertid er absolut sikkert er, at hverken voksne eller unge skal finde sig i uren hud, bumser og uren hud!

I dag vides der så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af akne, så det at blive aknefri ikke længere er hokus-pokus. Ingen – teenager eller voksen – skal derfor gå rundt med uren hud.