Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Akne – Ingen hudpleje?

Pillekur til behandling af akne, bumser og uren hud. Ved behandling af akne med piller, skal du så undgå hudplejeprodukter? Få svaret her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Akne – Ingen hudpleje?”

Hej Mads
Først vil jeg gerne lige rose dig og denne hjemmeside – der er virkelig meget hjælp at hente.

Jeg er 22 år og har igennem 2-3 år haft en del problemer med uren hud. Det har aldrig været rigtig slemt, men stadig nok til at jeg ville søge lægehjælp. Det gjorde jeg så for lidt over 1 år siden hvor jeg gik i behandling med Clindoxyl. Det hjalp rigtig meget på mine problemer og fjernede stort set min akne.

Problemet er dog, at jeg nu er begyndt at få akne og bumser igen. Jeg renser min hud hver morgen og aften. Om aftenen gerne med nogle forskellige renseprodukter fra Matas, hvorefter jeg smører lidt Clindoxyl på de ramte steder. Situationen er især blevet værre den sidste stykke tid. De 2-3 måneder er jeg begyndt at få nogle enkelte men forholdsvis store og ømme bumser. Da jeg ikke ønsker at få en masse ar i huden, valgte jeg at søge læge igen. Denne gang fik jeg udskrevet Tetracyklin hvor jeg skal tage 1 tablet dagligt. Jeg håber og har en forventning om at det nok skal løse problemet. Jeg spørger dog min læge om jeg ikke stadig skal fortsætte med at rense min hud 2 gange om dagen, og stadig bruge en god fugtighedscreme – bruger idag Melisa – AHA-Frugtkomplex-creme. Min læge siger at hun synes bare jeg skal nøjes med pillerne, og se hvilken effekt det har..

Hvad er din anbefaling..

jeg tænker at det stadig er nødvendigt at rense huden for fedt og snavs?

 

Svar til: “Akne – Ingen hudpleje?”

Kære Casper

Tusind tak for dine rosende ord om min hjemmeside. Det er dejligt at jeg kan hjælpe så mange med deres hudspørgsmål og hudproblemer!

Tetracyklin kan hjælpe med bumser og akne “indefra”. Og jeg vil da altid anbefale dig at følge din læges rådgivning. Det vil jeg egentlig anbefale i enhver henseende, at når man søger hjælp, at man også giver det en fair chance. Samtidigt har du naturligivs fuld ret til at være spørgende og skeptisk. Og jeg vil da næste anbefale dig at tage en uddybende sank med din læge – måske i har misforstået hinanden. Og måske din læge har misforstået dit spørgsmål om hudpleje – og forstået at du gerne vil have noget medicin mod akne at kunne smøre på huden samtidigt med at du var igang med tetracyklin. Så tag en snak med din læge :-D Der skulle nemlig bestemt ikke være noget i vejen for at du plejer din hud med hudpleje, imens du tager tetracyklin – ligesom du selvfølgelig også fortsat gerne må spise sundt. Din hudlæge kan svare helt konkret på om du kan bruge hudpleje sammen med tetracyklin.

Mange oplever jo også at tetracyklin udtørrer huden voldsomt meget, hvorfor netop en fugtighedscreme kan være en god ide – men forhør dig ad hos din læge. Det vil jeg klart anbefale dig.

Som sagt så burde hudpleje dog bare være en positiv gevinst for din hud, ligesom det er en gevinst for din hud at du sørger for at spise sundt og får motioneret. Siger din læge god for at du kan bruge hudpleje sammen med tetracyklin, så kan du finde de rigtige hudplejeprodukter til dine hud her. Min hudplejeserie irriterer eller udtørre ikke på nogen måde din hud, men er super god til at bekæmpe uren hud og bumser – ligesom du får god fugt til din hud.

Kan jo tilføje at du bestemt også bør bruge solbeskyttelse til din hud, som jo også er hudpleje – Der er forresten både solbeskyttelse og anti-aging i min dagcreme.

Jeg håber du får en fantastisk fremtid og et flot resultat med dine hudproblemer!

Alt det bedste