Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Bumser og benzoylperoxid

Behandling af bumser med benzoylperoxid og basiron. Fjern effektivt bumser og uren hud i ansigtet og på kroppen. Få guide mod bumser her

benzoylperoxid
Forside / Blog / Brevkasse / Bumser og benzoylperoxid

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Bumser og benzoylperoxid”

Hej Mads

Jeg er en fyr på 24 år, som har døjet med acne ligesiden mine tidligere teenage år.

Jeg har forsøgt at anvende guiden “Mads’ Kur mod bumser” og havde fin succes de første par uger med dine råd og danish skincare hudplejeserien. For at få has med de sidste bumser og sætte lidt hårdere ind, valgte jeg at begynde med basiron. Derefter er min hud brudt ud med rigtigt mange bumser. Har dog kun brugt benzoylperoxid (Basiron 5%) om morgenen, da jeg synes det giver nogle hvide linier i ansigtet. Jeg var faktisk bumsefri i 2 uger da jeg begyndte med basison, men nu er jeg begyndt at få mange bumser igen. Aftager effekten af benzylperoxid? Det virker i såfald som en midlertidig løsning, hvilket jeg ikke søger. Løsningen må gerne være permanent og noget som jeg kan blive ved med at bruge ;)

Du siger, at man skal bruge en”god fugtighedscreme“. Har du nogle forslag? Har selv brugt Aqualia Thermal fra Vichy om aftenen og Normaderm dagcreme. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal kigge efter eller om disse to produkter tilstopper porerne.

Mine bumser kan beskrives som værende: Typisk røde og ofte med hvide knopper i midten. Min bumser er altid placeret omkring hagen og næsen. Jeg har ingen bumser på panden.

Min hud kan være lidt irriteret og tør, men ikke så meget at jeg føler det er irriterende :)

Jeg dyrker masser af motion: Løb, boksning, styrketræning mv. Har du nogle forslag til en fugtighedscreme jeg kan bruge efter træning?

På forhånd tak

Hilsen Tom, fra Aarhus

Svar til: “Bumser og benzoylperoxid”

Hej Tom

Jeg er rigtig glad for at høre at du kan bruge min vejledning – og at du følger den. Dit udbrud efter et par uger på “kuren mod bumser”, er jeg meget overbevist om kan skyldes at din hud er ved at falde til ro efter tidligere skrappe produkter. Det lyder dog også til at du er meget ihærdig og måske har en tendent til at kunne risikere at overbehandling. Du skal være lidt varsom med behandling med Benzoylperoxid. Basiron, som indeholder benzoylperoxid, kan godt nok købes i håndkøb på apoteket, men det er trods alt et lægemiddel. Og du burde have konsulteret en læge, før du begyndte med basiron mod din bumser.

Din læge kan også svare på, hvorvidt din hud er blevet immun overfor basiron og benzoylperoxid. Det er dog aldrig noget, som jeg tidligere har hørt om. Men prøv at tage en snak med din læge, hvis du ønsker at fortsætte med basiron i behandlingen af dine bumser.

Min anbefaling er dog, at du nok først og fremmest skal væbne dig lidt med tålmodighed i forhold til brug af min hudplejeserie mod din bumser. Behandling af huden tager tid. Det vil din læge også kunne fortælle, hvis du vælger at bruge medicin mod bumser. Hudpleje kan dog i langt de fleste tilfælde sagtens løse et udbrud af bumser, men det kræver tålmodighed. Så prøv at give min hudplejeserie 3 månedstid. Det er den normale tid, som jeg anbefaler alle at give serien – for som sagt, så tager behandling af bumser og uren hud.

Jeg skal naturligvis ikke tale dig fra at begynde med benzoylperoxid – eller andet lægemiddel i konsultation med din læge. Jeg vil blot anbefale dig, uanset hvad du vælger, at du lader valgte behandling få tid. For ja, behandling af huden tager tid – uanset om du vælger kuren mod bumser eller lægemidler såsom benzoylperoxid.

Du skulle dog gerne begynde at se et positivt resultat på din hud i løbet af nogle uger, når du bruger Danish Skin Care hudplejeserien til at bekæmpe bumser. Der skal altså lidt mere end 14 dage til, førend du vil se et positivt resultat. Før du er bumsefri tager det dog længere tid.

At du dyrker meget sport er super godt, det er med til at hjælpe kroppen med at udskille affaldstoffer – jeg vil dog lige pointere hertil, at det er meget vigtigt, at du får renset din hud efterfølgende. Brug gerne Perfect Skin Face Wash til at vaske dit ansigt og smør så en god creme på efterfølgende. En god ansigtscreme bør indeholde en lang række vitaminer og mineraler og skal altid være uden parfume, farvestoffer og hudirriterende ingredienser. Og en dagcreme bør ligeledes selvfølgelig indeholder UVA/UVB solfilter.

Jeg kan som creme kraftigt anbefale at du kigger på Danish Skin Care cremer. De er fyldt med gode ingredienser, som virkelig vil hjælpe din hud og især på dine bumser. Her finder du også en god creme til tør hud, som du lyder til at have – Perfect Skin Moisturizer – Normal to dry skin til om natten og Perfect Skin Day Protector – Normal to dry skin til om dagen.

Og fortsæt så endelig med din sunde livsstil – og giv “kuren mod bumser” lidt tid. Forsøg også at undgå at fokusere konstant på dine bumser – stress kan virkelig forværre bumser.

Jeg ønsker dig alt mulig held – og du skal altid være velkommen til at skrive igen!

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar