Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Ansigtsmaske: Fugte og rense

Få mere at vide om acne, bumser, hudplejerutiner (også for mænd), uren hud, motion, mad, hudpleje-produktvurderinger m.m.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Ansigtsmaske: Fugte og rense”

Hej (igen) Mads,

Tak for tippet sidst, er blevet obs på irritation efter sport og prøver nu at gennemfugte efter.

Har du evt. nogen anbefalinger til brug og køb af ansigtsmasker? (har pt aldrig brugt en). Må meget gerne både fugte og rense.

Læser at du er gået over til en elektrisk barbermaskine. Synes for  tiden ikke min hud har kunne tåle rensning efter barbering, men dette er måske the way to go? Har du nogensinde problemer med indgroede hår? Eller nogen tip til hvordan det kan undgås?

Mvh

Henrik

Svar til: “Ansigtsmaske: Fugte og rense”

Kære Henrik

Jeg er glad for, at du kunne bruge mine sidste råd til dig.

Det er vigtigt at du renser din hud mindst 1 gang om morgenen og 1 gang om aftenen for at fjerne snavs og døde hudceller, så din hud kan ånde. Selv den sarteste hud bør blive renset dagligt – selvfølgelig med et mildt renseprodukt.

Mht. ansigtsmasker, bør det ikke være nødvendigt med den korrekte daglige hudpleje – ansigtmasker virker én gang ugentligt og er “skrappe” for huden idet huden pludselig kommer på overarbejde. Ligesom de selvfølgelig skal huskes at bruges jævnligt for at få den optimale virkning og planlægges i forhold til hvornår man har “tid” til at være rød i ansiget efter den voldsomme behandling og derved kan hudpleje hurtigt blive en “øv oplevelse” fremfor noget dejligt og lækkert. Tænkt lidt på det, som med din kost – vi ved godt, det ikke er optimalt kun at spise sundt én gang ugentligt. Ligeledes gælder for huden – den skal plejes dagligt og med milde hudplejeprodukter.

Hvis du benytter en elektrisk barbermaskine, skal du barbere dig på tør hud, hvorefter du renser huden med et mildt renseprodukt. Hvis du omvendt benytter en skraber til din barbering, vil jeg foreslå at du renser din hud før du går igang med din barbering. Husk samtidigt at bruge en barbergele-, creme eller olie for at lette knivens vej på huden. Her bør man altid vælge et barberprodukt uden parfume og irriterende ingredienser.

Indgroede hår opstår tit, hvis huden ikke er rengjort (renset) og/eller gennemfugtet, hvilket forårsager, at de små hårsække tilstoppes og håret derfor ikke kan komme ud. Det er derfor igen vigtigt at huske at rense sin hud og bruge en peelende creme.

Jeg er spændt på at høre om din hud kommer i bedring og ønsker dig fortsat succes i dit liv.

De varmeste hilsner