Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Kan man tage anti-inflammatorisk kosttilskud mod bumser?

Hvis du lider af bumser, så er det fordi du lider af inflammation. Du har måske hørt at du kan tage kosttilskud der er anti-inflammatorisk? Men hjælper det?

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Du kan finde en masse af kosttilskud derude, som formodes at hjælpe med at reducere inflammation.

Fra personlige erfaringer og med alt den forskning jeg har læst, vil jeg kraftigt fraråde
at bruge kosttilskud, med et par vigtige undtagelser. Først og fremmest fordi der er stor
debat om effekten af kosttilskud, men også i forhold til den toksiske belastning på din krop.

Derudover er kosttilskud store koncentrationer af en eller flere vitaminer og mineraler samlet i én pille. Hvad dette pludselige boost gør for kroppen er endnu usikkert. Måske det stresser kroppen, måske det skaber inflammation, måske…

Den vigtigste grund til at droppe anti-inflammatoriske kosttilskud, når du har bumser og
uren hud er, at det distraherer dig fra at fastsætte og fjerne den egentlige årsag til bumserne.

Kosttilskuddet maskerer blot problemet, ligesom medicin mod bumser, skrappe hudplejeprodukter, ansigtsmasker og så videre.

Husk også på at kosttilskudproducenterne er pengemaskiner, der generelt ønsker at dyrke og sælge flere og flere kosttilskud. Så de gør alt, hvad de kan for, at få dig til at spise kosttilskud, købe nye kosttilskud og købe flere kosttilskud.

Jeg tror, at de folk der driver disse kosttilskudvirksomheder er fundamentalt gode mennesker og virkelig ønsker at hjælpe med at helbrede mennesker, men jeg tror, at medicinering med hele fødevarer er generelt mere effektivt end at tage isolerede kosttilskud, uden for nogle specifikke medicinske tilstande og mangler.

Disse virksomheder hopper på muligheden for at skabe nye “banebrydende” kosttilskud, når en ny undersøgelse kommer ud, der lover at tilføje 20 år til dit liv. Gem dine penge til rigtig mad – i hvert fald er kosttilskud og dårlig kost uden virkning.