Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Myte: Du kan blive "appelsinfri" med creme

Appelsinhud: Selvom mange producenter lover at deres produkter kan fjerne eller afhjælpe cellulitis, så er det desværre ofte tomme løfter.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Enhver kvindes (og muligvis mands) største skræk er appelsinhud, også kendt som cellulitis.
– Eller det skulle man da tro, hvis man gik ud fra, hvad reklamerne fortæller os. Appelsinhud og så måske pletter på tøjet.

Spøg til side. Der bliver solgt ufatteligt mange forskellige hudplejeprodukter, skrubbehandsker og underlige elektroniske dimser, der alle lover at bekæmpe den frygtede cellulitis. Sandheden er imidlertid, at hverken creme eller elektroniske impulser hjælper.

Cellulitis bliver ofte kædet sammen med overvægt, men det er også forkert. Alle, tykke som tynde, kan få det. Cellulitis kan bedst sammenlignes med strækmærker. Det er bare i underhuden i stedet for overhuden og ligger dermed under det fedtlag, der er imellem de to hudlag. Med andre ord er der altså tale om en ardannelse, og det er ikke noget, man kan smøre eller skubbe væk.

Mit bedste råd er derfor: Brug pengene på noget andet! Forkæl dig selv med et par lækre sko, få en ny frisure eller invester i en ny saftpresser. Alt andet end at spilde penge på at blive ”appelsinfri”.