Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Sådan fjerner du dine ar efter bumser

Har din kamp mod acne og bumser ført til ar i huden? Fortvivl ikke, du er ikke den eneste som kæmper med grimme ar i huden! Bare rolig, der findes faktisk en simple og effektiv løsning helt uden bivirkninger! Du får den bedste hudplejeguide til at fjerne ar efter bumser lige her!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Behandling af ar efter bumser

Ar opstår for nogle mennesker i mindre grad efter en længere periode med bumser.

For andre opstår ar i ansigtet på grund af dybere ødelæggelse af hudens bindevæv, tit i forbindelse med voldsomme tilfælde af bumser eller cyster.

Det kan være fristende at trykke sine bumser, hvilket i bund og grund også er OK (se guiden: Sådan trykkes bumser korrekt), alligevel bør du dog altid trykke forsigtigt i din hud, så du ikke selv er skyld i ardannelse.

Behandlingsmetoderne for ar i ansigtet er meget forskellige, da det hele afhænger af størrelse og hvor nye arene er.


Fjern ar med hudpleje

Daglig brug af cremer fyldt med A-vitamin (se Danish Skin Care Moisturizers), vil forbedre din huds øverste hudlag og struktur, og derved kan mindre ar forbedres en smule.

Det er dog vigtigt, at du bruger produkterne over en længere perioder (flere måneder).


Fjern ar med hudslibning

Hudlæger kan på cirka en time behandle ar i huden (som er bedøvet eller frosset) ved at bruge et roterende diamanthjul.


Fjern ar med laser

På trods af at laserbehandling lyder voldsomt, så er det en meget sikker måde til behandling af ar i huden, da man nemt kan kontrollere indtrængningsdybden i huden.

En laserbehandling fjerner huden, så der kan dannes ny hud. Laserbehandling af ar kan tage lige fra få minutter til en time, afhængig af størrelsen på arene i huden.


Fjern ar med peeling

En peeling hos hudlægen tager cirka 15 – 30 minutter, fjerner hudens øverste lag, og mindsker derved ar i huden.


Fjern ar med injektion

Da et ar i huden er ligesom en fordybning i huden (som en rynke), kan du fylde dette med forskellige injektioner som eksempelvis kollagen.

Effekten af kollageninjektioner ses med det samme, tager kort tid, men er også kun midlertidige.

Saltvandsinjektioner kan også benyttes, da disse vil få huden til at danne ny kollagen. Det kræver dog mellem 4 og 8 injektioner for at have en effekt.


Fjern ar med daglig peeling/eksfoliering– hjemmebehandling

Endeligt, så er der den daglige peeling/eksfoliering – den vil ikke virke “her og nu”, men vil gradvist forbedre din hud. Yderligere så er en daglig eksfoliering langt fra så voldsom, som ovenstående – som ligeledes kan være temmelig omkostningsfulde, førend man når et positivt resultat.