barbering med skraber

Skal jeg barbere mig med skraber eller maskine når jeg har uren hud?

Hvis du er plaget af akne, bumser eller uren hud kan det være svært at vide hvordan du bedst barberer dig. Få råd til barbering med skraber uden irritation

Indhold af artiklen:

Om det er bedst at bruge en maskine eller skraber til barbering, er et emne der virkelig kan skabe debat. Måske specielt fordi der findes så utroligt mange produkter på markedet, både af maskiner og skrabere. Få guide til barbering med skraber eller maskine i denne guide.

Udover de mange forskellige maskiner og skraber til barbering, som skaber forvirring, så tror mange fejlagtigt, at irritation og skægpest efter barbering, hovedsageligt opstår på grund af udstyret. Derfor vælger mange, efter problemer med barbering, at shoppe videre til et nyt udstyr.

Overordnet set bør det anbefales, at du bruger en maskine til trimning og afkortning af dit skæg. Altså i forbindelse med vedligeholdelse af et fuldskæg, skægstubbe eller hvis du har fået langt skæg og ønsker en glatbarbering. I forhold til sidst nævnte bør du starte med at trimme og afkorte dit skæg med maskine.

Brug af maskine til glatbarbering vil for langt de fleste være alt for hårdt for huden, da maskinen bliver varme og kniven kører gentagne gange over huden.

Til en glatbarbering bør du bruge en skraber. Herved kan du sikre minimum af irritation ved kun at skrabe henover samme område én gang. Så til glatbarbering bør du vælge barbering med skraber.

Når det kommer til barbering med skraber, så er det vigtigste egentligt, at du bruger et rent og skarpt barberblad. At din skraber har 4 knive og har kostet en formue, er slet ikke nødvendigt!

Tværtimod kan det være en fordel, at bruge en skraber med blot 2 blade.
2 blade irriterer din hud langt mindre, og derved mindskes risikoen for at få voldsomme akneudbrud efterfølgende, også betydeligt.

Vælg desuden altid en skraber med gummibeskyttelse foran knivene – det vil lette knivens glid.

Vigtigt ved barbering med skraber er det desuden at du kun skraber ansigtet ved kort skæg. Er dit skæg længere end 4-5 mm, så bør du før barbering med skraber trimme dig skæg ned i en kortere længde. Dette gør barbering med skraber langt mere skånsomt for huden – og det vil give dig en tættere glat barbering.

Husk desuden altid at brug barberskum eller barbergele når du barberer med skraber. Præcis ligesom du KUN bør barbere renvasket hud. Langt de fleste problemer ved barbering opstår fordi man springer over disse to punkter.

Læs mere om barbering uden problemer her

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar