Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Behandling af strækmærker

Kan strækmærker behandles med hudpleje? Hvilket hudpleje mod strækmærker virker, eller virker ikke? Få svaret om strækmærker her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Behandling af strækmærker”

Hej Mads

Hvordan behandler jeg mine strækmærker på benene?

Svar til: “Behandling af strækmærker”

Hej

Hudplejeprodukter mod strækmærker, er ét af de områder, hvor kvinder er mere end villige til at prøver det ene produkt efter det andet.

Sandheden er bare, at der ikke findes dokumenterede ingredienser i almindelige hudplejeprodukter, som kan fjerne strækmærker.

Strækmærker er et ar, der er dannet på hudens inderside ved, at hudens bindevæv (kollagen og elastin) nedbrydes, oftest på grund af en større udspiling af huden, eksempelvis på grund af vægtøgning/tab eller graviditet.

Hvis det lyder for godt til at være sandt
– så er det, det nok også…

Påstandende om aktive ingredienser, som kan fjerne strækmærker, er overvældende i skønhedsbranchen, men sandheden er bare, at ingen af nedenstående meget omtalte ingredienser mod strækmærker, nogensinde har fjernet strækmærker (hvis de virkede, hvem ville så gå rundt med strækmærker?):

  • Løgekstrakt
  • E-vitamin
  • Lavendelolie
  • Aloe
  • Kakaosmør
  • Lanolin
  • Hvedekimolie (eller en anden planteolie)
  • Kollagen og elastin (disse kan ikke reparere knuste stoffer i huden)
  • Eksotiske planteekstrakter (istedet vil disse ingredienser alt for tit nedbryde huden)

Procedurer og metoder der virker

Hudplejeprodukter kan simpelthen ikke fjerne strækmærker, selvom de flotte billedbehandlede reklamer fortæller noget andet.

I stedet for at spilde sine penge på hudpleje mod strækmærker, kan man overveje nogle andre og virkningsfulde metoder:

A-vitamin på recept mod strækmærker

På grund af A-vitaminets effektivitet i at forbedre hudens struktur, kan receptpligtige A-vitamin produkter forbedre udseendet af strækmærker. Man kan forvente ca. 20 % forbedring.

Intense Pulsed Light (IPL) mod strækmærker

Laserbehandling kan være en god mulighed til behandling af strækmærker. Desværre er denne procedure ikke billig og kræver gentagne behandlinger.

Kemisk peeling mod strækmærker

Hudlæger kan med 20 % Trichloroacetic Acid (TCA), stimulere hudens produktion af kollagen og elastin og derved forbedre udseendet af strækmærker.

Ha’ en dejlig dag!