Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Bumser og Tetracyklin

Er behandling med tetracyklin det rigtige for dig, din hud og dine bumser? Og er du klar til bivirkningerne? Læs om behandling af bumser her

behandling med tetracyklin
Forside / Blog / Brevkasse / Bumser og Tetracyklin

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Bumser og Tetracyklin”

Hej Mads

Jeg skriver til dig da jeg snart er ved at gå ud af mit gode skind, på grund af alle mine hudproblemer! :(

Jeg er en pige på 23 år. Som du nok oftest hører, har jeg prøvet alverdens cremer og produkter for at komme af med mine bumser! Som mange andre har jeg også smidt en masse penge efter produkter, som ikke har hjulpet noget som helst. Mit problem er at mine bumser ikke bare er bumser som ligger i det yderste hudlag. Mine bumser minder nok mest af alt om cyster/knuder/talgkirtler, som ligger meget dybt i huden. De kommer altid de samme steder og efterlader de grimmeste ar. Jeg oplever tit at bumserne hæver meget op og forbliver denne kugleform. Jeg synes det er møg harmende irriterende at jeg gør alt for at få en pæn hud, men intet hjælper.

Jeg søgte derfor hjælp ved min læge for at høre hvad han havde af kloge ord. Han mente jeg skulle på en pillekur (tetracyklin behandling) i ca. 3 mdr. Det skal så også lige siges jeg er på p-piller og har været det siden jeg var 15-16 år. Han mente det ville være godt for mig at prøve pillerne af, da han mente det kunne hjælpe på mine bumser, da bumserne sad meget dybt i min hud og ikke vil kunne gå væk med hudplejeprodukter.

Jeg fortalte ham, at jeg havde prøvet nogle af de cremer man kan få mod hudproblemer, men at jeg ikke kunne tåle dem, da jeg får en form for eksem af det. Jeg får orange pletter de steder jeg har påført cremerne. :(

Jeg har prøvet at læse mig frem til en masse om Tetracyklin pillekuren, og jeg bliver en smule panisk når jeg læser om alle de ting pillerne kan gøre ved en (Jeg er klar over, at det ikke er vitamin piller jeg kommer til at proppe i min krop ). Min læge nævnte dog intet i forhold til mælkeprodukter og manglende solbeskyttelse. Det er blot nogle af de ting som jeg har kunne læse mig frem kan have en negativ effekt i forhold til min hud. Det har selvfølgelig sat en masse tanker i gang hos mig. Lægen vil have jeg skal tage en 1 pille hver dag i ca. 3 mdr. Så umiddelbart tænker jeg ikke, at dosissen er særlig høj? Dernæst mente han ikke det var nødvendigt at få taget blodprøver undervejs, når det kun var så lidt det drejede sig om (1 pille om dagen). 

Jeg må indrømme, at jeg er en smule forvirret over alt dette, specielt når jeg så kan læse mig frem til en masse ting på nettet, vedr. disse piller! Så nu blev min ”sidste” udvej at skrive til dig/jer. Jeg har hørt fra to af mine veninder at dine produkter skulle være super gode og det er derfor jeg har valgt at skrive til dig. 

Hvis jeg selv skal beskrive min hudtype, er den nok lidt sart, med tendens til at fedte lidt i panden men samtidig være tør andre steder i hovedet.  Mine bumser, kommer ved kæbelinjen, hagen, ned under mundvigen og sommetider i panden. Jeg vedlægger nogle billeder så du kan se hvordan det ser ud. Det går mig enormt meget på, at jeg får disse store knuder! Og det er vildt frustretende, at jeg ikke rigtig føler, at jeg kan dække dem til, når jeg skal ud i blandt andre. :(

Jeg håber du kan hjælpe/rådgive mig i forhold til hvad jeg skal gøre, da jeg er virkelig ked af hvordan min hud ser ud. Ser frem til at høre fra dig! :)
 
Mange hilsner
Camilla

Svar til: “Bumser og Tetracyklin”

Hej Camilla

Jeg vil super gerne hjælpe dig! Tak for din lange mail og tak for dine fotos. Jeg vil da gerne svare på spørgsmål om behandling med tetracyklin.

Jeg forstår udemærket din skepsis i forhold til din læge – og jeg forstår KLART at du er nervøs ved at skulle begynde på en behandling med tetracyklin.

Nu er jeg ikke læge og jeg kender ikke din sygdoms historik, men tetracyklin er antibiotika og det er altså noget, som man skal være varsomme med! Der er stor risiko for, at man kan blive resistent – og der er desværre langt værre sygdomme end bumser og hudproblemer, hvor det kan være nødvendigt med antibiotika… Så det lyder mærkeligt, at sætte dig igang med tetracyklin, når i ikke har forsøgt andre muligheder. Men som sagt, jeg er ikke læge og jeg kender ikke til din sygdomshistorik, så jeg vil nødig begynde at vejlede. Men din dosis lyder dog til at være rimelig lav, hvis du vitterligt skal igang med Tetracyklin.

Når det så er sagt, så synes jeg også at behandling med tetracyklin er en temmelig voldsomt start – især når jeg kigger på dine foto. Nu skal jeg selvfølgelig passe på, at jeg ikke gør dit hudproblem mindre end det er! Og misforstår mig endelig ikke, jeg er FULDT ud klar over at bumser (uanset omfang) er voldsomt frusterende! Men udfra billederne, virker du trods alt (heldigt for dig) ikke så voldsomt plaget af bumser… Men du har selvfølgelig lidt bumser rundt i ansigtet. Det skal du selvfølgelig ikke acceptere – vi lever i det 21 århundredede og det er altså ikke meningen, at man skal gå rundt med hudproblemer som bumser!

Skulle jeg anbefale og råde dig til noget, så ville det være at droppe lægemidlerne, også give Danish Skin Care serien en chance. Ved godt, at nu tænker du, at jeg “bare” vil sælge… Men helt ærligt, det er en helt igennem fantastisk hudpleje serie og du undgår bivirkninger ved behandling med tetracyklin – som jeg fornemmer du er lidt urolig overfor. Og du er meget velkommen til at tjekke vores trustpilot, hvor du kan læse alle de mange positive anmeldelser. Og du kan også tjekke vores website for at se de mange før og efter fotos.

Jeg har selv været voldsomt plaget af bumser og jeg har fået mine bumser fjernet, blot ved at bruge Danish Skin Care serien… Ligesom min rødme i huden også er forsvundet, såvel som mine ar fra bumserne. Og jeg ved at det vitterligt er en super fantastisk serie, som jeg har skabt! Mine hudplejeprodukter har hjulpet så mange allerede – og jeg tror også at produkterne kan hjælpe dig! Du er som sagt ikke voldsomt ramt, så mon ikke, at du vil se rigtig gode resultater i løbet af 2-3 måneders behandling med Danish Skin Care serien.

Udfra din beskrivelse af din hud, så vil jeg klart anbefale dig serien normal-fedtet.

– Prøv Danish Skin Care serien normal-fedtet hud her:

Og dermed vil din daglige rutine blive:

Morgen

Perfect Skin Face Wash: Dit renseprodukt, som mildt og effektivt fjerne skidt fra huden. Vask ansigtet (evt. under bruseren), skum lidt produkt op i hænderne og masser det ind. Skyl efter med rigeligt vand og dup ansigtet tørt med et blødt håndklæde.

Perfect Skin Day Protector: Din dagcreme fyldt med gode vitaminer og mineraler, som vil hjælpe med at genopbygge og beskytte huden hele dagen igennem – indeholder bl.a. UVA/UVB solfilter! Så du er beskyttet mod solens farlige stråler 365 dage om året.

Aften

Perfect Skin Face Wash: Dit renseprodukt, som mildt og effektivt fjerne skidt fra huden. Vask ansigtet (evt. under bruseren), skum lidt produkt op i hænderne og masser det ind. Skyl efter med rigeligt vand og dup ansigtet tørt med et blødt håndklæde.

Perfect Skin Power Treat: Din daglige eksfoliering, som effektivt fjerner døde hudceller fra din hud og hjælpe til med at udglatte ujævnheder, rynker og fjerne misfarvninger/pigmentforandringer. Samtidig med at produktet har en super god effekt mod bumser, hudorme og talgknopper. Produktet er både dybderensende og beroligende for huden, samtidig med at rødme dulmes. Brug produktet ved at dryppe lidt ud på en vatrondel (eller i håndfladen) og gnid henover ansigtet.

Perfect Skin Moisturizer: Din natcreme fyldt med gode vitaminer og mineraler, som vil hjælpe med at genopbygge og beskytte huden hele natten igennem og virkelig booste din hud. Smør den blot direkte ovenpå Perfect Skin Power Treat.

Modsat behandling med tetracyklin, så er der ingen bivirkning ved behandling af bumser med hudpleje. Voldsomme tilfælde af akne kan have behov for medicin, men når der blot er tale om en smule uren hud og lidt bumser, så er bivirkninger ved behandling med tetracyklin måske lidt voldsomme.

Samtidig vil jeg KRAFTIGT anbefale dig at droppe alle former for komælks produkter – komælk er nemlig den eneste fødevare, som er direkte årsag til bumser. I hvert fald bør du prøve at droppe komælk og mælkeprodukter i 30 dage for at se om ikke du vil opleve et godt resultat! :-D

Desuden vil jeg anbefale dig at tage på apoteket og få en multivitamin kur – for lige at være sikker på at dine depoter er fyldt helt op, så du ikke går og mangler vitaminer… Sørg for at få en multivitamin med både Jern og D-vitamin. :-)

Yderligere kan det være en rigtig god ide at tage forbi en helsekost forretning (det er desværre ikke alle apoteker som har dette) og få et mineraltilskud i form af zink-tabletter. Zink er fantastisk til at reparere huden og det vil din hud og dine bumser kun have glæde af.

– Læs mere omkring hudproblemer og ordineret hudpleje her:

Jeg håber det var svar på dine spørgsmål om behandling af bumser – og mit svar om behandling med tetracyklin – ellers må du endelig skrive igen. Hos Danish Skin Care vil vi altid gerne hjælpe! :)

Træt af bumser? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar