Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Benzoyl Peroxid

Behandling af akne (bumser) med benzoyl peroxide. Brug benzoyl peroxide til behandling af uren hud og bumser. Se hvordan her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Benzoyl Peroxid”

Jeg er 21 år og har lidt af akne siden 12 års alderen. Med årene er min hud blevet bedre, hvilket sandsynligvis skyldes færre hormonudslag.

Jeg er meget fikseret på min hud, og ind imellem overvinder denne besættelse min logiske sans, hvorefter jeg forsøger at presse hver eneste urenhed på mit ansigt ud. Denne skrækkelig vane har med tiden efterladt mig med ar – både fordybninger og røde mærker. Jeg får sjældent store, betændte bumser, men mit ansigt er meget plaget af utallige sorte og hvide hudorme, små bumser og ar.

Jeg har læst din kur mod akne, og jeg godt tænke mig at prøve den. Problemet er, at jeg absolut ikke kan tåle Benzoyl Peroxid. Det gør min hud følsom og ildrød i adskillige dage, hvorefter huden skaller af.

Jeg læste et sted, at man kan vænne huden til stoffet, hvis man vasker produktet af et vis antal minutter efter påføring. Jeg tør bare ikke rigtig at prøve igen efter de forrige forsøg. Hvad vil du anbefale som alternativ?

Svar til: “Benzoyl Peroxid”

Hej Simone

Tak for dit spørgsmål!

Benzoyl Peroxid er fantastisk til betændt akne, og selvfølgelig kun hvis man kan tåle det. Har du akne vil jeg dog altid anbefale dig at konsultere en læge. Først og fremmest for at få stillet diagnosen akne, men også for at få lægefaglig hjælp til korrekt behandling af din akne. Hudpleje kan gøre meget med bumser og uren hud, men i tilfælde med svær og voldsom akne bør man søge læge.

En læge kan også hjælpe med alternative forslag til medicin mod akne, når du ikek kan tåle Benzoyl Peroxid.

Er der blot tale om bumser og uren hud, så vil jeg anbefale dig eksfoliering med enten AHA eller BHA – BHA værende den mest anbefalelses værdige, da den arbejder både i de øvre og lavere hudlag af huden.

Prøv eksempeltvis min, Perfect Skin Power Treat med BHA (2% Salicylsyre), løsner de døde hudceller og derved skaber iltning til huden, så urenheder og hudorme har svært ved at opstå.

Og pas så endelig på med ikke at trykke løs på din hud. Det skaber tit blot en masse irritation.