Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Bumser: Mobiltelefon og kosttilskud

Kan din mobiltelefon give dig uren hud og bumser? Virker kosttilskud på bumser og uren hud? Få svaret hos Danish Skin Care her!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Bumser: Mobiltelefon og kosttilskud”

Hej Mads! Jeg er en dreng på 19 år, som i nogle år har været præget af uren hud og bumser i ansigtet, siden jeg var 15-16 år. Dog har mine forældre og nærmeste hele tiden, ment at det var mig der har været sippet og at det ikke var noget særligt. Mener dog selv at det har taget til indenfor de sidste 2 år, hvilket jeg tror er forårsaget af mit øgede fokus og derved overforbrug af plejeprodukter.

Har været på tetrakcyklin-kur 2 gange, først fra lægen og dernæst en hudlæge. Desuden har jeg også brugt clindoxil (fra lægen), Basiron og Redap (fra hudlægen). Er nu fuldstændig stoppet med skrappe produkter, da jeg følte det bare gjorde det hele værre og gav rødmen, og bruger nu en naturplejeserie fra mærket Mellisa, som består af vaskegele, skintonic, skruppecreme, AHA frugtkomplex, samt ansigtsgele. Desuden tænker jeg meget over hvad jeg spiser, drikker masser af vand dagligt og spiser fiskeolie (omega 3) og Longo Vital tabletter, hver dag.

Dyrker også meget sport, såsom fodbold, løb og styrketræning. Alt i alt prøver jeg at følge dine råd her fra sitet og er generelt en “sund” person. Stadig føler jeg mig magtesløs. Synes nemlig jeg har et ujævnt område med tendens til store bumser/urenheder ved venstre tinding, som hurtigt bliver irriteret og rødt, hvilket jeg tror er forårsaget af de skrappe cremer jeg har brugt. Og får stadig tit bumser i hele panden og det er et helvede at kigge mig selv i spejlet hver morgen. Vil så gerne have en renere, jævnere og klarere hud i ansigtet som de fleste fra min omgangskreds.

Har du nogen idéer til hvad jeg kan gøre Mads? Er der evt. nogle flere kosttilskud jeg kan indtage såsom zink, kæmpenatlysolie eller a-vitamin for at hormonregulere?

Håber du kan hjælpe mig.

Mikkel

Svar til: “Bumser: Mobiltelefon og kosttilskud”

Kære Mikkel

Mange tak for dit brev og dit spørgsmål. Jeg er ked af og høre om dine hudproblemer.

Jeg vil starte med at pointere, at man ikke kan bruge andres meninger om ens hud. For nogle betyder 3 bumser meget og for andre betyder det intet. Det er individuelt, hvordan mennesker reagerer psykisk.

Herefter vil jeg bakke din egen konklusion op. Øget fokus på hudproblemet bumser, skaber tit et overforbrug af produkter og behandlinger.

At du har valgt at ville bruge nogle milde produkter til behandlingen af din hud, kan jeg kun bifalde. Er selv stor fortaler for at behandle huden skånsomt og mildt. Det er dog en god ide at huden eksfolieres/peeles dagligt, enten med AHA (Alpha Hydroxy Acid) eller BHA (Beta Hydroxy Acid). Prøv f.eks. Perfect Skin Power Treat, som er bygget på en BHA (2 % salicylsyre).

Du skriver, at du benytter en skrubbecreme, hvilket jeg ikke vil anbefale dig at bruge. Dette vil blot provokere din hud og skabe irritation, hvilket vil skabe endnu flere bumser – brug i stedet ovennævnte Perfect Skin Power Treat – det er langt bedre at behandle huden på daglig basis end engang ugentlig.

Det glæder mig meget, at du kan bruge mine råd på hjemmesiden, og du virker til at være sund – både med din kost og ved at være fysisk aktiv.

At du oplever udbrud på kun den ene side af ansigtet kan fx skyldes din mobiltelefon, som du formentlig bruger ved samme øre. Sørg for at din mobiltelefon bliver rengjort så den ikke indeholder bakterier på overfladen. I forlængelse af rengøring vil jeg lige knytte en bemærkning til din sunde livsstil med meget sport; husk, husk, HUSK, at afrense ansigtet efter træning – det er super sundt at svede og derved få åbnet alle porerne op, men efterfølgende bliver sved til skidt som tilstopper såfremt den ikke vaskes af.

Mht. ekstra kosttilskud, vil jeg ikke anbefale dig at tage andre kosttilskud. Det er helt sikkert nogle sunde kosttilskud som du nævner og tager, men du skal passe på, at de ikke går ind og erstatter en sund kost.

Slutteligt vil jeg pointere, at du aldrig må lade din hud, hudproblemer og dine bumser gå dig psykisk på. Du gør rigtig mange gode ting både med din hudpleje, kost og sundhed generelt og du kan ikke gøre mere. Trods jeg gerne ville knipse med fingrene og give dig en fantastisk hud over 1 døgn, kan det desværre ikke lade sig gøre. Men fortsæt din sunde livsstil og en mild hudpleje, så er jeg sikker på, at du vil opleve resultater.

Jeg ønsker dig det bedste fremover!

Mads Timmermann