Hvad betyder bumser på ryggen?

Er du i tvivl om, hvad bumser på ryggen betyder? Her får du svaret på hvad bumser på ryggen betyder og hvordan man behandler dem!

Hvad betyder bumser på ryggen?
Forside / Blog / Pleje / Hvad betyder bumser på ryggen?

Bumser og uren hud er enormt frustrerende for alle, ligegyldigt om de befinder sig i ansigtet, på ryggen, benene, maven, eller et helt andet sted. I løbet af denne artikel vil du blive meget klogere på, hvad bumser på ryggen betyder, samt hvorfor man får dem.

Hvad betyder bumser på ryggen? Bumser på ryggen betyder, at din krop oplever en betændelsestilstand, hvor overskydende talg og døde hudceller bliver fanget i hudens porer. Når talgen ikke er i stand til at nå til hudens overflade, kan selve talgkirtlen blive inficeret. Dette kan senere udvikle sig til en betændelsestilstand, som viser sig i form af en bums.

Dette var det korte og relativt tekniske svar på, hvad bumser på ryggen betyder. Sandheden er, at der ligger langt mere bag det at have bumser på ryggen.

Du kan lære alt om dette ved at læse videre i denne artikel, hvor du, udover at blive klogere på bumser på ryggen, også vil få en guide til, hvordan du skal behandle dem.

Hvad betyder bumser på ryggen?

Man får bumser på ryggen af samme grund, som man får bumser alle andre steder på kroppen. Mange er af den overbevisning, at bumser på ryggen betyder én ting, bumser på næsen en anden ting, bumser på skuldrene en tredje ting, osv.

Lad mig slå helt fast fra start, at dette IKKE er sandt! Bumser er bumser, og man kan ikke tilføje mere eller mindre betydning til dem ud fra deres placering.

Grunden til at man får bumser er, at dine hormoner er i ubalance. Hvad det er, der får dine hormoner til at være i ubalance, kan være en lang række forskellige ting. Vi vender tilbage til, hvilke årsager der kan være til hormonel ubalance længere nede – og dermed også svaret på “hvad betyder bumser på ryggen?”. Lad mig dog først forklare lidt nærmere om, hvordan bumser opstår:

Bumser er resultatet af en proces, der starter med den føromtalte hormonelle ubalance.
Når dit hormon-niveau stiger, stiger produktionen af talg også.

Talg er en form for væske, der fungerer som en slags smørelse til huden og håret. Talg er altså, i de rette mængder, enormt vigtig for din hud og hårs velvære. Uden talg, ville du opleve, at både din hud og dit hår ville blive udtørret og irriteret.

Men, hvis produktionen af talg stiger markant, vil der komme et overskud af talg, samtidig med, at “åbningen” på talgkirtlen bliver indsnævret. Dette resulterer i en tilstoppet talgkirtel, der bliver eksponeret for inficering.

Hvis talgkirtlen bliver inficeret, vil der opstå en betændelsestilstand i kirtlen. Dette resulterer i, at huden omkring bliver både øm og rød, samtidig med, at der bliver dannet pus under huden. Dermed har man fået en bums.

Derfor oplever du hormonforstyrrelser

Der kan som sagt være mange grunde til, at man i kortere eller længere perioder oplever hormonelle forstyrrelser. Og dermed også mange svar på, hvad bumser på ryggen betyder – eller rettere sagt skyldes.

En af de mest almindelige grunde til dette er pubertet. Grunden til, at så mange teenagere oplever store problemer med uren hud og bumser er, at deres hormonproduktion stiger markant i forbindelse med puberteten.

Dette gør det altså så godt som umuligt, i hvert fald for nogen, at undgå bumser i en eller anden grad.

Voksne kan ligeledes komme ud for en hormonel ubalance, der for nogen kan resultere i bumser. Nogle af disse grunde kan være et stort indtag af sukker, indtag af mælkeprodukter, graviditet osv.

Træning og hvad betyder bumser på ryggen

Bumser på ryggen bliver ofte associeret med folk, der træner meget, hvor mange oplever bumser og generel uren hud på ryggen.

Lad mig lige slå helt fast, at det på ingen måde udelukkende er træningsentusiaster, der oplever bumser på ryggen! ALLE kan komme ud for det.

Dog skal det samtidig siges, at træning sagtens kan være medskyldig i forekomsten af bumser på ryggen. En tur i fitnesscenteret øger nemlig din eksponering for bumser.

For det første så kan styrketræning være direkte årsag til flere bumser. Dette skyldes, at styrketræning booster din hormonproduktion, hvilket skaber en ubalance i din hormonbalance, der kan forårsage flere bumser.

Dog mener jeg ikke, at dette skal afskrække dig fra at styrketræne, tværtimod. Der er heldigvis nogle ting, du kan gøre for at mindske risikoen for at få flere bumser som følge af en tur i fitnesscenteret.

Brug badet i fitnesscenteret
Først og fremmest, er det en rigtig god ide at gå i bad direkte efter en træning. Langt de fleste går i bad efter en hård træning, men det er langt fra alle, der benytter badet i fitnesscenteret.

Mange vælger i stedet at vente til de er hjemme med at gå i bad, hvilket ikke er ideelt, hvis du gerne vil mindske risikoen for bumser på ryggen.

Hvis sveden ikke bliver vasket ordentlig af umiddelbart efter afslutningen på en træning, vil både sved og bakterier sætte sig i huden og stoppe porerne til, hvilket danner et solidt fundament for udviklingen af bumser.

Vask dit træningstøj – hver gang!
Ligesom sved og bakterier sætter sig i vores hud, sætter det sig ligeledes i vores træningstøj. Hvis ikke du formår at vaske dit tøj, vil de bakterier, der sidder i dit tøj, blive optaget i din hud.

Derfor, skal du altså have gang i vaskemaskinen, hvis ikke du vil øge risikoen for flere bumser i forbindelse med træning.

Proteinpulver
Proteinpulver er et utroligt populært kosttilskud blandt de flittige fitness-gængere. Selvom det uden tvivl er et effektivt middel til at opbygge større muskler, så er det også en sand bumse-udløser.

Tilbage i 2005 udførte Havard University en undersøgelse, der viste, at der er en direkte sammenhæng mellem indtaget af laktose og udvikling af akne. Langt det meste proteinpulver indeholder nemlig mælkeproteiner.

Derfor er det en god ide at få sine proteiner på anden vis, hvis man i forvejen døjer med bumser.

Sådan fjerner du dine bumser på ryggen

Exfoliering på ryggen
En gang om dagen bør du, på ryggen, bruge et produkt med salicylsyre – også kaldet beta hydroxy acid eller forkortet BHA. Salicylsyre eksfolierer/exfolierer huden og hjælper med at fjerne urenheder på ryggen.

Desuden sørger salicylsyre for at fjerne døde hudceller fra huden, som ellers kan lave tilstopning og skabe nye bumser.

Daglig eksfoliering af huden med salicylsyre hjælper desuden til at holde hudens porer rene og dybderensede – derved mindsker du drastisk risikoen for bumser, ligesom du behandler bumser rigtig effektivt.

– Perfect Skin Power Treat indeholder salicylsyre og er fantastisk til behandling af bumser!

Udover salicylsyre indeholder Perfect Skin Power Treat en lang række andre ingredienser, som virkelig er gode til at fjerne og behandle bumser – desuden er Perfect Skin Power Treat, udover at være en daglig eksfoliering med salicylsyre, også beroligende og god mod bumser.

Vi vil klart anbefale dig at bruge Perfect Skin Power Treat på ryggen, når du har været i bad og vasket huden med Perfect Skin Face Wash – derved har du optimalt klargjort huden med Perfect Skin Face Wash, til efterfølgende behandling med Perfect Skin Power Treat.

Creme mod bumser på ryggen

Mange tror at creme kun er for at give fugt, men sådan er det altså ikke! En god creme indeholder massevis af vitaminer, mineraler og aktive ingredienser, som effektivt vil pleje og behandle huden.

Når du har bumser på ryggen, og gerne vil behandle bumser på ryggen, så bør du ALTID sørge for, efter du har vasket ryggen at smøre ryggen med en creme til at fjerne bumser på ryggen.

De gange, hvor du bruger Perfect Skin Power Treat, så skal cremen selvfølgelig ovenpå Perfect Skin Power Treat. Vent dog lige to minutter, fra du har brugt Perfect Skin Power Treat, så produktet er trukket ind i huden, og smør så derefter cremen på ryggen.

Min Perfect Skin Moisturizer er en creme udviklet til at behandle bumser, og jeg vil kraftigt anbefale dig at bruge Perfect Skin Moisturizer til at fjerne bumser på ryggen, hvis du vil have et hurtigt resultat.

Perfect Skin Moisturizer er genial til at fjerne bumser, og virker også rigtig godt på ryggen, da produktet indeholder massevis af ingredienser, der fjerner bumser – blandt andet A-vitamin.

Behandlinger, der IKKE virker mod dine bumser på ryggen

Der florerer relativt mange misforståelser og dårlige råd, inden for hudpleje. Der findes også mange forskellige og forkerte forklaringer på hvad bumser på ryggen betyder. Dertil kommer også rigtig mange råd til behandling af bumser på ryggen.  Mange af disse behandlinger vil desværre gøre mere skade end gavn, hvor nogle oven i købet også vil koste dig rent økonomisk.

Derfor har vi samlet 5 af de mest almindelige fejl, folk med bumser og uren hud begår.

 • Hudpleje i form af vand og sæbe
  At vand og sæbe skulle være en effektiv behandling mod uren hud og bumser er desværre en myte, der lever i bedste velgående. Sandheden er, at vand og sæbe langt fra er tilstrækkeligt, hvis man for alvor ønsker en effektiv og effektfuld behandling.
 • Hårde behandlinger
  Det kan være fristende at ty til hårde behandlinger, for dermed at opnå hurtigere og bedre resultater. Desværre, vil du formentlig opleve, at du langt fra kommer til at opnå det ønskede resultat, hvis du benytter hårde behandlinger. Bumser bør aldrig fjernes med skrappe hudprodukter såsom sprit, dybderens osv.
 • Dybderens
  Mange tror, at dybderens er en effektiv behandlingsform mod bumser. Men sandheden er, at det slet ikke er muligt at rense huden i dybden. Hudproblemer som bumser sidder i overfladen af huden, og skal naturligvis behandles derefter. Derfor giver dybderens ingen mening, og du bør holde dig fra det.
 • Kosmetologbehandlinger
  Hvis du tror, at sporadiske kosmetologbehandlinger kan erstatte daglig hudpleje, så tager du grueligt fejl!
  Om denne teori kommer af, at denne form for behandling er dyrere, og dermed også må være bedre, ved jeg ikke. Men jeg vil gerne slå helt fast, at kosmetologbehandlinger aldrig kan erstatte daglig pleje af huden.
 • En lang række forskellige produkter
  Folk, der lider af bumser og uren hud, kan hurtigt blive fristet til at opbygge en større samling af forskellige produkter, der alle angiveligt skulle løse problemet, på en speciel måde, med specifikke ingredienser eller sammensætninger. Det er mange år siden, det var nødvendigt med en lang række forskellige produkter til at dække din huds behov. I dag er det langt vigtigere at prioritere kvalitet frem for kvantitet.

Relaterede spørgsmål om hvad bumser på ryggen betyder

Er det normalt at få bumser på hagen?
Det er helt normalt at få bumser på hagen. Mange oplever, at deres bumser er meget koncentreret i og omkring ansigtet. Dette skyldes blandt andet, at der er mange talgkirtler i ansigtet, og at dit ansigt er meget udsat for snavs og bakterier.

Er akne og bumser det samme?
Nej, akne og bumser er ikke det samme. Akne er en hudsygdom, der viser sig i form af udbrud af bumser, talgknopper, hudorme og generel uren hud. Bumser er et symptom på, at man muligvis lider af akne.

Relaterede artikler

Er bumser arveligt?
Hvad er bumser?
Hvad betyder bumser på hagen?
Hvad er forskellen på bumser og akne?
Kuren Mod Bumser

Anbefalede produkter mod bumser og uren hud

Nu, hvor du har fået svaret på, hvad bumser på ryggen betyder. Og nu, hvor du er blevet udstyret med den nødvendige viden om, hvad bumser er, hvorfor man får dem, og hvordan man skal behandle dem, håber vi, at du er klar til at bekæmpe dine bumser.

Med disse produkter, der er specielt udviklet til bumser og uren hud, giver du dig selv de bedste muligheder for at få en smuk hud:

Anbefalede produkter

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar