Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Derfor har bumser og uren hud en stor indflydelse på psyken

Det kan være rigtigt hårdt for psyken at være plaget af bumser og acne. Få hjælp til behandling af bumser og boost dit selvværd

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Bumser og uren hud har stor indvirkning på psyken. Flere forskningsresultater påpeger faktisk at bumser og uren hud betydeligt påvirker livskvaliteten.

Mange personer som lider af bumser siger, at de af og til melder fra til sociale arrangementer – og tilmed har sygemeldt sig fra arbejde på grund af bumser.

Måske du har det på samme måde? I hvert fald vil det ikke være unormalt.

Specielt voksne, som lider af bumser og uren hud, oplever at blive mere og mere deprimerede i takt med at deres veninders bumser er forsvundet.

Ikke at du skal forstå det på den måde, at teenagere er mindre deprimerede, frustrerede og irriterede over deres bumser. Når du er teenager, så er det blot mere normalt at have bumser – set fra samfundets perspektiv – og derfor også mere accepteret.

Bumser i teenagealderen er noget som man snakker om, kan grine lidt ad og skubbe hen
som: ”Det går væk med alderen”. Bumser i teenagealderen er for mange noget, som de kan se en afslutning på – selvom det langt fra nødvendigvis er sådan. Sådan er opfattelsen dog i den generelle befolkning, hvilket giver håb.

Modsat er det med bumser efter teenagealderen. Mange oplever at frustrationen virkelig
træder til. Der kan pludselig ikke ses nogen løsning eller afslutning på problemet, hvilket øger påvirkningen af livskvaliteten.

En anden vigtig faktor i at bumser og uren hud dræner selvværdet, ligesom det er årsag til psykiske problemer, er, at hudlidelsen er synlig for alle.

Langt de fleste sygdomme kan du skjule, hvis du vil. Med en hudsygdom som bumser, der er synlig for alle, har du ikke noget valg. Netop denne faktor – at alle kan se og vurdere dig på din hudlidelse – er medvirkende til at påvirke psyken, viser internationale forskningsresultater.

Min opfordring er derfor til dig: Take action!

Der findes i dag heldigvis så meget du kan gøre i kampen mod bumserne. Det er tilmed langt fra længere hokus-pokus eller baseret på held, at komme bumserne til livs.

Lad derfor være med at acceptere dine bumser. Det vil med stor sandsynlighed påvirke dig psykisk, hvilket kan føre til en lang række følgesygdomme. Så selvom bumser og uren hud ikke er en livstruende sygdom, så kan bumserne påvirke dig indirekte og gøre dig syg.