Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Clindoxyl mod uren hud

Røde mærker og hudorme. Lider du af akne og uren hud og har du prøvet meget, fx Clidoxyl? Danish Skin Care rådgiver om hudpleje

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Clindoxyl mod uren hud”

Hej Mads ..

Jeg er en pige på 18 som lider af uren hud. Jeg har været til hudlægen og har fået en creme/gel der hedder Clindoxyl mod det, men det har ikke hjulpet specielt.

Det skal siges at jeg kommer fra Pakistan så min hud er lidt mørk så de røde “mærker” kan ses ekstra meget på mig.. Jeg prøver at dække det med make-up serien fra La roche Posay som jeg har fået anbefalet af hudlægen. Men man kan stadig se hvor mange hudorme og røde mærker jeg har.

Jeg drikker rigtig meget vand og holder mig helt væk fra sukkerholdige varer. Så mit spørgsmål er hvad skal jeg gøre for at det går væk hvis altså det overhovedet går væk.

Jeg kan ikke holde ud af at se på mig selv i spejlet hvis jeg ikke har Make – up på!! Dette betyder selvfølgelig at jeg ikke kommer så meget ud blandt veninderne mere – jeg skammer mig over det da alle mine andre veninder har en flot hud uden store pore, hudorme og røde mærker.

Min hudlæge vil have mig startet på en pillekur her om en måned, men jeg tvivler allerede om det overhovedet vil hjælpe da jeg allerede har prøvet andre medicinske behandlinger som Skinoren, Basiron og nu Clindoxyl helt uden resultat!

Jeg har kigget på en creme mod de røde mærker som hedder HD scar treatment creme, men ved ikke om det er endnu en creme som bare er pissedyr og har ingen effekt! Jeg håber du kan fortælle mig lidt om den måske har nogen effekt.

Jeg har ikke lyst til at græde mig i seng hver dag mere… Håber virkelig du kan hjælpe mig med mine problemer.

Tak!

Kærlig hilsen
Naina

 

Svar til: “Clindoxyl mod uren hud”

Kære Naina

Tusind tak for dit brev. Det glæder mig at kunne give dig råd og vejledning ud fra mine egne erfaringer og mit daglige arbejde med hudpleje og bumser.

Clindoxyl, som du har fået af din hudlæge, indeholder ingrediensen benzoylperoxid (Benzoyl Peroxide), der anses for at være en effektiv ingrediens til bekæmpelse af akne-bakterier i hudens porer. Ingrediensen er dog ulovlig at bruge i kosmetik i Europa og må derfor kun være i lægemidler.
Det er dog vigtigt, at du lader Clindoxyl (og ingrediensen benzoylperoxid) virke i et par måneder, inden du afgør om det har, eller ikke har, virkning på din akne. Men jeg vil da altid anbefale, at du kontakter din læge eller hudlæge, hvis du er i tvivl om den medicin du har fået udleveret.

Bumser og makeup
Du skriver, at du ikke kommer så meget ud blandt dine veninder, hvilket jeg er ufatteligt ked af og høre. Jeg ved det er svært, men hvis du hele tiden fokusere negativt på dine hudproblemer og lukker dig inde, vil du stresse din krop negativt. Smil til dig selv, vær glad og husk at nyd dit liv.

Du kan, som du selv nævner, selvfølgelig prøve at dække det med makeup – selvom det selvfølgelig ikke fjerner problemet og du bør huske at give huden luft engang imellem, så lyder det til at dit selvværd kunne bruge at du dækker dine bumser, når du er ude blandt folk. Dog lyder det ikke til, at du gør det helt korrekt (med makeup vil du sagtens kunne skjule selv de mindste fejl). Prøv at spørg ekspedienten fx. i matas om hjælp, de vil helt sikkert gerne hjælpe dig til hvad du skal bruge og hvordan du bedst gør det.

Roaccutan – Pillekur mod akne
Det er ved at være vinter og pillekuren, som din hudlæge vil have dig på, lyder som Roaccutan. Roaccutan er en stærk A-vitamin kur, som man tager i vinterhalvåret, det er en meget effektiv behandling for mange der døjer med akne. Dog kender jeg også til flere patienter, der ikke oplever nogen bedring efter måneder med Roaccutan. Og sådan er det jo desværre med alt medicin, ikke for alle at det virker. Men jeg vil da klart anbefale dig at tage en uddybende snak med din læge om hvad det er for en pillekur, som han tænker du skal igang med. Din læge kan også fortælle om bivirkninger og forklare, hvordan du skal agere imens du er igang med medicinen mod dine bumser.

Læs mere om Roaccutan her.

Personligt vil jeg først anbefale Roaccutan som den sidste udvej – hvis man har prøvet alle andre muligheder inden for hudpleje og sin livsstil. Det er en hård omgang for mange at skulle igennem denne stærke pillekur, og der findes mange andre løsninger – som du kan forsøge at tage en snak med din læge om :-)

Slutteligt vil jeg give dig mit bedste råd imod ar efter akne og mærker i huden. Forebyggelse… Du skal passe på med ikke at pille i dine udbrud og derved skabe irritation og mærker i huden.

Jeg ønsker dig succes med bekæmpelse af din akne og den bedste fremtid.