Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Er mineralmakeup sundere end normalt makeup?

Er du i tvivl om det er bedre at bruge mineralmakeup end normalt makeup? Få svaret her og læs mere om skønhed, hudpleje og andre makeup produkter

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Rigtig mange tror fejlagtigt, at mineralmakeup er et naturligt produkt, ligesom det fejlagtigt også er omtalt i mange medier.

Betegnelsen mineral makeup (eller ”den naturlige makeup”, som det også kaldes) har slet intet at gøre med, at det er naturligt. Det indeholder nemlig en ingrediens kaldet Bismuth Oxychloride – en ingrediens, som ikke findes naturligt i naturen.

Mineralmakeup, eller mineralpudder, er blot en betegnelse for en kategori af makeup, som på grund af meget småt pulver, skal lægge sig ekstra fint på huden. Dette skyldes den førnævnte Bismuth Oxyckloride, som fremstilles af bly og kobber blandet med klorin og vand. Dette giver et rigtigt fint pulver (næsten som mineraler, hvoraf navnet), som klæber sig flot til huden. Bismuth Oxychloride er altså ikke “naturligt”.

I bund og grund er mineralmakeup fint for din hud, så længe at du ikke tror, at det er mere naturligt eller bedre for din hud end andre former for makeup.