Solarium mod bumser

Hjælper solen og solarium mod bumser?

Du har måske hørt eller oplevet at det kan være godt med sol og solarium mod bumser? Læs mere om hvorfor det ikke passer og lær om fjernelse af bumser

Indhold af artiklen:

Du har sikkert hørt, at sol eller solarium hjælper mod bumser og uren hud. Du har måske også gjort dine egne erfaringer og oplevet, at dine bumser mindskes ved at tage sol.

Sandheden er, at sol eller solarium ikke hjælper mod bumser eller uren hud.
Det er imidlertid forståeligt nok, hvorfor du kan tro, at solen kan hjælpe mod dine bumser. Det kan nemlig godt se ud som om, at rådet mod bumser virker.

Når huden udsættes for solens stråler (eller strålerne i et solarium) bliver huden mørkere.
Derved fremtræder bumserne ikke lige så tydeligere, som de gjorde, da huden var lysere.
Bumserne eksisterer stadig, de er bare ikke lige så tydelige som før.

Nu tænker du måske, at det er bedre end ingenting, og at du vil være tilfreds med at bumserne ikke kan ses.

Du er måske også sikker på, at dine bumser faktisk er mindsket i deres omfang, takket være sol og solarium mod bumser. Du har måske ligefrem oplevet, at dine bumser er forsvundet betydeligt, i forbindelse med at du har været på solferie.

Det er da også sandt, at sol og solarium i starten kan få din hud til at udtørre, hvilket kan få dine bumser til at forbedres en smule. En forbedring, som netop skyldes udtørringen.

Ulempen er dog, at din hud vil forsøge at kompensere på denne udtørring ved at producere endnu mere hudfedt (talg/olie), når du forsøger med sol og solarium mod bumser.

Samtidigt vil din hud helt automatisk danne flere celler i din hud, når den udsættes for UVAstråling.

En produktion der startes for at erstatte de hudceller, som er døde og beskadiget på grund af UVA-strålingen. Når du bliver brun af solen, så er det nemlig netop en skade i dine hudceller, som forårsager den brune farve. UVA-stråling er en af de to typer UV-stråler solen udsender, og er det, som bruges i solarier.

Denne øgede produktion af talg og hudceller vil med største sandsynlighed resultere i at din huds porer tilstoppes endnu mere og derved får du endnu flere bumser, hvilket også forklarer, hvorfor mange efter en solferie (der hjalp på bumserne) kommer hjem og oplever at deres hud er forværret.

Det underbygger selvfølgelig også den opfattelse, at sol og solarium hjælper mod bumser og uren hud. Det gør det jo i første omgang for mange, og når du pludselig ikke længere er i solen, så får du flere bumser. Imidlertid, hvis du blev rigtig længe i solen, så ville din huds overkompensation af olie tage over. Det er jo for eksempel heller ikke sådan, at der ikke findes bumser i lande, der altid har sol!

Sol og solarium hjælper altså ikke på bumser og uren hud! Tværtimod kan du faktisk forværre urenhederne og øge din risiko for permanent ardannelse og hyperpigmentering, ligesom der er stor risiko for udvikling af hudkræft.

Få guide til behandling af bumser her

Har du fået ar i huden fra bumser? Få guide til behandling af ar i huden fra bumser her

Træt af solbrændt hud? Få EFFEKTIV solbeskyttelse her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar