Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Derfor er solen dårlig for dine bumser og akne!

Mange tager sol for at komme deres akne og urene hud til livs. Læs mere om hvorfor det er er en dårlig idé her og lær hvordan du bliver brun på en sund måde

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Det er sjovt, som tiderne skifter. For bare 100 år siden, så var dét, at have solbrun hud lig med, at man var i arbejderklassen.

Det betød, at man enten var fattig eller at man knoklede meget hårdt for pengene i mange timer udendørs.

I dag er billedet helt anderledes. Ihvertfald i de vestlige lande har en solbrun hud en helt anden betydning. Nu betyder det, at man har overskud, mens det samtidigt giver et eksotisk drys over en. Derfor er der rigtigt mange mennesker, der tager på ferier til solrige lande, både om sommeren og vinteren, ligesom mange tager solarium og flittigt bruger solskinstimer til at stege i solen, netop for at beholde den solbrune farve, som udstråler positive energier.

Du kan måske nikke genkende til, at du synes, at en solbrun hud er lækker. Du vil måske også gerne selv have en solbrun hud?

Nu er denne guides formål ikke at begynde at ændre din opfattelse af, hvad der er lækkert.

Men…

Den solbrune hud skyldes i bund og grund kroppens forsvarsmekanisme imod solens skadelige stråler. Et forsvar, som skal forsøge at skygge for hudens celler således, at disse ikke dør.

Hudens celler kan nemlig ikke tåle solens UV-stråler og derfor er vores krop, så genialt indrettet, at vores krop begynder at producere det mørke farvestof Melanin.

Den argumentation hører en helt anden guide til. Målet med denne guide er at hjælpe dig til, én gang for alle, at komme dine bumser og din uren hud til livs. Netop derfor er det vigtigt, at du ikke unødvendigt irriterer din hud og derved skaber endnu flere bumser og urenheder.

Solens UV-stråler irriterer og udtørrer gevaldigt meget huden, hvilket højst sandsynligt vil forårsage bumser og uren hud. Samtidigt sker der en stor hormonel ubalance i din hud, når kroppen pludseligt skal til at producere Melanin for at beskytte dine hudceller. Netop hormonel ubalance er den største årsag til bumser og uren hud.

Derfor er du nødt til, for at forhindre nye udbrud af bumser og urenheder, at mindske denne irritation! Du skal selvfølgelig ikke, og det vil for de fleste også være umuligt, totalt undgå solen. Solen er fantastisk og du skal nyde den, men gør det med måde og husk altid solbeskyttelse.

Det er desuden interessant at tænke på, at man i Kina ser det, at være hvid, som status. I Kina går mange til ekstremerne for at blive hvide i form af blandt andet blegemidler. Det er helt modsat jagten på en brun farve og er selvfølgelig ikke en sundere tendens!