Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Isotretinoin eller hudpleje - hvad bør du vælge?

Voldsomme tilfælde af akne kan behandles med isotretinoin, som udskrives hos lægen. Men virker isotretion? Hvad er erfaring med isotretinoin og hudpleje?

Isotretinoin erfaring
Forside / Blog / Brevkasse / Isotretinoin eller hudpleje – hvad bør du vælge?

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Isotretinoin eller hudpleje - hvad bør du vælge? ”

Hej Mads

Jeg følger aktivt med på din hjemmeside og jeg finder virkelig mange gode oplysninger, så tusind tak for det! :-)

Desværre er jeg plaget af voldsom acne på mine kinder! :-( De sidste ca. 4 måneder har jeg taget spist Actavis 300 mg to gange dagligt, samt brugt Skinoren 20% også to gange dagligt. Denne behandling er selvføgelig efter aftale med en hudlæge.

Det har hjulpet noget, især på den ene kind, men den anden har fortsat en masse udbrud. Lægen har nu anbefalet, at jeg kun tager Actavis én gang om dagen. Hvis dette ikke hjælper, anbefaler hudlægen, at næste skridt er Isotretinoin.

Jeg har læst om alle bivirkningerne og jeg har faktisk ikke helt mod på den behandling… Men jeg er også meget frustreret over min hud.

Hvad er din erfaring Mads? Kan jeg måske gøre mere gennem kosten? Eller skal jeg alligevel starte på Isotretinoin?

Håber du vil komme med et godt råd. :-)

Mange venlige hilsener
Victor

Svar til: “Isotretinoin eller hudpleje - hvad bør du vælge? ”

Hej Victor

Uhh… Det er et rigtig svært spørgsmål. Jeg vil dog meget gerne dele mine tanker og min erfaring om isotretinoin eller hudpleje med dig.

Lad mig dog først starte med at sige, at jeg er utroligt ked af at høre du plages af et voldsomt udbrud af akne. Det er bare aldrig sjovt. Jeg er dog rigtig glad for at høre, at du følger mig nyhedsbrev og kan bruge den information jeg giver i mit nyhedsbrev.

I forhold til din lægebehandling mod akne, så er det altid svært at sige noget generelt om lægemidler mod akne. For nogen virker det, men for andre virker det måske slet ikke. Og selvom der er tale om lægemidler, så er der altså ingen garantier! Plus (som du selv nævner) så er lægemidlerne mod akne, ofte forbundet med mange bivirkninger.

Ved behandling af akne, så er det dog altid en god ide at tage en snak med sin læge. Ikke mindskt for at få klarlagt om man virkelig har akne – eller blot har en smule bumser – så det er rigtig godt at du allerede har talt med din læge. I den forbindelse undrer det mig dog lidt, at du ikke har snakket med lægen om erfaring ved isotretinoin.

Det undrer mig også, at du ikke har snakket med din læge om brugen af hudpleje. Du nævner kun lægemidler mod akne. Mange læger anbefaler netop først at forsøge med almindelig hudpleje. Specielt når snakken kommer på behandling med isotretinoin er erfaring at mange hudlæger netop anbefaler brugen af hudpleje sammen med isotretinoin. Isotretinoin udtørrer jo netop huden enormt meget, ligesom en af mange bivirkninger ved isotretinoin er at huden kan komme til at klø, blive rød og irriteret. Hudpleje kan først og fremmest hjælpe med at give fugt, men min erfaring ved isotretinoin er også også at hudpleje mange gange kan afhjælpe de almindelig bivirkninger ved isotretinoin. Derfor anbefaler mange hudlæger også brug af hudpleje sammen med isotretinoin.

Du skriver ikke rigtigt noget om, hvorvidt du har prøvet andet end lægemidler mod akne – eller har snakket med din læge om anden behandling mod akne.

For uden at det skal lyde som om jeg bare vil sælge, så har jeg været i dialog med MANGE, som også har været i Isotretinoin behandling uden de har oplevet vedvarende resultater… Men da de så kom igang med Danish Skin Care serien og fulgte vejledningen, så fik de super gode resultater…

En del af løsningen ligger nok i, at Danish Skin Care serien indeholder MANGE forskellige aktiver, som virker til behandling af bumser – hvor isotretinoin (selvom det er et meget skrapt behandlingsprodukt) kun er én ingrediens. Isotretinoin er nemlig en kraftig A-vitamin kur… Desuden er jeg helt overbevist om at Danish Skin Care serien også virker rigtig godt, fordi vi har et stort fokus på at behandle huden skånsomt, nænsomt – og samtidigt styrker huden.

Resultaterne er super gode og vi oplever meget sjældent at folk får bumser igen! Hvilket desværre sker for rigtigt mange der har taget en Isotretinoin kur.

Så ja, det er altid svært at vejlede om medicin – Og jeg er ikke læge, så jeg vejleder nu heller ikke om medicin… Hehe… Men rigtigt mange tror fejlagtigt at lægemidler er bedre end hudpleje. Sådan er det langt fra. Men der findes selvfølgelig rigtig meget dårlig hudpleje…

Skulle jeg komme med en anbefaling udfra min erfaring om isotretinoin og behandling af bumser, så vil jeg næsten anbefale at du kører dit nuværende forløb færdig. Jeg tænker at du må være færdig om 1-2 måneder?

Løser det ikke dine hudproblemer… Så kunne du jo give Danish Skin Care serien en chance på 4-5 måneder… Gerne henover sommeren, hvor du samtidig giver huden ro, lader den genopbygge sig selv og styrke sig selv… Og har du til oktober ikke opnået et synlingt og tilfredstillende resultat, så kan du jo overveje om du skal begynde på Isotretinoin.

Min erfaring med isotretinoin. Ja sågar min erfaring med alle lægemidler mod akne er, at man også skal være tålmodig og lade produkterne virke. Nu har du allerede været igang med flere lægemidler mod akne, måske det er tid til at give huden en pause og se om lægemidlerne har hjulpet mod din akne. I denne pause kan du med fordel pleje huden med min god hudplejeserie.

Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her

Må hellere lige gentage. Jeg er ikke læge. Og jeg vil da helt sikkert anbefale dig at tage en snak med din læge om mit forslag – ikke mindst, da du nu allerede er igang med behandling af akne hos lægen. Du kan på samme tid passende tage en snak med din læge om din læges isotretinoin erfaring kombineret med god hudpleje til behandling af huden.

Jeg vil i hvert fald ikke anbefale dig at begynde med Isotretinoin henover sommeren – fordi huden bliver MEGET sensitiv overfor sollys… Og det vil være forfærdeligt at skifte bumserne ud med hudkræft eller andre hudproblemer forårsaget af solen. Så Isotretinoin bør du faktisk kun bruge om vinteren og naturligvis altid i samråd med din læge! :-)

Jeg tror desuden at du vil blive super glad for at komme igang med Danish Skin Care serien! Samtidig med at du bekæmper bumserne og behandle din hud for bumserne, så beroliger du også huden og mindsker rødme i huden. Du vil altså hurtig opleve et resultat. Desuden er Danish Skin Care serien med til at fjerne ar fra huden… Et problem som jeg kan forestille mig at du også kæmper med, nu du har voldsomme udbrud af bumser. De fleste med bumser får desværre ar, eller i hvert fald ujævn hud… Det vil Danish Skin Care serien også hjælpe mod, samtidigt med at du styrker huden, plejer huden og beskytter huden! :) Så du får generelt en flottere og sundere hud! :-)

Så ja, jeg er sikker på at du vil blive mægtig glad for at komme igang med Danish Skin Care serien!

Samtidigt vil jeg KRAFTIGT anbefale dig at droppe alle former for komælks produkter – komælk er nemlig den eneste fødevare, som direkte er årsag til udbrud af bumser og uren hud. I hvert fald bør du prøve at droppe komælk i 30 dage og se om du ikke også oplever et godt resultat! :-D

Desuden vil jeg anbefale dig at tage på apoteket og få et godt multivitamin produkt. Så er du i hvertfald helt sikker på, at dine depoter er fyldt helt op, og at du ikke går og mangler vitaminer… Sørg for at få et multivitamin produkt med både Jern og D-vitamin! :-)

Også bør du klart – for at svare på dit egentlige spørgsmål – sørge for at sætte fokus på at spise en sund og varieret kost. Spis gerne RIGTIG mange grøntsager. Lad være at begå den fejl og tænk at frugt er grøntsager, men spist 80% grøntsager og 20% frugt. Frugt indeholder meget sukker, så det skal du passe lidt på. Men grøntsager kan du ikke få for mange af! :-) Og sæt gerne fokus på at spise fisk, samtidigt med at du prøver at minimere dit indtag af kød – grøntsager bør altid være største delen af din kost! :-)

Samtidigt kan det være en god ide at tage forbi en helsekost forretning (det er desværre ikke alle apoteker der har dette) og få et mineraltilskud i form af zink-tabletter. Zink er fantastisk til at hjælpe med til at reparere huden – og det kan din hud og dine bumser kun have glæde af.

Håber du kan bruge mine råd og erfaring om isotretion og hudpleje, så du kan få bekæmpet din akne.

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar