Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Exfoliering og UVA

Hudpleje er også for mænd og både UVA og exfoliering med AHA eller BHA er vigtigt. Få gode råd og vejledning til hudpleje her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Exfoliering og UVA”

Hej Mads!

Tak for en fed hjemmeside om hudpleje.

Jeg har måske altid syntes det var for feminint, at gøre så meget ud af sit look og ikke mindst sin hud. Ikke desto mindre syntes jeg måske, at jeg har lidt problemer med at skinne lidt i T-zonen. Det siger mine kammerater. Jeg er 25.

Jeg bruger: Nivea Visage Refreshing Wash gel, Bodyshop Nutriganics Refreshing Toner og Mates Men Sensitive Face cream. Det fungere egentlig ok.

Nu har jeg bare set at du flere steder taler om peeling/exfoliering af huden og at det ikke skal være i cleanser. Skal det så være i fugtighedscremen?

Jeg kan se, at min fugtighedscreme har UVA-filter, men det er ikke nok?

Med venlige hilsner, Benjamin

Svar til: “Exfoliering og UVA”

Hej Benjamin

Tusind tak for din mail!

Skønt at høre, at du plejer din hud. Vi må væk fra det med, at det er for feminint.

Tænk på, at for din bil kan virke optimalt, skal du passe og pleje den. Det samme er selvfølgelig gælgende for din hud også.

At du skinner i huden skyldes, at din hud producere meget olie. At du så bruger en creme oven på, vil blot gøre din fedtede hud/skinnende hud værre.

Prøv at undgå brugen af creme, de steder i dit ansigt, hvor du skinner meget. Brug istedet din toner (medmindre den indeholder alkohol som ingrediens), da denne er i en meget lettere form.

Eksfoliering er en rigtig god ting. Nogle har bedst succes med AHA eksfoliering og andre med BHA eksfoliering. BHA må dog altid være den mest anbefalelsesværdige, da den arbejder i hudens dybere lag. Prøv eksempeltvis Perfect Skin Power Treat

Mange cremer til huden, indeholder disse ingredienser, men de er desværre alt for tit i en PH-neutral base, hvilket gør at eksfolieringen (AHA/BHA) ikke virker optimalt.

Det bedste du kan gøre, er derfor at vælge en toner eller gelé med AHA eller BHA, som du bruger under din creme (eller som det eneste). Bemærk dog, at produktet har en PH-værdi imellem 3 og 4.

UVA-filter er ikke det samme som eksfoliering, da UVA er et fysisk solfilter. Det er rigtig godt, at du beskytter din hud mod solens stråler.

Jeg håber du kan bruge min hjælp!