Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hudpleje og medicin, rygning, kost og solbadning

Er du i tvivl om hvilke faktorer der påvirker din hudtype og hvordan du bedst behandler din hudtype? Få gratis råd og vejledning her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Huden er din krops største organ, som afhængig af interne og eksterne faktorer, pludselig kan ændre sig.

Faktorer som hormoner (som eksempelvis udvikles ved stress eller graviditet).

Medicin, rygning (også passiv rygning), kost, solbadning uden solbeskyttelse, temperaturforandringer, forurening og hudplejeprodukter, er andre faktorer, der kan forandre din hudtype.

Der er dog ingen, som kan forudsige om din hudtype bliver tør, fedtet eller sågar det der kaldes normal/kombineret af disse faktorer.

Du skal heller aldrig skifte creme efter alder, køn eller årstid. Du skal altid vælge den rette
creme til netop din hudtype, for at tilføre korrekt fugt.

Du skal samtidig notere dig, at din hudtype ikke er konstant. Din hudtype kan ændre sig flere gange, frem og tilbage, igennem livet.

Vurdér derfor din hud jævnligt, således at du kan pleje den korrekt, og hjælpe din hud til at opføre sig normalt, så du ikke skal generes af at din hud er stram, skinnende, skallende eller lignende.

Den gode nyhed er nemlig, at eksempelvis en tør og irriteret hud, som behandles med de rigtige hudplejeprodukter, kan ændres til at opføre sig som en ”normal” hud.

Definitionen på en ”normal hud” er en hud, der hverken er for tør eller for fedtet. Kort sagt, en hud der er i balance – altså fugtighedsmæssigt.