Find hudtype

Sådan finder du din hudtype!

Har du styr på hvilken hudtype du har? Find din hudtype med denne guide til at finde hudtype og plej din hud rigtigt med hudpleje til din hudtype

Her får du guide til find hudtype – og guide til at kunne besvare spørgsmålet: Hvilken hudtype har jeg

Hudtype skaber ofte meget forvirring. Og mange er forvirret om hvordan de skal find deres hudtype. Nedenfor vil jeg forsøge at guide til hudtype.

Kombineret hud
De fleste mennesker har en eller anden form for kombineret hud – det vil sige at huden både er tør og fedtet. Dette skyldes at de midterste områder af ansigtet har flere oliekirtler, og derved er mere tilbøjelig til at være fedtede. Modsat er huden omkring næsen og øjnene tit ekstra tør.

Normal-til-fedtet hud
Har du en mere fedtet hudtype, har du bedst af at bruge meget lette produkter, som ikke tilfører fedt til huden. Eller sagt på en anden måde, tilfører minimal fugt til din hud.

Normal-til-tør hud
Har du en mere tør hudtype, bør du bruge meget fugtgivende produkter, som vil tilføre dét, som tør hud mangler: Fedt og fugt.

Sart hud
Overordnet set bliver det meget nemmere at behandle din hud korrekt, hvis din hud kategoriseres som sart. Selvom din hud umiddelbart ikke virker sart, men sagtens kan tåle skrappe produkter, bør du altid undgå skrappe hudplejeprodukter. De kan sagtens irritere din hud selvom du ikke kan se det på hudens overflade.

Vi mennesker har jo også forskellige smertetærskler, og fordi du sagtens kan ignorere kløe, rødme og en brændende fornemmelse, så vil det stadigvæk påvirke din hud. Det kan påvirke din hudtype, således at du bliver tør eller fedtet, men det kan også give bumser og uren hud.

Så vælg altid at opfat din hud som sart, følsom, sensitiv, eller hvad du vil kalde det.

Hudpleje skal aldrig prikke, stikke, svie, brænde, køle eller på anden måde irritere din hud.

Derfor bør dine hudplejeprodukter, som minimum, aldrig indeholde:

  • Alkohol (kig efter de udtørrende alkoholer: Ethanol, denatured alcohol, methanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol, isopropyl eller SD alcohol).
  • Menthol, kamfer, eucalypthus, lavendel, citrus eller pebermynte.
  • Dufte (selv dem, der stammer fra naturlige kilder – også kaldet æteriske olier).
  • Farvestoffer
  • Slibende skrubbekorn.
  • Skrappe og udtørrende renseingredienser (blandt andet sodium lauryl sulfate).

Find din hudtype

Begynd med at vaske dit ansigt i lunkent vand med et mildt renseprodukt. Dub ansigtet tørt og påfør ikke hudplejeprodukter (toner, serum, creme osv.) efterfølgende.

Efter to timer vurderer du din hud, ved at kigge i et spejl (gerne udenfor eller foran et vindue, i naturligt dagslys). Her spørger du dig selv: ”Ser og føles min hud nu fedtet eller tør?”.

  • Føler og ser din hud ud til at have brug for fugt? Måske du er stram? Skaller? Føler du, at din hud er for “lille” til dit ansigt? Så har du tør hud og skal vælge produkter med meget fugt, altså produkter til tør hud.
  • Føler du og er din hud: Blank, fedtet, skinnende og klistret? Så har du brug for minimal fugt og skal vælge produkter til fedtet hud.
  • Er du begge dele, lidt midt imellem – eller er din hud blot i fin balance? Så skal du have tilført medium fugt og altså vælge produkter til normal/kombineret hud.

Så nemt bestemmer du din hudtype! Og helt uden at du skal igennem diverse scanninger og mærkelige kategoriseringer, som mange kosmetologer og hudplejesælgerer benytter sig af.

HUSK: Din hudtype er ikke konstant! Som nævnt tidligere, bestemmes din hudtype af en lang række faktorer, som sagtens kan ændre sig, og du bør derfor jævnligt vurdere din hudtype.

Fordi du har en tør hud i dag, kan den sagtens blive fedtet senere, på grund af årstidsændringer, hormoner, kost, stress osv.

Et godt råd er derfor altid at vurdere din hudtype fra gang til gang, når du skal genopfylde dine hudplejeprodukter. Derved er du sikker på altid at tilføre korrekt fugt til din hud.

Plages du af bumser, så tjek guide her: Kuren mod bumser

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar