Hvornår og hvordan skal en bums presses, trykkes eller poppes?

Ja, du må gerne trykke og poppe dine bumser! Du skal faktis presse dine bumser! Få gratis guide til hvornår og hvordan du skal trykke bumser ud korrekt.

trykke bumser ud
Forside / Blog / Brevkasse / Hvornår og hvordan skal en bums presses, trykkes eller poppes?

Spørgsmål: “Hvornår og hvordan skal en bums presses, trykkes eller poppes?”

Hej Mads

Tak for nogle super gode produkter! Jeg har været igang med dine produkter i et par uger og kan allerede se en virkelig god forbedring af min hud og bumser. Dejligt endelig at have fundet nogle produkter, som virker :-D 

Har temmelig store forventninger! Fik Danish Skin Care anbefalet af min kusine, som virkelig har fået flot hud af at bruge dine produkter.

Jeg får dog stadigvæk en klam gul bums indimellem, selvom jeg faktisk allerede synes at antallet af nye bumser er faldet meget – så det er sikkert bare et spørgsmål om tid. Har alligevel kun brugt Danish Skin Care hudplejeserien i et par uger.

Måske mit spørgsmål er lidt unormalt, men jeg vil gerne vide hvad jeg skal tage af forholdsregler før jeg klemmer mine bumser? Er der noget jeg skal være opmærksom på, før jeg klemmer en bums? 

Jeg ved godt, at det kan give ar at klemme bumser. Jeg ved også godt, at jeg nok helst bare skal lade være at trykke bumser, men en stor klam, gul og betændt bums – den skal væk fra mit ansigt, så føler ikke jeg kan gøre andet end at klemme dem!

Vil du ikke nok hjælpe mig med råd til, hvordan jeg klemmer bumsen korrekt? 

Glæder mig til at høre fra dig :) 

Sille

Svar til: “Hvornår og hvordan skal en bums presses, trykkes eller poppes?”

Hej Sille

Mange tak for de søde ord! Dejligt at høre, at du allerede er i god bedring med din hud! Jeg vil naturligvis gerne hjælpe dig med guide til at trykke bumser ud.

Send forresten endelig mine tak til din kusine. Pænt af hende, at anbefale dig Danish Skin Care :-D

I forhold til dit spørgsmå, så er jeg faktisk rigtig glad for det. De fleste der spørg til at trykke bumser ud, skriver og spørg om man må trykke bumser. Mange tror nemlig fejlagtigt, at man ikke må trykke bumser.

Og jeg fornemmer faktisk lidt, at du også tror at du helst ikke skal trykke bumser. Så du vil nok blive overrasket over mit svar – du må nemlig gerne presse gule og betændte bumser. Det er faktisk noget du skal gøre! :)

MEN – og her et særligt tak for dit gode spørgsmål – det er nemlig super vigtigt at trykke bumser ud korrekt.

Presses en bums forkert, så kan det nemlig give ar. Præcis ligesom det kan give ar, IKKE at trykke og presse en gul og betændt bums.

Så du må altså GERNE trykke bumser ud!

Jeg pointerer lige igen-igen. Du må gerne trykke gule og betændte bumser – også kendt som modne bumser. Alle andre bumser skal du helt lade være at trykke eller røre ved.

Det er altså en stor fejl, at mange tror, at man ikke må trykke bumser ud. Det kan nemlig give ar, ikke at trykke en bums. Bakterierne trykker nemlig enormt hårdt på huden, hvilket i sig selv kan lave ar. Desuden arbejder bumsen også indad i huden, hvis den ikke kan komme ud – og dette efterlader et hul i huden. Altså et ar.

Så de gule og betændte bumser, de må gerne trykkes. Det skal blot gøres korrekt! :)

En ekstra fordel ved at trykke en gul og betændt bums er, at det faktisk øger helingsprocessen og hjælper dig til at fjerne og mindske bumsen hurtigere, når du pressen bumsen ud.

– Læs mere om hvordan du hurtigst fjerner bumser her.

Bumsen holder bakterierne samlet

Tænk på en bums, som en lille pose. Denne pose indeholder fedt, affaldsstoffer og bakterier. Det hele ligger rodet rundt inde i “posen”, men det hele holdes samlet af “posen” – det er også her problemet opstår i forhold til ar, for bliver “posen” meget fyldt (overfyldt), så sprænger posen. Altså bumsen trykkes af sig selv, men inden bumsen trykkes af sig selv, så har bumsen lavet et voldsomt tryk og pres på din hud, hvilket kan resultere i ar.

Helt sikkert er det i hvert fald at det med stor sandsynlighed giver et rødt mærke på huden, ligesom du formentligt får et lille sår, som også skal hele.

Når du vælger at trykke bumser ud – altså en en gul og betændt bums ud – vil skidtet sive ud. Det betyder at bakterierne, affaldsstoffer og fedt fjernes fra bumsen og trykket lettes i bumsen og trykket på huden vil forsvinde. Dette vil hjælpe til at helingsprocessen foregår hurtigere, ligesom du mindsker risikoen for ar og mærker i huden gevaldigt.

– Læs mere om hvordan du fjerner ar og akne ar her.

Mange tror at de bakterier og affaldstoffer, som kommer ud af bumsen, smitter og laver nye bumser på huden. Sådan er det ikke.

Tænk lidt på det ligesom et helt almindeligt sår. Måske du er væltet på cyklen, rulleskøjter eller til sport. Fordi du får et sår, som der går betændelse i – ja, det gør ondt – men fordi der løber lidt væske ud af et betændt sår, så får du jo ikke et nyt sår længere nede på benet.

Jeg vil dog altid anbefale dig, at du så vasker huden, så snart du har klemt en bums – og brug gerne et eksfolierende og beroligende produkt. Det kunne med fordel være Perfect Skin Power Treat, som vil hjælpe med at berolige bumsen og fjerne rødme.

Perfect Skin Power Treat

347 kr.

Bekæmp hudproblemer nemt og effektivt

Få behandling, eksfoliering og maske i ét og samme produkt, som effektivt bekæmper dine hudproblemer, din hud beroliges, rødme mindskes og tilstopning af porer undgås.

415+ før/efter fotos

Ved at bruge Perfect Skin Power Treat, som hjælper du på helingsprocessen og sikrer at alle resterende urenheder indeni bumsen dræbes helt.

Det skal også lige pointeres, at førend du trykker en bums, så er det vigtigt at du vasker fingrene. Og du bør også vaske huden, hvor bumsen er – så er du sikker på at der ikke kommer bakterier ind i bumsen.

Hvis dine fingre ikke er helt rene, kan du nemlig nemt risikere at tilføre bakterier til bumsen, som bare forværrer situationen. Og det ønsker du jo ikke! :-)

Sidst men ikke mindst, risikerer du at få ar som følge af bumserne, hvis du klemmer så meget, at det begynder at bløde og der kommer sår.

Så når vi taler om at trykke bumser, så er det vigtigste faktisk ALDRIG at trykke hårdt. At trykke bumser ud skal foregå nænsomt og meget blidt. Og det er en kæmpe fejltagelse, hvis du trykker så hårdt at der kommer blod.

De fleste tror fejlagtigt at man skal trykke en bums, indtil der kommer blod. Det skal du ikke! Du skal faktisk blot trykke indtil der er hul på bumsen, derved lettes trykket i bumsen og bakterierne kan trænge ud.

Hvordan trykker man bumser ud rigtigt?

Nedenfor har jeg lavet en hurtig lille guide til, hvordan du skal trykke bumser ud, korrekt. Følg denne guide næste gang du har en stor, klam, gul og betændt bums – altså en moden bums – så du presser bumsen korrekt, uden risiko for ar og skade på huden.

 1. Vent til bumsen er helt moden. Bumsen skal være gul, da betændelse dermed er tæt på overfladen og bumsen er klar til at trykkes.

 2. Vask dine hænder og huden, hvor bumsen er. Det kan med fordel være med Perfect Skin Face Wash, som fjerner overskydende fedt fra huden og bakterier.

  • Tryk nu nænsomt bumsen ved at trykke fra alle 4 sider. Brug aldrig neglene, men dine fingre. Tag et kig på vores guide til hvordan man trykker bumser.

  • Tryk indtil der er hul på bumsen og bakterien kommer op til overfladen af bumsen. Og stop så. Du skal ikke trykke indtil der kommer blod!

  • Vask huden – gerne med Perfect Skin Face Wash – og afslut med et eksfolierende middel. Det kan med fordel være Perfect Skin Power Treat, som også vil øge helingsprocessen.

  Perfect Skin Face Wash

  187 kr.

  Fjern effektivt skidt og snavs, uden at udtørre din hud

  Få renset din hud på en skånsom måde, med denne milde ansigtsvask. Den perfekte klargøring til dine efterfølgende behandlingsprodukter. Fjerner også nemt og effektivt makeup.

  415+ før/efter fotos

  Træt af bumser? Prøv vores bestseller produkter her:

  Kommentarer

  0 kommentarer

  Skriv en kommentar