Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Denne historie om cykeldæk (og bumser) viser hvorfor du ikke bør vente på dine bumser forsvinder

Du har måske hørt at du blot skal vente på at vokse fra dine bumser. Denne historie forklarer hvorfor det er en dårlig idé. Lær mere om sund og smuk hud her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Prøv at forestil dig, at du cykler en tur på din cykel. Vejret er skønt, fuglene synger og du har det rigtigt godt. Du nyder rigtig blæsten i ansigtet og det lune vejr. BANG! Dækket punkterede og luften fiser ud af hjulet. Du kan umuligt cykle videre uden at ødelægge hjulet. Hvad nu?

Måske du er en af dem, som har et af disse smarte lappegrej under sadlen og hurtigt kan fikse problemet og komme videre. Måske du må trække hjem og kan lappe cyklen hjemme i cykelskuret.
Måske du blot cykler videre, og så må det koste et nyt hjul hos cykelsmede. Eller måske
du hiver mobilen op af lommen, bliver hentet og får cykelsmeden til at lappe cyklen hurtigt.

Uanset hvordan og hvorledes du bærer dig ad, så kommer du videre. Selvom det selvfølgelig er enormt irriterende med et punkteret dæk, så er det vel også næppe sidste gang, at du er ude at cykle? Du er vel også udmærket klar over, at du ikke er den eneste i verden, der har haft et punkteret dæk. Ikke sandt?

Præcis det samme gælder for bumser og uren hud! Det kan sagtens være, som tilfældet er, at bumser og uren hud er den mest udbredte hudlidelse og at langt de fleste oplever bumser i et eller andet omfang. Du behøver dog ikke bare at acceptere det!

Valget er selvfølgelig dit! Præcis som at valget er dit om, hvordan du får lappet cyklen.

Det mest effektive er i hvert fald ikke at sætte sig ned og vente på en løsning. Det kan vare længe før en bil kommer forbi og vil tage dig med, ligesom det kan tage længe at slippe af med dine bumser ved at vente – hvis det vel at mærke nogensinde sker.

Hormonel ubalance, som er den største årsag til bumser og uren hud, vil altid være en risiko, ligesom der er risiko for punktering eller uheld, når du cykler.

Det kan desuden være svært helt at fjerne alle de mange andre faktorer, som kan forårsage bumser og uren hud. Faktorer såsom stress, forurening, rygning, medicin og lignende. Du kan og bør dog altid forsøge.

Hvad du med sikkerhed kan gøre er at pleje, bekæmpe og behandle din hud og krop korrekt, således at du uanset faktorerne, der kan give bumseudbrud, undgår bumseudbrud.

I dag ved vi så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af bumser og uren hud, så det, at blive bumsefri, ikke længere er hokus-pokus. Ingen – teenager eller voksen – behøver derfor gå rundt med uren hud.