Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hvad er Isotretinoin og hjælper det mod bumser?

Er du hårdt plaget af bumser, hudorme og uren hud? I så fald har du måske overvejet en Isotretinoin-kur? I denne artikel kan du læse mere om en sådan kur og få indblik i, hvad Isotretinoin er.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Isotretinoin (tidligere kaldt Roaccutan) er en lægeordineret stærk A-vitaminkur, som indtages i pilleform (i tre til tolv måneder) og virker ved at mindske din huds olieproduktion drastisk.

Eftersom din huds olieproduktion bliver sænket drastisk (cirka 80 %) med en isotretinoin-kur, vil risikoen for, at hudens porer tilstoppes, mindskes, og derved kan bumser ikke opstå. Dette skyldes, at bumsebakterier lever i din huds olie.

Isotretinoin er for dem, der døjer med bumser og andre urenheder i svær grad. Hvis dit bumseudbrud ikke er synderligt voldsomt, er Isotretinoin ikke løsningen. I givet fald vil gode hudplejeprodukter være væsentligt mere oplagt.

Det er desuden også muligt, at gode hudplejeprodukter vil kunne hjælpe dig med at få bugt med et voldsomt bumseudbrud, og at du dermed vil kunne slippe for en skrap kur. Længere nede kan du læse, hvorfor det er værd at foretrække.

Mine produkter har flere gange hjulpet folk, der har været rigtig, rigtig hårdt ramt af bumser. Faktisk har de hjulpet folk, der nærmest havde mistet troen på, at de nogensinde skulle få en smuk, nydelig hud.

Hver eneste gang jeg får en positiv anmeldelse fra en kunde, hvis problemer jeg har løst med mine produkter, bliver jeg så ekstremt glad, og jeg vil også smaddergerne have en sådan anmeldelse fra dig.

Hvis du har lyst til at kigge nærmere på mine produkter, der er udviklet over flere år, og som tager afsæt i, hvad forskningen siger om hudpleje, kan du finde disse her:

→ Se en oversigt over Danish Skin Cares fantastiske produkter her!

Hvor effektivt er Isotretinoin?

Hele 90 % oplever en dramatisk forbedring af deres bumseproblemer ved brug af Isotretinoin. For mange vil resultatet vare ved, selvom deres huds olieproduktionen langsomt genoptages efter endt kur.

I mine øjne er Isotretinoin det bedste lægemiddel mod bumser og uren hud, men selvom midlet sædvanligvis er effektivt, er det ikke ufejlbarligt. Pillekuren virker – som sagt – ved at mindske produktionen af hudens olie. Efter behandling når produktionen som bemærket helt naturligt sit tidligere leje.

Selvom overproduktion af olie, talg og hudfedt som regel er hovedårsagen til, at du får bumser, skal du ikke bande og svovle over, din krop producerer disse ting, da de bidrager med nogle rigtig gode ting til din hud. For eksempel er hudfedt afgørende for, at du kan få en smuk, pæn og spændstig hud. Uden hudfedt ville du ligne en rynket rosin.

Hvilke bivirkninger er der ved Isotretinoin?

Der er flere gode grunde til, at læger er ret varsomme og tilbageholdende med at ordinere Isotretinoin, og det er de mange mulige bivirkninger, som folk, der indtager dette middel, ofte vil rammes af.

De mest almindelige bivirkninger ved en Isotretinoin-kur er følgende:

  • Tørre læber, tørre øjne og tør hud
  • Blodnæse
  • Træthed, ømme muskler og svimmelhed

Stort set alle vil få tør hud i løbet af en Isotretinoin-kur, hvilket hænger sammen med, at Isotretinoin mindsker produktionen af olie og hudfedt. Det er faktisk ikke unormalt, at huden bliver så tør, at den skaller. Det er hverken pænt eller rart, men trøst dig med, at det heldigvis er en midlertidig fase, du går igennem.

Det er ikke sjovt at være på en Isotretinoin-kur

Som du kan fornemme, er det ikke sjovt at være på en Isotretinoin-kur. Ikke nok med at kroppen brokker sig, og man sandsynligvis vil have hovedpine og kvalme ofte, så har stoffet også indflydelse på leveren. Dennes effektivitet nedsættes under pillekuren, og derfor er det vigtigt, at man ikke fester som en gal, så længe kuren varer.

Rigtig mange, der ender på en Isotretinoin-kur, er unge mennesker, hvor fest og farver er en stor del af livet, og derfor kan det være lidt af en udfordring at skære ned på de sjove væsker, men det er desværre en kedelig konsekvens af at være på en Isotretinoin-kur.

Heldigvis varer kuren ikke evigt, og hvis den er, hvad du har brug for, overlever du uden tvivl og værdsætter det voldsomt meget, når den er overstået.