Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Myte: Produkter i krukker er eksklusive

Mange producenter sælger deres creme i eksklusiv emballage, men giver det et bedre produkt eller en pænere hud? - Det korte svar er nej!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Dengang jeg stadig brugte ufatteligt mange timer og endnu flere penge på produkter, der alle lovede at være løsningen på mine hudproblemer, var mine favoritter dem, der kom i smukke krukker. De klædte virkelig mit badeværelse, og de virkede bare mere eksklusive.

Da jeg flere år efter lærte, hvordan hudplejeprodukter produceres, altså hvordan de kemiske processer forløber, og hvordan ingredienserne reagerer, fik jeg derfor lidt af et chok.

Jeg fandt nemlig ud af, at krukker er den værste emballage til hudplejeprodukter. Overhovedet! Det skyldes, at de aktive ingredienser, særligt antioxidanterne, hverken kan tåle lys, luft eller varme. Bliver de udsat for det, for eksempel når du tager låget af en krukke to gange om dagen, fordamper de. Hudplejeprodukter, der er i krukker, har derfor ved daglig brug en reel holdbarhed på blot et par uger. Herefter er der ingen af de aktive ingredienser tilbage. Kun vand, konservering, fugt og stabilisator.

Når du vælger hudplejeprodukter, så gå derfor efter dem, der er i tube eller flaske med pumpe og med emballage, der beskytter mod lys. Så er du sikker på, at de plejende ingredienser bliver, hvor de skal.
– Og badeværelset? Jeg ved ikke med dig, men jeg vil hellere finde en pæn plante og nogle stearinlys til at pynte på mine hylder, og så stadig kunne bruge mine produkter.