Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hud ude af sig selv

Irriteret, kløende og rødt hud problem. Årsager, udseende og behandling af hudproblemer og hudlidelser. Få hjælp og svar her!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Hud ude af sig selv”

Hej Mads, enorm fed side du har dig her. Jeg håber lidt på at du kan hjælpe mig med mit store hud problem.

Det sidste 1½ års tid har min hud været total ude af sig selv. Jeg synes det er svært at forklare hvordan den opføre sig, men jeg håber lidt du kan danne et billede af hvordan det ca. ser ud.

Det startede med at jeg havde slem eksem på hænderne og på armene fra jeg var 7 til 16. men da jeg blev 16 forsvandt det fuldstændig :) men det kan self fremkaldes igen.. ved kolde og varme tider på året. Men nu er jeg 19 og snart 20.. og for 1½ år siden startede det med at jeg fik rødt og irriteret udslæt på hver side af næsen.. det gik så væk efter ½ år men så fik jeg rødt, skællende, irriteret udslæt på halsen.. det gik så væk og derefter kom det i ansigtet, på kinderne og sådan..

jeg kom på en pillekur som blev anbefaldet af min læge og hudlæge. den gjorde det bedre men fik dårlige bivirkninger.. jeg skrev til min læge for nylig da det er vendt tilbage både på hals og ansigt. og hun anbefalte mig pillekuren igen, men den vil jeg ikke på igen..

har prøve mange cremer og shampoo’er som blev anbefaldet af min hudlæge. men intet hjælper. Det klør inderligt om natten, mest om natten og jeg klør i det om natten :( og gør det værre. men det er hudskalder som falder af min hud, den er tit rød og irriteret, nogle gange tør.

jeg bruger så lidt ting med parfume da det gør det værre. jeg ved snart ik hvad jeg skal stille op.

håber du har nogle svar ..

Mvh. Marianne

Svar til: “Hud ude af sig selv”

Kære Marianne

Tusind tak for dine ord om min hjemmeside. Det er dejligt at kunne hjælpe og inspirere andre.

Det gør mig rigtig ondt, at høre om dine hudproblemer og for mig lyder det som hudsygdommen Psoriasis. Og det vil jeg anbefale dig at få testet hos en hudlæge, så du kan behandle din hud korrekt.

Psoriasis er en hudsygdom, der i perioder kan gå i udbrud, hvorefter det kan forsvinde i en periode og efterfølgende gå i udbrud igen. Psoriasis kan vise sig i meget milde former, hvor det “kun” vises som små plamager, til større former, hvor det dækker det meste af kroppen. På det anatomiske niveau sker der en for hurtig fornyelse af hudens celler, hvilket gør at hudområdet bliver rødt, hævet, skællende og fedtet.

Der er desværre ikke nogen nem og fuldstændig behandling af Psoriasis, men jeg kender til en person, der via udelukkelse af kød fra sin kost forbedrede sin Psoriasis gevaldigt.

Jeg synes, at du skal prøve og tænke over nogle ændringer til din kost i en længere periode, og så skal du især prøve at undgå at fokusere på dine problemer. Mental stress kan helt sikkert påvirke hudlidelsen Psoriasis. Din læge kan helt sikkert også hjælpe med endnu flere gode råd til behandling af Psoriasis, ligesom din læge engang for alle kan svare på om det egentlig er Psoriasis

Jeg håber at din hud vil blive bedre og jeg ønsker dig en succesfuld fremtid!