Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hudorme og soleksem

ALLE HAR HUDORME! Men her kan du få tips og råd til behandling af hudorme på næsen, hagen og ansigtet generelt

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Hudorme og soleksem”

Hej Mads

Jeg er en kvinde på 27 som i de seneste år har fået mere og mere uren hud. For andre er det sikkert ikke tydeligt, men når jeg selv kigger i spejlet kan jeg se mange hudorme omkring næsen og i panden.

Jeg er 1.60 cm høj og vejer knap 60 kilo, så mener ikke selv jeg er overvægtig. Jeg synes selv at spise fornuftig og dyrker motion.

Jeg bruger Minirisk i ansigtet til at rense med og Clinique bruger jeg som make-up. Jeg forsøger at undgå parfume og parabener m.m. Men alligevel får jeg en olie-agtig hud og føler at jeg skal “presse” mine hudorme ud hver dag. Det skal også siges at jeg muligvis er allergisk for et eller andet.

Om sommeren bliver jeg ofte rød-moset i ansigtet og får noget der minder om små bumser, men som kun indeholder væske når de klemmes. Er der noget jeg kan gøre eller er det noget jeg evt. spiser.

Jeg er og har været meget frustreret over det i mange år. Håber du kan give et godt råd.

Med venlig hilsen Louise

Svar til: “Hudorme og soleksem”

Hej Louise

Mange tak for din mail og din henvendelse til mig, for hjælp. Jeg vil meget gerne forsøge at vejlede dig – kan personligt kraftigt sætte mig ind i, hvor frustrerende det er at have bumser og problemer med huden.

I forhold til dine hudorme og de hudplejeprodukter du bruger, så vil jeg anbefale dig at kigge på ingredienslisten, som det første. Indeholder de ord, som perfume, parfum? Så skal de i skraldespanden. Hvordan er farven på produktet? Er den pink, blå, gul – så er der farvestoffer i og de bør ryge i skraldespanden.

Dernæst så i forhold til dine hudorme, så vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på “Perfect Skin Power Treat” – det er en daglig peeling, som virkelig vil hjælpe dramatisk på dine hudorme. Du er dog nødt til at væbne dig med lidt tålmodighed, for der skal nok daglig behandling med Perfect Skin Power Treat i en periode på 3 mdr, førend du vil se et resultat.

I forlængelse dertil skal du sørge for at rense dit ansigt med et mildt renseprodukt (evt. Perfect Skin Face Wash) både morgen og aften – og derefter påføre en creme fyldt med gode vitaminer og mineraler for huden. Kig bl.a. nærmere på mine cremer Perfect Skin Moisturizer og Perfect Skin Day Protector – begge cremer er til fedtet hud, som du lyder til at lide af og vil hjælpe til med at mattere huden. Først nævnte “Perfect Skin Moisturizer” skal du bruge om natten, da den ikke indeholder solbeskyttelse – men blot gode vitaminer og mineraler for huden.

Perfect Skin Day Protector” indeholde ligeledes gode vitaminer og mineraler for huden – og denne skal du bruge om dagen, da den indeholder solbeskyttelse (UVA/UVB filter). Hvilket fører mig til dit næste spørgsmål, de “væske fyldte bumser” du omtaler er højst sandsynligt soleksem. Du bør derfor sørge for at beskytte huden med et bredspektret solfilter (UVA/UVB filter) 365 dage om året – og desuden sørge for at trække i skygge, når solen er fremme.

Slutteligt vil jeg også kraftigt anbefale dig at få lavet en decideret allergitest. Eller i hvert fald tale med din læge om din formodning om din allergi, så du dermed engang for alle kan få afklaret om du har allergi. Har du allergi kan du undgå det du er allergisk overfor. Har du ikke allergi, så slipper du for at gå rundt med bekymringen for allergi.

Lad mig endelig høre, hvordan det går med dine hudorme, når du kommer igang med Perfect Skin Power Treat. Ligesom du endelig må skrive igen, hvis du har yderligere spørgsmål.