Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Giver laktose bumser og uren hud?

Mælk og mælkeprodukter kan give hudproblemer som bumser og uren hud. Men hvad er det i mælk som giver bumser og hudproblemer? Læs mere her.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Giver laktose bumser og uren hud?”

Hej Mads

Jeg er en voksen kvinde på 45 år der altid har haft problemer med min hud, i nogle perioder mere end andre, men min hud har aldrig været helt god.

Jeg er godt igang med at udelukke mælken i min kost og jeg overvejer også at fjerne gluten, da jeg syntes at kunne læse, at dette også kan have indflydelse på huden. 

Mit spørgsmål er dog angående mælken og om det er laktosen, der gør at man får hud problemer? 

Fordi der findes efterhånden en del produkter der er laktose fri, men jeg føler godt at jeg kan tåle mælk. Jeg har kun valgt at stoppe med mælk på grund af mine hudproblemer.

Venlig hilsen 
Mette

Svar til: “Giver laktose bumser og uren hud?”

Hej Mette

Fedt at du har fokus på din kost! Det har en KÆMPE stor indvirkning på huden!

– Læs mere om hvilken kost der giver bumser og uren hud her:

Og super godt at høre, at du allerede er godt igang med at droppe mælk og mælkeprodukter.

Desværre er det dog ikke laktosen i mælk, som er synderen. Du kan dermed ikke bare vælge laktosefri mælkeprodukter istedet, da det ikke vil have nogen nævneværdig effekt på dine bumser. Laktose giver ikke bumser, medmindre du er laktose-intollerent. Det er valleproteinet i mælk, som er den store synder i forhold til bumser og urenhud. Og det er valleproteinet, som gør at mælk giver bumser.

Endnu kan man ikke fjerne valleprotein fra mælk, så der findes ingen mælkeprodukter jeg kan anbefale dig at erstatte komælk med, for at undgå bumser og uren hud.

Du kan dog vælge mandeldrik, risdrik eller havredrik – hvilke også tit omtales mandelmælk, rismælk eller havremælk, trods de absolut intet har med mælk at gøre. Der findes også soyamælk, ligesom du også kan få soyafløde. Soyafløde kan du piske, så du kan få flødeskum – og dermed kan du faktisk leve helt vegansk i forhold til din “mælkedrik” :-D

– Få flere gode råd til sund kost og lækre opskrifter her.