Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Skal du altid bruge et rent håndklæde og kan bumser smitte?

Er du bange for, at du skal blive smittet med bumser eller at dine bumser smitter? Men måske behøver du ikke være bange. Desværre findes der rigtig mange myter og misforståelser, specielt når det handler om hudpleje og hudproblemer som bumser! Click her og bliv ekspert i smuk hud og slip af med dine bumser!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Skal du altid bruge et rent håndklæde og kan bumser smitte?”

Hej Mads

Tusind tak for hjælpen og dine gode råd! Jeg har allerede bestilt et MINI sæt og glæder mig til at prøve det af! :)

Jeg har dog endnu spørgsmål jeg håber du kan svare på…

Kan det normale håndklæde (som hele familien bruger på badeværelset) give bumser eller gøre mine hudproblemer endnu værre?

Her tænker jeg særligt, når jeg bruger din Perfect Skin Face Wash og skal tørre mit ansigt eller lignende! Skal jeg bruge mit helt eget håndklæde eller er der ingen farer ved at bruge det håndklæde resten af min familie bruger? :)

Venlig hilsen
Sigurd

Svar til: “Skal du altid bruge et rent håndklæde og kan bumser smitte?”

Hej Sigurd

Velbekommen! Det er dejligt at kunne hjælpe – og tak for din bestilling – håber du må blive super glad for produkterne! :-)

Og super fedt spørgsmål! Kanon at du er obs på den slags! For ja, der har godt nok været meget skriveri og tale om at bumser smitter og at bumser kommer af bakterier og skidt. Eller at bumser forværres af skidt og snavs. Sådan er det dog ikke – i hvert fald ikke skidt fra et fælles håndklæde, som er den største synder i forhold til bumser. Den vigtigste årsag til at du skal vaske huden morgen og aften er for at rense hudens porer og fjerne forurening – altså skidt fra biler, maskiner, fabrikker osv… og almindeligt “snavs” fra træer, huse osv.

Og dernæst er en af de helt store årsager til at du skal vaske ansigtet netop for at fjerne olie fra huden – eller fedt fra huden – ligesom det også er vigtigt at få fjernet sved fra huden. Disse tre ting – forurening, olie og sved – er de største årsager til at det er så vigtigt at vaske ansigtet morgen og aften. Bruger man makeup, så er det også en vigtigt årsag til at vaske huden.

Lad mig lige pointere igen, at bumser ikke kommer af snavs. Du får altså ikke bumser, fordi du får mudder, snavs eller lignende i ansigtet! :)

Så for at svare på dit spørgmsål, så er det ikke nødvendigt at du bruger et rent håndklæde til at tørre din hud. Og det er heller ikke nødvendigt at du har et håndklæde specielt til dig selv. Du kan sagtens bruge det almindelige håndklæde i har på badeværelset… :)

Lad mig også hurtigt pointere, at dine bumser ikke smitter, så din familie kan være helt rolige. Nu ved jeg ikke om du har en søster eller bror, men de kan roligt bruge samme håndklæde som dig – der er absolut ingen fare for at de får bumser, blot fordi du har det – og I deler håndklæde. :-)

Når det så er sagt – så vil jeg da altid anbefale at du bruger et “rent” håndklæde. Det behøver ikke være nyvasket hver gang – men sørg for at skifte badeværelses håndklædet ud så ofte som muligt. Selvom det ikke er en af de største kilder til bumser og det næppe giver flere bumser, så er der bare ingen grund til at løbe risikoen og bruge et meget beskidt håndklæde.

I den forbindelse vil jeg også anbefale dig, at du jævnligt skifter dit hovedpudebetræk og sengetøj! Fedt fra hår bliver hurtigt smurt på hovedpuden, når du sover og netop denne fedt kan være med til at give bumser og tilstoppe hudens porer.

Håber det var svar på dit spørgsmål. Du kan i hvertfald roligt bruge fælles håndklædet på badeværelset! :-)