Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Kemiluppen og skadelige ingredienser i hudpleje

At navigere mellem gode og dårlige hudplejeprodukter er ikke nemt! For hvad er god hudpleje og hvordan undgår du skadelige ingredienser?

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Kemiluppen og skadelige ingredienser i hudpleje”

Hej Mads

Jeg er lidt nysgerrig på om I har kendskab til appen “Kemiluppen” og hvis ja, hvad er så jeres holdning hertil?

Venlig hilsen
Eva

Svar til: “Kemiluppen og skadelige ingredienser i hudpleje”

Hej Eva

Jo tak, jeg kender skam godt kemiluppen :-) Og min og Danish Skin Cares holdning er lidt delt – først og fremmest så er vi selvfølgelig super glade for den meget flotte omtale og anmeldelse, som Danish Skin Care produkterne har fået på kemiluppen… Jeg havde naturligvis heller ikke regnet med andet, da mine hudpleje produkter jo bare er super gode og fri for alt skadeligt.

Problemet med kemiluppen er at den fortsætter i samme båd, som der er blevet normalen i danmark – og resten af verden efterhånden. Der er KUN – og jeg mener KUN – fokus på de dårlige ingredienser. Netop derfor har vi også de seneste 5 – 10 år set at mange firmaer er blomstret op med det simple formål at sælge og markedføre produkter uden skadelige ingredienser. Det er jo på sin vis også fint nok.

Nu er det dog sådan, at god hudpleje ikke “bare” handler om at fjerne, hvad der skader. God hudpleje handler om at fjerne det skadelige og erstatte det med det rigtige – God hudpleje handler altså om at fylde produkterne med masser af super gode ingredienser.

Jeg skal ikke sige, om det er vores tendens til at fokusere på skandaler og det forfærdelige, som er med til at skabe denne tendens… eller hvad det handler om, siden vi kun fokuser på det dårlige. Medierne har nok også en stor del af skylden. Utroligt, så meget fokus parabener fik – da hele skandalen om skadelige parabener rullede og det blev opdaget at der var et par af parabenerne, som kunne være kræftfremkaldende.

Tror aldrig nogen siden, at hverken A-vitamin eller E-vitamin har fået den opmærksomhed, trods det er nogle utroligt fantastiske vitaminer. Ikke engang Aloe Vera, som ellers er EMINENT for huden har nogensinde fået den omtale i medierne, som parabenerne fik. Og her er det værd at nævne, at der findes mange parabener – og det var trods alt kun et par stykker af dem, som var skadelige. De øvrige er fortsat nogle af de absolut bedste konserveringsmidler nogensiden skabt – den historie er bare aldrig fortalt.

Så ja, måske vi bare hellere vil fokusere på det negative… men her kom jeg vist ud på et sidespor. Min pointe er, at Kemiluppen er fin. Når blot man husker at fordi man fjerne skadelige ingredienser, så betyder det ikke at et produkt er godt. Det er BARE fri for skadelig kemikalier og skadelige ingredienser, som aldrig burde have været kommet i hudpleje i første omgang.

God hudpleje handler om at tilføje MASSER – altså VIRKELIG VIRKELIG VIRKELIG mange, super gode ingredienser til produkterne :-)

Og det er netop de gode ingredienser, som jeg har så stor fokus på i mine hudplejeprodukter :-)

– Du kan læse mere om min og Danish Skin Cares holdning til ingredienser i vores hudpleje her: