Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hvordan påvirker proteinpulver af soja akne og uren hud?

Hvis du overvejer at benytte proteinpulver til din styrketræning, men er i tvivl om soja proteinpulver påvirker dine bumser og acne, så læs om hudpleje her

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

En stor del af proteinpulvere, som ikke er baseret på valleprotein, er baseret på sojaprotein.

Herfra anbefales sojaprotein dog ikke, da der er flere undersøgelser der tyder på at soja kan forstyrre kroppens hormonbalance.

Da netop hormonel ubalance er den største årsag til bumser og uren hud, så bør du altid minimere risikoen for forstyrring af dine hormoner.

Det skal dog siges, at der fortsat forskes i soja og dets indvirkning på kroppen. Derfor kan sojaproteinets egentlige negative effekt ikke fuldstændigt underbygges, men der er lavet flere undersøgelser der tyder på en forstyrring.

Med tanke på at der findes rigtig gode alternativer – blandt andet hampfrø og kikærter – som kilde til protein i proteinpulverblandinger, så vælg proteinpulver med protein fra disse kilder.

Vær samtidigt også opmærksom på sukkerindholdet i dit proteinpulver. Proteinpulver og proteindrikke skal ikke tænkes som en snack, men tænkes som supplement til kosten i forbindelse med opbygning af større muskelmasse.