Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Isotretinoin og akne

Fjern bumser ved brug af isotretinoin og creme mod bumser og akne. GRATIS GUDIE til effektiv behandling af akne med isotretinoin og creme mod bumser.

Isotretinoin creme
Forside / Blog / Brevkasse / Isotretinoin og akne

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Isotretinoin og akne”

Hej Mads.

Jeg er utrolig positiv over for din side og har fundet utrolig mange gode informationer her.

Jeg har siden jeg var omkring 12-13 år (er nu 18) været plaget af akne. Det startede med akne i panden. Det skal sige at min akne oftest ses som Cystisk akne og har gjort det fra start til nu.

Da aknen i panden opståd begyndte jeg at benytte mig af Vichy Normaderm, bestående af clenser, tonic og creme. Dette produkt var jeg delvist tilfreds da det fjerne min lette akne, altså det som sås som betændte hvide pletter som kunne trykkes. Dog indholdet den afsluttende creme noget puds som skulle gøre huden mere ensartet at se på, men jeg oplevede bare at det bare var til irritation.

Den Cystisk akne blev med tiden dog kun værre, og det endte med at jeg opsøgte læge da jeg følte stor smerte hver dag grundet aknen.

Til at startede med gav lægen mig bare noget gel jeg skulle smøre mig med men det havde absolut ingen effekt. Derefter fik jeg noget antibiotika, men lige så snart jeg stoppede med at bruge det vendte aknen i løbet af en uges tid tilbage. Jeg blev derfor henvist til speciallæge som ordinerede mig Isotretinoin. Under behandlingen med dette blev jeg utrolig syg og fik kraftig lungebetændelse da det total ødelagde mit immunsystem. Men efter 3 måneder med denne behandling var min akne fuldstændig væk. Jeg følte virkelig at der var sket et mirakel. I det næste halve år havde en hud uden nogen form for problemer.

Men efter lidt tid begyndte aknen at vende tilbage. meget lidt i panden, men min hage er i dag hårdt medtaget det samme er huden lige under mine kindben. Jeg ønsker ikke at gå i behandling med Isotretinoin igen da det simpelthen var alt for fysisk og psykisk hårdt.

Jeg har det sidste årstid benyttet mig af Ole Henriksens produkter bestående af en clenser, tonic, en gel med højt indhold af salicylsyrer, en natcreme med frugtsyre og AHA, en stift med højt indhold af salicylsyrer og sidst en barberingsgel som er med til at mindske skægpest. Jeg har været utrolig glad for disse produkter, men de sidste 4-5 måneder er jeg begyndt at opleve eksem på halsen, det er i hvert fald hvad min læge siger det er. Det er røde pletter hvor huden fuldstændig krakelerer. Somme tider klør det helt uudholdeligt.

Jeg har været på forskellige eksem creme fra lægen, men de virker kun så længe som jeg bruger dem. Kan det måske skyldes at jeg vasker min hud morgen og aften, altså at jeg simpelthen er med til at udtørre min hud.

Jeg benytter mig ikke af nogen decideret creme men kun af geléer da det er det der bliver anbefalet på Ole’s hjemmeside hvis min har fedtet og uren hud. Jeg har selvfølgelig prøvet at smøre mig med fugtighedscreme, men det hjælper bare ikke rigtig. Det mærkelige er også at jeg kun oplever det tørre hud på halsen og ikke der hvor jeg decideret bruger mine produkter.

Spørgsmålet er derfor – Kan det være de produkter jeg bruger som simpelthen er for skrappe. Kan du anbefale mig noget man kan gøre mod tør hud/eksem? Kan jeg bruge nogle produkter som er til tør hud, men med urenheder.

Jeg håber du kan give mig nogle råd eller anbefale en anden form få løsning.

Søren

Svar til: “Isotretinoin og akne”

Hej Søren

Hvor er jeg utroligt ærgerlig over at høre om dine hudproblemer! Det lyder til, at du virkelig er hårdt ramt og har været mange forskellige behandling igennem med både isotretinoin og creme til behandling af din akne.

Jeg vil naturligvis meget gerne forsøge at hjælpe dig med dine spørgsmål. I forhold til Isotretinoin og eksem bør du dog kontakte en hudlæge, for at få en lægefaglig vurdering. Først og fremmest i forhold til eksem, for at få afklaret om du virkelig har eksem – eller blot tør hud. En hudlæge kan også svare på om der er tale om eksem på grund af isotretinoin medicin, eller om der blot er et ægerligt sammenfald.

Har du tør hud, så kan du med fordel bruge min hudplejserie til tør hud. Og vil da til tør hud klart anbefale dig at kigge nærmere på Danish Skin Care hudplejeserien.

Dernæst, så vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på Danish Skin Care hudplejeserien til generel behandling af din hud. Danish Skin Care serien er specielt udviklet til bumser og bumseplaget hud udfra den viden undersøgelser og forskning har dokumenteret virker til behanding af bumser. Et akne tilfælde, hvor du er igang med behandling med Isotretinoin, så bør du altid tage en snak med en hudlæge – om hvorvidt du kan kombinere behandling med Isotretinoin og creme. Er der blot tale om et almindelig udbrud af bumser og behandling af lidt bumser, så  kan du med god fordel komme igang med Danish Skin Care serien, som også vil kunne løse tør hud for dig :-)

Udfra din mail, så har jeg ærligt talt lidt svært ved at vurdere om du er sluppet af med din akne og blot har en smule bumser og tør hud, som kan behandles med almindelig hudpleje. Eller om du er ved at udvikle decideret akne igen.

Og lad mig så lige skynde mig at indflette her, at man sagtens kan have tørhud og bumser – bumser er ikke ensbetydende med fedtethud. Tværtimod, så er det faktisk vigtigt at behandle tørhud, ved at tilføre rette mængde fugt – ellers kan den manglende fugt faktisk være med til at forværre bumserne, da huden “stresser” pga. fugtmanglen og råber på “hjælp” ved at bryde ud med bumser.

Du ved sikkert allerede, at man sagtens kan have tør hud og bumser. Tænker, at du næsten ikke kan have gennemgået en isotretinoin behandling uden at din hud er blevet vildt meget tør – trods du stadigvæk har haft bumser. Netop derfor anbefaler mange hudlæger også brug af god fugtighed creme med isotretinoin, for at mindske udtørringen af huden ved behandling med isotretion.

Tilbage til mine udviklede hudplejeprodukter for Danish Skin Cares – de er 100% fri for parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser for huden. Skrappe produkter er nemlig en af de store årsager til bumser. Med Danish Skin Care serien vil din hudplejerutine se sådan her ud:

Morgen:
– Perfect Skin Face Wash: vask ansigtet med vand, skum produktet op i hænderne og vask ansigtet. Skyl efter med rigeligt vand og tør ansigtet tørt

– Perfect Skin Day Protector: dagcreme med solfaktor, som er yderst vigtigt for at give huden ro til at bekæmpe dine bumser og ikke skulle beskytte huden mod solens skadelige stråler – solens stråler står for en stor del af vores hudproblemer, så solfaktor er ekstremt vigtigt! Samtidigt er produktet fyldt med gode ingredienser og vitaminer for huden, som vil hjælpe din hud med at bekæmpe dine bumser

Aften:
– Perfect Skin Face Wash: vask ansigtet med vand, skum produktet op i hænderne og vask ansigtet. Skyl efter med rigeligt vand og tør ansigtet tørt

– Perfect Skin Power Treat: en daglig peeling, som fordeles i ansigtet efter rens med en vatrondel. Lad produktet blive på ansigtet natten over. En daglig peeling er yderst effektiv for os med bumser, da den går ind og hjælper huden til at holde vores porrer rene samtidigt med at produktet er fyldt med beroligende ingredienser, som hjælper huden til at holde sig ren og afslappet. Perfect Skin Power Treat er skabt på en BHA (2% salicylsyre), som videnskabeligt vist er den mest effektive peeling mod bumser, talgknopper, hudorme – ligesom den er effektiv mod ar og pigmentforandringer, som jo ofte kommer sammen med bumser og urenheder…

– Perfect Skin Moisturizer: natcreme, som ligesom dagcremen er fyldt med gode ingredienser (blot uden solfaktor, som skal hjælpe til at beskytte og genopbygge huden.

Læs nærmere om et komplet hudplejesæt fra Danish Skin Care her.

Et hudplejesæt fra Danish Skin Care har en levetid på ca. 3 mdr, så produkterne er virkelig drøje i brug – og det bedste er, at de er enormt nemme at bruge. Ikke noget med øjencremer, masker, spottreatment, skintonic osv – det hele får du i serien.

Ang. cremer, så er det vigtigt at vælge en creme til ens egen hudtype – som jeg allerede var inde på længere oppe – altså har man fedtet hud, så vælger du serien til fedtet hud. Tør hud, så vælger du serien til tør hud.

Indskyder lige. Man skal vælge creme der passer til ens hudtype, som huden er nu og her. Har du tidligere haft fedtet hud og er begyndt med isotretinoin behandling af bumser og har fået ekstremt tør hud, så er din hud nu tør. Og du skal sammen med isotretinoin bruge creme til tør hud. Hvorvidt man efter behandling med isotretinoin og creme til tør hud, skal skifte retur til creme til fedtet hud, det kan kun tiden vise.

Du lyder til at have brug for meget fugt så jeg vil anbefale dig serien til tør hud – i hvert fald i en periode, for hudtype ændres konstant. Så når nu din hud slipper for alle de skrappe ingredienser, så kan den sagtens ændre sig til f.eks. “normal/kombineret” også skal du selvfølgelig skifte til denne serie. Mit råd er derfor, hvergang du køber hudpleje, at føle/observere din hud.

Bestil et samlet hudplejesæt til tør hud her.

Lad mig endelig høre, hvordan det går med din bumser – ønsker dig alt det bedste!

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar