Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Isotretinoin/Roaccutan mod bumser

Føler du, at du kæmper en umulig kamp mod dine bumser? Overvejer du ligefrem en Isotretinoin behandling? Fortvivl ikke, 85% af befolkningen oplever at få bumser, og heldigvis er der en simpel og effektiv løsning uden bivirkninger. Bliv klog på Isotretinoin (Roaccutan) og slip af med dine bumser.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Pillebehandling af bumser

Isotretinoin (tidligere kaldt Accutane/Roaccutan) er en lægeordineret stærk A-vitaminkur, som indtages i pilleform (i tre til tolv måneder), og virker ved at mindske din huds olieproduktion drastisk.

Eftersom din huds olieproduktion bliver sænket drastisk (cirka 80 %), vil porerne ikke kunne tilstoppes, og derved kan bumser ikke opstå (bumse-bakterier lever i din huds olie).

Hele 90 % oplever dramatisk forbedring af deres bumser ved brug af Isotretinoin, og for mange vil resultatet vare ved, selvom din huds olieproduktionen langsomt genoptages efter endt kur. Isotretinoin/Roaccutan er det stærkeste præparat mod acne, og dermed lægernes bedste lægemiddel til behandling af acne og uren hud.

Da pillekuren virker ved at mindske produktionen af hudfedt, som helt naturligt når sit tidligere leje efter endt behandling, så er der altså stadig risiko for tilbagefald. Langt de fleste oplever odog et vedvarende resultat, selvom nogle får tilbagefald med acne. Nogle har desværre behov for at gennemgå behandling mod bumser flere gange.


Bivirkninger ved Isotretinoin behandling

Som med alle former for medicin, skal du overveje eventuelle bivirkninger, inden du starter.

Isotretinoin har mange bivirkninger, og nogle er mere alvorlige end andre – men de alvorlige opstår heldigvis ikke så tit.

Den mest alvorlige bivirkning ved Isotretinoin er fosterskader.

Andre bivirkninger kan være svær hovedpine, kvalme, opkast, sløret syn, svingninger i humør, depression, svære mavesmerter, diarré, nedsat nattesyn, tarmproblemer, vedvarende tørhed i øjnene, kalkaflejringer i sener, en stigning i kolesteroltallet og gulfarvning af din hud.

De mere almindelige bivirkninger er tør hud, tørre læber, afskalning af huden, næseblod, hårtab, ømhed, smerter, kløe, udslæt, øget følsomhed over for solen og hovedpine.

Husk at spise ekstra sund kost (en masse frugter og grøntsager) samt sunde olier (oliven-, mandel- og hørfrøolie) imens du tager Isotretinoin.

Netop fordi Isotretinoin er så skrapt et lægemidler, må det kun ordineres af hospitaler eller hudspecialister. Det er derfor heller ikke alle, som kan komme igang med Isotretinoin. Isotretinoin er forbehold de virkelig svære tilfælde af acne, hvor andre lægemidler ikke har vist nogen virkning.