Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Kan man fjerne bumser med damp og dampbad?

Virker damp og sauna til at fjerne bumser og urenhud? Få svaret på om damp hjælper til at behandle bumser her i denne gratis guide om bumser

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Kan man fjerne bumser med damp og dampbad?”

Hej Mads

Jeg får tit at vide at det er godt at tage et dampbad hver dag, og at det skulle få alle hudormene væk. Jeg har selv ret mange af de sorte små på næsen, og spekulerer på om det ville hjælpe hvis jeg tog et dampbad hver aften, hvorefter at jeg så vasker mit ansigt. Skal jeg gøre det eller lade vær?

Hilsen julie

Svar til: “Kan man fjerne bumser med damp og dampbad?”

Hej Julie

Super spørgsmål! For ja, der er faktisk mange der anbefaler dampbad, sauna til behandling af bumser og uren hud. Eller blot at have ansigtet henover kogende vand og få dampen op i ansigtet, når man gerne vil fjerne bumser.

Rygtet siger – som du også selv nævner – at det skulle være FANTASTISK med damp og dampbade til at fjerne hudorme og store porer på næsen.

Jeg ved ikke helt hvor rygtet – eller myten, for det er en myte – stammer fra. Men det er altså en myte. Og en af de fejlagtige myter. Det vil på INGEN MÅDE hjælpe at tage dampbad. Damp kan ikke fjerne bumser. Ej heller kan damp fjerne hudorme og dampbad gør heller ikke hudens porer mindre.

Jeg vil derfor kraftigt fraråde brug af damp til behandling af bumser!

Faktisk er varme – og også kulde – voldsomt irriterende for huden og denne irritation kan være årsag til flere bumser. Modsat hvad de fleste tror, så er damp altså årsag til bumser.

Forstået på den måde, at damp – ligesom varme og kulde – er med til at skabe irritation i huden, skabe udtørring og dermed få hudens talgkirtler til at producere endnu mere hudfedt. Netop fordi huden forsøger at beskytte sig. Bumser består af hudfedt og dødehudceller, så der er temmelig stor risiko for at du 5-7 dage efter at have udsat huden for damp, sauna eller lignende vil får nye bumser.

Så understreger lige igen – damp er IKKE godt til behandling af bumser!