Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Kan sved hjælpe dig af med dine bumser og urene hud?

Motion og aktiv træning kan måske være din vej til en smuk og sund hud uden bumser og akne. Læs her mere om hvordan sved kan hjælpe dig fri af dine bumser

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Sved forbindes af de fleste med dårlig lugt og mangel på hygiejne. Der er da næsten heller intet værre end en person, som lugter af sved. Du ved helt sikkert, hvad jeg mener – har vi ikke alle prøvet at stå ved siden af en person der trængte til et bad?

Og ad, hvor det lugter! Nej, det stinker i et træningslokale efter en omgang cykling eller anden gruppetræning, hvor en stor gruppe mennesker har motioneret sammen i ét lokale.

At have svedt sammen er måske en bedre beskrivelse end at have motioneret sammen. Et sådan træningslokale kan i hvert fald være helt vådt af sved. Nogle rynker på næsen og synes det er for ulækkert. Andre har indset, at det er tegn på, at der virkelig er blevet gået til den. At det faktisk er et kvalitetstegn.

Ok, et par uvaskede træningsokker, som er godt sure, er svære at se kvaliteten i.

Ikke desto mindre, så er sved i sig selv et godt tegn. Sved er nemlig, som oftest, et tegn på fysisk aktivitet. Hvilket er fantastisk! Ikke blot for kroppen, strandformen, helbredet og som et godt modspil til fedme-debatten – men absolut også for huden!

Fysisk aktivitet er nemlig med til at øge blodcirkulationen, hvilket er med til hurtigere at bringe nye næringsstoffer til kroppen og hudens celler, samtidig med at affaldsstoffer transporteres bort.

Yderligere, så er sved et ekstremt effektivt hudplejemiddel. Det beskytter huden mod udefrakommende bakterier, når huden bliver varm og hudens porer er ekstra åbne.

Sved består nemlig af det bakteriedræbende stof Dermicidin, hvorfor sved absolut ikke kun bør ses, som en gene – tværtimod! Dermicidin har godt nok ingen indvirkning på bakterier fra selve bumsen, da bakterier fra bumser dør ved kontakt med luft. Ikke desto mindre, så beskytter Dermicidin mod at nye bakterier ikke forværrer problemet.