Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Keratosis Pilaris på ben, balder og arme.

Røde knopper på ben og arme er irriterende og et ret udbredt hudproblem, Keratosis Pilaris! Men STOP med at kradse og lad os hjælpe dig med hudpleje.

knopper på ben
Forside / Blog / Brevkasse / Keratosis Pilaris på ben, balder og arme.

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Keratosis Pilaris på ben, balder og arme.”

Hej Mads

Jeg har de sidste par år døjet med keratosis pilaris også kaldet “strawberrylegs” som jeg forstår det. Jeg har det meget tydeligt overalt på mine ben, balder og en smule på armene.

Jeg læser overalt at man skal eksfoliere og smøre sig ind i creme og andre steder læser jeg at man skal stoppe med det. Jeg har læst at hvis man kigger på en baby, så har barnet blød og smuk hud fordi huden endnu ikke er ødelagt af de utallige hudplejeprodukter og den konstante forstyrrelse af hudens eget system. 

Er huden ikke i stand til at rense sig selv? Er det virkelig en nødvendighed at bruge andet end vand?? Jeg har funderet meget over det. De steder jeg har keratosis pilaris på kroppen, er de steder hvor jeg bruger hudplejeprodukter. Det skal siges jeg har normal hud, i perioder en smule tør, men som regel normal hud, så jeg føler ikke jeg har brug for en hel masse. Jeg bruger milde produkter fra apoteket og faktisk også dem fra Matas, selvom jeg har set du siger det ikke er det bedste.

Så jeg tænker selv jeg har fået keratosis pilaris af forkert hudpleje?
Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal få farven/pletterne, som er kommet af det, væk uden at irritere huden yderligere. Og skal jeg bare stoppe med at bruge sæbe og creme, eller er jeg for altid bundet til at bruge hudpleje?

Håber du kan give mig et endeligt svar på mine spørgsmål, for jeg bliver snart vanvittig af ikke at komme nogle vegne;-)

Kærlig hilsen 
Nikoline

Svar til: “Keratosis Pilaris på ben, balder og arme.”

Hej Nikoline

Hvor er jeg utroligt ked af at høre, at du plages af Keratosis Pilaris – og de røde knopper på både ben, arme og balder – det er bestemt ikke en rar hudlidelse. I hvert fald er det ikke en videre køn hudlidelse, for mere end kosmetisk betyder den ikke rigtigt noget. Knopperne hverken klør (trods huden ofte er tør) og der er ingen andre gener ved hudlidelsen, end at din hud er dækket af disse (ikke særligt kønne) knopper.

Hvad hudlidelsen er forårsaget af er svært at sige. Man ved det umiddelbart ikke, men ca. 40% af alle kvinder lider af hudlidelsen. Det er dog en hudlidelse, som finder sted i hudens porer – og derfor har den højst sandsynligt intet med hudpleje eller andet udefra kommende at gøre, men er noget hormonelt.

Og ja, der er utroligt mange skriverier om behandling af de røde knopper på ben og arme. Jeg har også selv læst min del om Keratosis Pilaris – og jeg må sige, at der godt nok er meget forskellige fortolkninger af, hvordan det skal behandles.

En ting er dog helt sikkert. Og det er de fleste heldigvis enige om idag, når de anbefaler behandling. De røde knopper på ben og arme må aldrig skrubbes med hverken skrubbe handsker, peelings cremer eller slibende mekanisker – det vil blot irritere huden og resultere i forværring af din Keratosis Pilaris.

– Læs mere om Keratosis Pilaris her.

Men lad mig da forsøge at hjælpe dig, så du kan slippe af med knopperne fra din Keratosis Pilaris. Trods der er mange skriverier og mange smarte råd til behandling af Keratosis Pilaris, så er der i min optik kun to behandlinger der virker. Den ene er hormonsalve – måske du kender det som kopattesalve – og det ønsker vi ikke at bruge på huden i længere tid.

Den eneste anden behandling mod røde knopper på ben og arme, som virkelig har en effekt mod Keratosis Pilaris. Og det produkt jeg naturligvis vil anbefale dig at bruge, da hormoncremer og hormonsalver aldrig er gode at bruge på huden, det er salicylsyre. Salicylsyre kaldes også Beta Hydroxy Acid, eller forkortet BHA – måske du har hørt om det. Måske du endda har læst om BHA i din søgning efter behandling af din Keratosis Pilaris?

Salicylsyre er en fantastisk ingrediens til behandling af Keratosis Pilaris og knopper på ben og arme!

Salicylsyre virker ved at det smøres på huden også opløser det nænsomt døde hudceller fra hudens overflade, ligesom salicylsyren dræber bakterier fra hudens overflade. Samtidig trænger salicylsyren ned i huden og ind igennem hudens porer og renser hudens porer. Salicylsyren kommer dermed ned i de dybere hudlag og sørger for at behandle disse også og fjerne døde hudceller fra de dybere hudlag.

Kort fortalt, så renser salicylsyre hudens overflade, hudens porer og hudens dybere hudlag.

Og da Keratosis Pilaris jo netop er en tilstopning af hudens porer og viser sig ved små røde knopper på hudens overfalde, så er det netop en ingrediens med de egenskaber som salicylsyre har, som du søger. I modsætning til skrubs eller mekanisk peeling, hvor du med slibekorn eller handsker skrubber huden, så gør salicylsyre det med syre – og er den absolut mest nænsomme eksfolierling af huden.

Så jeg vil på det kraftigste anbefale dig at komme igang med salicylsyre til at fjerne de røde knopper på ben og arme!

Jeg har to produkter med salicylsyre. Og vil anbefale dig nedenstående behandling, så du få fjernet din Keratosis Pilaris før sommeren som er tiden for shorts, kjoler og kortærmede t-shirts og stroptrøjer :-)

I 3 – 4 uger bruger du mit fantastiske produkt Amazing Body Spot Treat. Det er et næsten rent salicylsyre produkt, men indeholder også en række andre gode ingredienser til behandling af knopper på ben og arme, såkaldt Keratosis Pilaris, så du vil hurtigt se et resultat.

Brug Amazing Body Spot Treat hver gang du har været i bad og vasket din hud med et mildt renseprodukt – det kunne være min “Amazing Body Wash”. Når din hud er tørret tør, så tag lidt Amazing Body Spot Treat i håndfladen og fordel på dine ben, balder og arme.

– Du finder Amazing Body Spot Treat her.

Sørg desuden endelig for ikke at trykke eller klemme i dine røde knopper på ben og arme- det vil kun gøre det værre, hvis du kradser i knopperne :-)

Træt af Keratosis Pilaris? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

2 kommentarer

Skriv en kommentar