Cremer og cookies

Vidste du godt, at stort set alle hjemmesider bruger såkaldte cookies, så hjemmesidens teknik, statistik og marketing virker mest optimalt?

For transparens, skal du selv sige OK til dette. Og fortryder du, kan dit samtykke altid igen.

Så, er det også okay med dig, at vi og vores tredjeparter sætter cookies, så vi gør dit besøg på vores hjemmeside bedst muligt og viser dig de mest relevante produkter?

  • Nødvendige
  • Statistik
  • Marketing

Koldt og varmt vand mod bumser

Danish Skin Care rådgiver i hudpleje mod bumser, rynker og irriteret hud. Få hudpleje tips. Og lær om du skal bruge koldt eller varmt vand mod bumser

koldt eller varmt vand mod bumser
Forside / Blog / Brevkasse / Koldt og varmt vand mod bumser

Forfatter Mads Timmermann

Mads har 14+ års erfaring som hudekspert, og har skrevet/gennemlæst denne artikel.

Spørgsmål: “Koldt og varmt vand mod bumser”

Hej Mads.

For det første vil jeg gerne sige tusinde tak for al din indsats med folk, som har problemer med deres hud. Det er virkeligt stort af dig. Jeg har nogle problemer/spørgsmål, som jeg håber kan blive hjulpet og besvaret af dig.

Lidt info om mig selv: dreng, 16 år gammel, haft bumser/akne siden starten af niende klasse, været til en hudlæge og været igennem en tretrins lang kur (kun udført to) – Tetralysal kur, derefter Epiduo kur, og til sidst skulle jeg havde været igennem endnu en pille kur, som indebæger at man bl.a. ikke må drikke i 5 måneder osv ..

Jeg dyrker meget motion, drikker massere af vand, har droppet fuldstændigt mælkeprodukter, spiser sund og varieret (ingen junkfood) og følger ellers alle de almindelige forholdsregler, hvis man har akne.

Mit første spørgsmål til dig lyder: Du siger man ikke må udsætte sin hud for meget høj varme. Men det siges, at man skal tage et dampbad i hvert fald to gane om ugen og gå i sauna en gang i mellem. Hvad skal man tro på?

Mit andet spørgsmål lyder: Du siger man heller ikke må udsætte sin hud for meget høj kulde. Men i en artikel skrevet af: Karoline Saysette, siges der “en roll-on spotstik er det bedste våben mod ømme bumser. Tag først en isterning, vikl den ind i et lommetørklæde og pres mod bumsen, indtil du ikke kan mærke den (…) – og gentag to-tre gange i løbet af dagen. Bumsen forsvinder som dug for solen!” – hvad skal man tro på?

Mit tredje spørgsmål: I din egen kur mod bumser indebæger ikke en spotstik, som efter sigende skulle være noget af det bedste mod bumser. Kan du anbefale en god en, eller er en gel ligesom basiron lige så godt?

Mit fjerde spørgsmål: Nu har jeg også ved siden af lægekuren selv været igennem nogle receptfrie produkter i trehundred prisklassen som: Acnicyl, Avéne-produkter og nu bruger jeg en blanding af Matas (urenhud serien) og Tea Tree-serien. Men jeg overvejer at skifte over til din serie – men den er lidt dyrere end så meget andet. Det er ikke fordi, jeg ikke vil betale mange penge for min hud, men hvorfor er din netop bedre en Ole Henriksens-serie og så mange andre i tusinde kroners klassen?

Mit problem: Lige nu døjer jeg stadig med bumser men også en grim rødme på mine kinder og hageparti. Det startede alt sammen, da jeg af det dummeste, fik epiduo som jeg smurte på kinderne og hagepartiet i tre dage i træk (det anbefales at man kun smøger direkte på bumserne og med jævne mellemrum hver anden dag til én gang om ugen). Hvilket har resulteret i, at jeg ikke kun har bumser, men ved siden af bumsen, rødme. (Jeg snakker næsten ikke i mobiltelefon, så det kan ikke være derfor, rødmen stadig er der).

Tror at grunden til, at jeg stadig har den her rug/tørre hud, er fordi, jeg har behandlet min hud hårdt. Så jeg overvejer stærkt at købe din milde kur mod bumser. Det siges, at ikke alle kurer virker på alle slags hudtyper, så bare fordi den virker på dig, behøver den nødvendigvis ikke virke på mig. Gælder det også for denne kur?

– Tak på forhånd. Mvh. Kristan.

 

Svar til: “Koldt og varmt vand mod bumser”

Hej Kristian

Tak for din mail, med mange gode spørgsmål. Jeg får især ofte spørgsmålet om man skal bruge koldt eller varmt vand mod bumser, så det har jeg svaret på før. Men skal gerne svare igen :) Ligesom jeg gerne besvare dine øvrige spørgsmål. Vil altid gerne hjælpe!

Du skal dog, først og fremmest, have takg for dine rosende ord. Det er jeg rigtig glad for! Også til dine spørgsmål…

Spørgsmål 1 og 2: Hvis du ikke tror mig, så kan du jo prøve de to løsninger af. Det er dog dokumenteret i videnskabelige studier, at varme og kulde skaber irritation i huden. Og irritation udløser udbrud af endnu flere bumser. Så i teorien, HVIS kulde kunde fjerne en bums, så ville huden omkring bumser bliver irriteret og derved resultere i nye bumser.
Varme og bumser forklares typisk med, at pga. varme vil huden begynde at svede og derved rense hudens porer. Sved kommer dog ikke igennem hudens porer, da de har deres egne kirtler.

Med andre ord. Du skal ikke bruge varmt eller koldt vand mod bumser, men istedet vaske dit ansigt med lunkent vand :)

Spørgsmål 3: Om det hedder spotstick, maske, lotion eller skintonic, så kommer det hele an på ingredienserne i produktet. Det kan være fint at behandle en bums med et “spot”-produkt. Basiron er dog ikke en spotstick, men er et lægemiddel og korrekt brug af basiron bør du drøfte med din læge. Nu er jeg ikke selv videre fan af spotsticks, da de netop kun sætter fokus på bumser – og ikke problemet. Og en spotstick hjælper slet ikke til at modvirke nye bumser, hvilket god hudpleje gør. Men jeg forstår naturligvis at en bums er frustrerende og alle der har en bums eller flere vil selvfølglig gerne hurtigt af med dem. Danish Skin Care har dog ikke nogen spotstick, men du kan med god fordel bruge min Perfect Skin Power Treat. Den bruges korrekt dagligt i hele ansigtet, men kan også fungere på de enkelte bumser ved at duppe lidt produkt på løbende igennem dagen. Dette vil dæmpe rødme og hjælpe med til at berolige bumser og effektiv bekæmpe bumsen hurtigt. Vigtigst af alt, så risikerer du ikke at fremprovokere nye bumser med Perfect Skin Power Treat.

Perfect Skin Power Treat alene gør dog ikke nok for din hud. Du har også brug for cremer, såvel som god ansigtsvask – indskuder lige igen, at du ikke skal bruge koldt eller varmt vand mod bumser ;) Når du bruger din ansigtsvask, så vask ansigtet med lunkent vand. Derved gør du huden bedst klar til efterfølgende behandling med Perfect Skin Power Treat og Creme.

Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her

Spørgsmål 4: Rigtig godt spørgsmål Kristian! Reglen er: bruger du produkter, som giver dig den hud, som du ønsker – så skift ikke! Der findes ufattelig mange produkter på markedet. Mange gode og lige så mange, som jeg aldrig ville anbefale. Jeg har fokuseret virkelig meget på at lave produkter, som ikke indeholder farvestoffer, parfume, æteriske olier, alkohol og andre irriterende ingredienser (som f.eks. menthol, eucalyptus, kamfer, lavendel m.v.) – disse bruges ofte i hudpleje. Samtidig har jeg skåret hudpleje ind til benet, gjort det simpelt, så du ikke skal købe 7, 8 eller 12 produkter for at pleje din hud godt.

Slutteligt kan jeg desværre kun give dig ret i, at der ikke findes én magisk pille eller kur. Noget virker for nogle og andet for andre. MEN, så længe du følger nogle grundprincipper med de produkter, som du bruger (som jeg har nævnt ovenfor), så er du rigtig godt på vej.

Din rødme lyder bestemt som et resultatet af overbehandlet hud.

Ha’ en super dag!

Træt af bumser? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

0 kommentarer

Skriv en kommentar