Kollagen

Kollagen produktion

Hudplejeprodukter med kollagen reklamere med at fjerne rynker. Kan hudpleje med kollagen virkelig fjerne rynker? Få sandheden her

Spørgsmål: “Kollagen produktion”

Hej Mads

Hvad er dine erfaringer med kollagen-hydrolysat som blandt andet skulle være godt for huden, håret og neglene.

Dbh. Kristina

Svar til: “Kollagen produktion”

Hej Kristina

Kollagen er fantastisk. Det er desuden en af de vigtigste “ingredienser” til at sikre dig en glat, pæn og flot hud – altså en hud uden rynker. Og en sund hud – og ja, det er også med til at give glans til hud, hår og negle.

Kollagen er dog ikke noget, der kan puttes i hudplejeprodukter og optages i kroppen. Kollagen skal din hud selv “bygge”. Også derfor jeg skrev ingredienser i citationstegn, da kollagen altså ikke er noget du sådan bare tilføje.

Kollagen skal huden selv skabe, hvilket du kan få den til ved:

1) Ikke at bruge produkter med parfume og andre irriterende stoffer (dette vil nedbryde din huds kollagen).
2) Bruge et BHA produkt, da BHA går ned og starter din huds kollagenproduktion
3) Spise sundt og varieret – massevis af grøntsager er vigtige byggesten for kroppen.

Pas på med at tro på produkter som indeholder kollagen. Det vil alligevel aldrig kunne optages af huden og bruges som “hudens kollagen”.

Du har måske læst om kollagenpulver, som lover at kunne hjælpe med alt muligt godt for din hud – det er altså lidt fup. Ligesom jeg nævnte ovenfor, så gælder det samme for kollagenpulver. Og det samme med kollagen-hydrolysat. Du kan ikke optage det i kroppen, så det har en effekt på hud, hår eller negle. Kroppen skal selv skabe det.

Kan tilføje, at produktionen er størt, når vi er unge. Netop derfor er det også super vigtigt at spise sundt hele livet – såvel som sætte fokus på antioxidanter og undgå parfume, farvestoffer og andet skidt i hudpleje – hele livet – således at kollagenproduktion er stor tidligt i livet. Med alderen falder kollagenproduktionen nemlig, hvorfor vi også med alderen oplever flere og flere rynker.

Søger du hjælp til behandling af rynker, så kan jeg anbefale dig at læse min guide om behandling af rynker

Søger du hjælp til at styrke din hud, dit hår og dine negle, så kan jeg anbefale zink. Modsat kollagenpulver, så hjælper zink faktisk – zink er fantastisk til at styrke hud, hår og negle.

Træt af kedelig hud? Prøv vores bestseller produkter her:

Perfect Skin Power Treat

347 DKK