Sådan kommer du godt igang med træning

Langt de fleste forbinder løb, træning og motion, med en sur pligt og noget som skal overstås hurtigst muligt.

Du har det måske på præcis samme måde. Måske du træner for et specifikt mål – vægttab, sundhed, større muskler eller for at komme dine bumser til livs.

Hertil kan jeg kun sige, at mål er vigtige – super vigtige. Målet kan også sagtens være motivationen for dig til at komme afsted, ligesom frygten for det modsatte kan være en stor motivationsfaktor.

Ikke desto mindre så vil det være langt nemmere for dig at nå dit mål, hvis du rent faktisk har det sjovt på vejen mod målet.

Træning kan nemlig være kedeligt. Det er hårdt. Du bliver øm dagene efter, ligesom der vil komme hundrede – nej, tusindvis – af forhindringer i forhold til din træningsplan.

Du vil blive forhindret af manglende motivation, manglende energi, ømme muskler fra sidst, ændring i din arbejdsplan eller at de i tv sender netop lige dén film, som du er vild med eller har gået og ventet på skulle blive vist.

Selv dine venner og familie vil være en forhindring ved at invitere på mad, biograftur, shopping, kaffe, bytur og så videre.

Ja, sågar noget så uforudsigeligt som vejret vil blive en forhindring. Altså en forhindring du kunne have planlagt dig mod med indendørs alternativer eller en overbevisning om at:

”En smule regn stopper ikke mig”.

Regnvejr kan få selv den mest motiverede løber til at blive inden døre og tage en kop te i stedet.

Præcis ligesom det kan få selv den korteste tur til fitnesscentret i tørvejr under en paraply til at virke, som et maraton – et maraton gennem et proppet stormagasin med 3 trætte og sultne børn.

Modsat kan sol fra en skyfri himmel, høj temperatur og en stor lyst til en løbetur i det skønne vejr, ændres i et split sekund, når invitationen om grill på stranden tikker ind på mobilen.

Nu skal det endelig ikke lyde som om, at træning er ufleksibel! Du kan jo sagtens flytte en planlagt træning til en anden dag uden at det ødelægger alt.

Problemet er selvfølgelig, når før omtalte grilltur med vennerne på stranden, udvikler sig til de sene nattetimer. Dette giver tit et behov for at sove længe dagen derpå, hvor du om eftermiddagen skal til familiemiddag. Dagen efter er igen fuldt booket med et eller andet, ligesom du skal på firmaudflugt direkte efter job på tredjedagen…

1, 2, 3 og pludseligt er du røget ind i en stime af forhindringer.

Nu kan du lige så godt vente til din næste planlagte træning og vupti, så er der pludselig gået en uge siden sidst du fik trænet.

Ka-da-bun-ga! ”Det bliver hårdt i dag, hva?”, siger din underbevidsthed til dig.


Mads Timmermann

Ekspert i smuk hud og stifter af Danish Skin CareDette indlæg er markeret med