kombineret hud

Herunder får du indsigt i, hvordan du bedst muligt behandler kombineret hud

Her kan du blive klogere på, hvad kombineret hud er, samt hvordan denne hudtype bør behandles.

Kombineret hud – også kaldet normal hud

Oplever du, at dit ansigt kan være tørt i løbet af dagen, samtidigt med at du kan skinne i t-zonen – eller måske oplever du, at huden omkring næsen fedter i løbet af dagen? Disse forskellige kombinationer kan være tegn på, at du har normal eller kombineret hud.

Hvis du har kombineret hud og ønsker en lækker, ensartet hud, kan du med fordel bruge mine produkter til din hudpleje.

→ Se her en oversigt over Danish Skin Cares produkter.

3 fejl de fleste med kombineret hud begår

En hudtype, som er kombineret – altså både tør og fedtet – er nok den hudtype, hvor der begås flest fejl, og som der er flest myter omkring. Her får du 3 fejl, som de fleste med kombineret hud begår:

1) Dropper ansigtscremer

En stor fejl som mange med kombineret hud begår, er, at de dropper ansigtscremen. Måske har du følelsen af, at huden ikke føles tør, eller mangler fugt.

Dette er dog ikke ensbetydende med, at du skal droppe cremen, da cremen vil være med til at behandle og pleje din hud.

2) Dropper hudpleje

I forlængelse af ovenstående så vælger mange med normal eller kombineret hud at droppe hudpleje helt. Det er en stor fejl.

Det er vigtigt at pleje sin hud korrekt, også selvom du ikke oplever hudproblemer i dag.

3) Glemmer solbeskyttelse

Har du en flot og pæn hud fra naturens side, så kan du nemt glemme at passe på sin hud. Solbeskyttelse er en af de ting!

Det er en kæmpe fejl at glemme solbeskyttelse, da solen kan lave stor skade på din hud, hvis huden ikke er beskyttet korrekt.

Det var top 3 fejl, når det kommer til kombineret hud – også kaldet normal hud. Den største fejl kommer her:

Den største fejl ved kombineret hud – også kaldet normal hud – er at tro, at der overhovedet eksisteren en kombineret hudtype for derefter at investere en masse penge i produkter til en kombineret hudtype. Kombineret hud er ikke en hudtype, men en mellemting mellem tør og fedtet hud – eller en kombination, hvoraf navnet. Du kan selvfølgelig have både tør og fedtet hud, men du vil altid have det ene mere end det andet.

Derfor! Vælg altid hudpleje efter hvad din hud er mest! Tør eller fedtet!

Problemet med kombineret hudtype

Problemet med at behandle huden med produkter specifikt til kombineret hud er, at du hverken tilfører lidt eller meget fugt. Du plejer altså huden middelmådigt. Det er hverken godt eller dårligt. Alle har både tør og fedtet hud fra tid til anden, men vi har alle mere af det ene.

Derfor! Husk at pleje din hud med den rette mængde fugt og sørg for at have fokus på tør eller fedtet hud. Ikke disse midt imellem løsninger som behandler huden middelmådigt.

Træt af fejlbehandling? Lær endnu flere myter her

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Fejlbehandling med hudpleje til kombineret hud

Det største problem med hudpleje til en hudtype, der er kombineret, er, at du hurtigt risikerer at udtørre huden, hvis din hud er mest tør.

Omvendt vil du hurtigt gøre din hud meget fedtet, hvis du har tendens til fedtet hud. Hudpleje til kombineret hud løser hverken tør eller fedtet hud – og du vil altid være mest tør eller fedtet.

Sådan behandler du kombineret hud

Start altid med at finde ud af om din hud er mest tør eller mest fedtet. Tænk på hvordan din hud har været i løbet af dagen – og gerne de sidste 3 dage.

1) Mest tør hud?

Oplever du, at din hud er mest tør? Måske har din hud føltes stram eller haft tendens til at skalle. Måske har din hud givet dig følelsen af, at den har manglet fugt. Så skal du vælge hudpleje til tør hud.

2) Mest fedtet hud?

Oplever du, at din hud er mest fedtet? Måske har din hud været klistret og skinnende. Så skal du vælge hudpleje til fedtet hud.

3) Glem ideen om kombineret hud

Alle får både tør hud eller fedtet hud fra tid til anden. Vigtigst af alt, så handler det om at behandle den hudtype, som du har mest af.

Du vil altid være enten mest tør eller mest fedtet – nogle gange begge dele, samme dag, men altid det ene mere end det andet. Produkter til en kombineret hudtype kræver netop at du løbende skifter hudpleje fra tør til fedtet – og omvendt.

4) Husk hudtype kan ændre sig

Måske er din hud er mest tør lige i øjeblikket. Det er meget forskelligt, hvordan huden reagerer i forhold til f.eks. årstid.

Vælg derfor hudpleje til din nuværende hudtype og skift løbende efter behov.

Anbefalede produkter

Kommentarer

6 kommentarer

Skriv en kommentar

 1. Hej Cæcilie

  Dejligt at høre, at du stoler på min vejledning :-D Og nej, jeg vil absolut ikke anbefale rosenkerneolie til ansigtet – det er alt for krads, så det kan jeg ikke anbefale.

  I forhold til test på dyr, så testes ingen af mine produkter på dyr. NATURLIGVIS ikke! Det ville være synd :-S

  Og alle Danish Skin Care ansigtsprodutkerne er faktisk allerede veganske :-) Eneste “men” er i forhold til læbepomade, hvor der er bivoks – ellers er alle produkterne 100% veganske :-)

 2. Hej, Mads.
  Vil du anbefale en 100% ren rosenkerneolie til kombineret hud med tendens til udbrud?
  Jeg har hørt, at det skulle være fantastisk, men jeg vil gerne høre din mening, da jeg stoler på din vejledning.
  Mit sidste spørgsmål er, om i på nogen måde tester jeres produkter på dyr? Og har i produkter, der er helt veganske? :)

 3. Hej Michala

  Mange tak :-D Dejligt du kan bruge min vejledning :-D

  I forhold til kombineret hud, så vil jeg – til din overraskelse, formentligt – sige at det IKKE findes. Huden er enten mest fedtet eller mest tør.

  kombineret hud er skabt af producenterne…

  Tænk på det lidt ligesom mad – enten er du sulten, eller også er du ikke sulten. Du kan ikke begge dele ;-)

  Du kan være lidt sulten, men så er du fortsat mere sulten end mæt ;-)

  Ved ikke om det eksempel gav mening, men pointen er at bruger du produkter til kombineret hud – så løser du hverken din tørre hud eller din fedtede hud. Og du vil altid være en af tingene mest – og den skal du vælge at behandle :-D

 4. God video med gode råd. Hvad med kombineret hud hvor huden føles “tørstig” efter man har brugt creme?

 5. Hej Maria Louise

  Fantastisk du har lyst til at komme igang med mine produkter :-D Sikker på du vil blive super glad for dem, til din hud :-D

  Og jeg vil klart anbefale dig serien til normal-fedtet – den er super mild for huden, ligesom alle mine produkter er det :-) Og ja, så får du styr på din fedtede pande og undgår at din hud skinner/klistrer

  Du kan bestille et samlet hudplejesæt til din hudtype her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/danish-skin-care-hudplejeprodukter/

  Super dejlig dag til dig!

 6. Hej Mads. Hvis man har kombineret hud (altså fedtet pande og fin sensitiv hud i resten af ansigtet) hvad vil du så anbefale af dine ansigtscremeer? Mod fedtet eller tør hud?
  Glæder mig til at se om dine produkter kan hjælpe :)