hvide hudorme

Her kan du lære mere om Milier, som er bedre kendt som hvide hudorme!

Lider du af hvide pletter, knopper – hvide hudorme i ansigtet? Så er det millier. Lær om behandling af hvide hudorme – behandling af millier.

Milier er meget små, hvide og hårde knopper. Nogle kalder dem hvide hudorme. De kan forekomme overalt i ansigtet og på kroppen, men især nedenunder øjnene og på kinderne, er milier meget normale.

Mange tror fejlagtigt, at milier er hudorme, da de minder meget om hudorme i størrelse og udseende. Milier er dog hvide og ikke mørke ligesom hudorme. Det er måske også derfor, at milier ofte omtales som ”hvide hudorme”.

Forskellen på milier og hudorme er tydelig, idet det næsten er umuligt at trykke en millie. Derudover ses milier, som hvide små knopper på størrelse med et knappenålshoved.

Milier kan, modsat hudorme, mærkes på huden som små sandkorn, hvis du kører fingeren hen over området. Et andet godt kendetegn er, at milier oftest optræder på din hud i grupper af flere milier indenfor et område på størrelse med din tommelfinger.

Sådan spiser du dig fri for bumser, uren hud og hvide hudorme

Tilmeld dig og find ud af, hvordan du spiser dig fri for bumser og uren hud!

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Milier – hvide hudorme – er en ophobning af hudceller, som er indkapslet under din huds overflade, og som derfor laver denne hvide knop. Milier opstår altså som resultat af en tilstopning i din huds porer, således at døde hudceller ikke kan transporteres til hudens overflade korrekt.

Eftersom milier er døde hudceller, som er indkapslet under huden, så kan milier ikke blot vaskes væk. Af samme årsag, da milier ikke er betændelse, så vil desinfektions- og antibakterielle midler heller ikke hjælpe på hvide hudorme eller millier.

Milier – hvide hudorme – behandles og forebygges ved dagligt at hjælpe hudens porer til ikke at blive tilstoppede, således at døde hudceller kan passere uforstyrret til hudens overflade. Hertil er en daglig eksfoliering det mest effektive, da huden dagligt afstøder døde hudceller.

Det er ligeledes en daglig eksfoliering, som er mest effektivt i kampen mod allerede fremkomne milier, hvilket jo blot gør det hele meget nemmere.

Du må aldrig selv begynde at trykke eller klemme i hvide hudorme, da du blot vil ende ud med sår og mærker i huden. Desuden vil det at trykke en milie ikke løse det problem, som er årsag til milier. Derfor vil de blot komme igen.

Hvis længere tids brug af daglig eksfoliering ikke fjerner dine milier, så er det nødvendigt at få dine milier fjernet fysisk. Dette kan en dygtig kosmetolog gøre, hvorefter du med daglig eksfoliering kan holde millier væk.

Træt af hudproblemer? Prøv vores bestseller produkter her:

Kommentarer

2 kommentarer

Skriv en kommentar

 1. Hej Eva

  Eksfoliering handler om at fjerne døde hudceller. Du kender måske eksfoliering under navnet skrub.

  I forhold til milier, så fjerne eksfoliering den hinde der blokerer selve milien i at komme ud.

  Indenfor eksfoliering findes forskellige metoder.

  Skrub er den fysiske eksfoliering – hvor du med handske, svamp eller børste skrubber huden.

  Fysisk eksfoliering er også når du bruger en skrubbecreme – altså en creme/sæbe med små sten eller kerner i til at skrubbe din hud.

  Bedste eksfoliering er dog kemisk eksfoliering. Her sker eksfolieringen med syre, som nænsomt fjerner døde hudceller, sikrer en blød hud, og fjerner misfarvninger osv.

  Du har måske hørt om frugtsyre til at behandle huden. Frugtsyre er kemisk eksfoliering. Dog ikke en af de bedste, trods meget brugt.

  Bedste kemisk eksfoliering er salicylsyre – også haldet Beta Hydroxy Acid – det er det vi bruger. Og du finder eksfoliering med salicylsyre til ansigtet i vores produkt Perfect Skin Power Treat her:

  https://www.danishskincare.dk/produkter/perfect-skin-power-treat/

  Det er et SUPER godt produkt mod milier – udover at eksfoliere huden, så hjælper Perfect Skin Power Treat også med til at mindske rødme, mindske irrtitaion i huden og berolige huden.