Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Her kan du lære mere om Milier, som er bedre kendt som hvide hudorme!

Lider du af hvide pletter, knopper – hvide hudorme i ansigtet? Så er det formentlig millier. Lær om behandling af hvide hudorme – behandling af millier.

4.7 ud af 5. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Milier er meget små, hvide og hårde knopper. Nogle kalder dem hvide hudorme De kan forekomme overalt i ansigtet og på kroppen, men især nedenunder øjnene og på kinderne, er milier meget normale.

Mange tror fejlagtigt, at milier er hudorme, da de minder meget om hudorme i størrelse og udseende. Milier er dog hvide og ikke mørke ligesom hudorme. Det er måske også derfor, at milier ofte omtales som ”hvide hudorme”.

Forskellen på milier og hudorme kan tydeligt opleves, ved at det næsten er umuligt at trykke en millie. Derudover ses milier, som hvide små knopper på størrelse med et knappenålshoved. Derfor de kaldes hvide hudorme.

Milier kan modsat hudorme mærkes på huden som små sandkorn, hvis du kører fingeren henover området. Et andet godt kendetegn er, at milier oftest optræder på din hud i grupper af flere milier indenfor et område på størrelse med din tommelfinger.

Sådan spiser du dig fri for bumser, uren hud og hvide hudorme

Tilmeld dig og find ud af, hvordan du spiser dig fri for bumser og uren hud!

Milier – hvide hudorme – er ophobning af hudceller, som er indkapslet under din huds overflade, og derved laves denne hvide knop. Milier opstår altså som resultat af en tilstopning i din huds porer, således at døde hudceller ikke kan transporteres til hudens overflade korrekt.

Eftersom milier er døde hudceller, som er indkapslet under huden, så kan milier ikke blot vaskes væk. Af samme årsag, da milier ikke er betændelse, så vil desinfektions- og antibakterielle midler ikke hjælpe på hvide hudorme eller millier.

Milier – hvide hudorme – behandles og forebygges ved dagligt at hjælpe hudens porer til ikke at blive tilstoppede, således at døde hudceller kan passere uforstyrret til hudens overflade. Hertil er daglig eksfoliering det mest effektive, da huden dagligt afstøder døde hudceller.

Det er også en daglig eksfoliering, som er mest effektivt i kampen mod allerede fremkomne milier, hvilket jo blot gør det hele meget nemmere.

Begynd aldrig selv at trykke og klemme i hvide hudorme, du vil blot ende ud med sår og mærker i huden. Desuden vil det at trykke en milie ikke løse problemet, som er årsag til milier, så de vil komme igen.

Hvis længere tids brug af daglig eksfoliering ikke fjerner dine milier, så er det nødvendigt at få dine milier fjernet fysisk. Dette kan en dygtig kosmetolog gøre, hvorefter du med daglig eksfoliering kan holde millier væk.