Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Hvad er pustler og hvordan behandles de?

Hvis du har bumser og uren hud, så lider du måske af pustler? Her kan du lære mere om hudproblemer og pustler, og få gode råd til behandling af pustler

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Pustler er de betændte bumser, som der kan klemmes betændelse ud af. Næsten alle oplever på et tidspunkt at have pustler i et eller andet omfang. Nogle bliver voldsomt angrebet og andre oplever uretfærdigt nok blot en enkelt eller to engang imellem – for kvinder ofte i forbindelse med menstruation.

En pustel kan starte som en pustel eller den kan udvikle sig fra en pabel til en pustel ved at betændelsen samles i en knop fyldt med hvid eller gullig væske. Denne væske består af olie og betændelse.

En pustel er det de fleste forbinder med rigtige bumser og derfor kaldes pustler også oftest for ”bumser”, ”betændte bumser” og ”gule bumser”.

Pustler behandles, da der er tale om betændelse, med desinfektions- og antibakterielle midler.

Som det gælder for pabler, så gælder det ligesom for pustler, at daglig eksfoliering kan være med til at effektivisere behandlingsprocessen, da eksfolieringen hjælper med at holde hudens porer renset åbne så desinfektionsmidlet kan trænge ind til pustlen og virke optimalt.