Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Danish Skin Cares holdning til Dermarollers

Løfter om mirakler er der nok af, også når det handler om hudpleje til ar! Men giver dermarollers skader? Læs inden du ødelægger din hud!

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Spørgsmål: “Danish Skin Cares holdning til Dermarollers”

Hej Mads! 

Jeg gad virkelig godt høre din mening om dermarollers. :)

Er det noget sludder at det både forynger og kan forebygge rynker? 

Kærlig hilsen
Anne

Svar til: “Danish Skin Cares holdning til Dermarollers”

Hej Anne

Det enkle svar er JA! hehe… og for at bruge din – skønne formulering – så ja, det er noget værre sludder! Dermaroller virker direkte modsat. I hvert fald, hvis vi skal forholde os til alt tidligere forskning – ikke sagt at der er nogen forskning som beviser virkningen af Dermaroller. Men forholder vi os til forskning, så vil dermaroller ikke fjerne, men i stedet give rynker!

Og lad mig da lige uddybe den kommentar… En Dermaroller laver bitte små huller i huden. Disse hul kan vi vel godt blive enige om åbner op for at skidt, snavs og alt muligt andet kan trænge ind i huden. Ik? Du kan sikkert også udemærket forestille dig at huden skal bruge massevis af energi på at reparere disse små huller, rifter – efter den selvpåført TORTUR-MASSAKRA af huden!

Hvis vi så sammenligner, hvad vi logisk kan tænke os til Dermaroller gør ved huden – med hvad forskning viser. Altså at anti-oxidanter er den absolut bedste anti-aging ingrediens. Du har sikkert hørt om anti-oxidanter – og du ved sikkert at anti-oxidanter er ENORMT godt for huden:

De færreste ved dog hvad anti-oxidanter egentligt gør. Anti-oxidanter gør præcis som navnet siger. Anti-oxidanter sørger for at mindske lufttab fra huden. Altså anti-oxidanter binder ilt i kroppen og i huden.

Anti = noget vi ikke vil/ ikke ønsker

Oxidanter = latinsk for ilt

Så anti-oxidanter skal altså sørge for at huden ikke mister ilt. Hvis vi ser meget banalt på anti-oxidanter altså – anti-oxidanter er temmelig meget mere kompleks, men helt banalt skal anti-oxidanter mindske lufttab fra huden.

Fortsætter vi i denne lidt banale tankegang – og måske forestiller os anti-oxidanter som en ballon.

Hvad tænker du der sker, hvis du kører en dermaroller – med alle dens bitte små nåle henover en ballon?

Hjælper det til at holde luften inde i ballonen?

Nej selvfølgelig ikke. Ballonen springer, eller i hvert fald kommer luften til at fise ud af ballonen.

Præcis samme effekt har dermaroller på huden. Altså hjælper en dermaroller med til at fjerne luft fra huden, hvilket – over tid – resultere i at huden bliver mere rynket.

Sådan lidt mere teknisk, så er Dermaroller også med til at nedbryde collagen i huden og de andre fibre i huden, som skal gøre huden spændstig. Tænk på en elastik – bliver du ved at hive og hive og hive i en elastik, så vil den på et tidspunkt springes… Dermaroller gør lidt det samme, bare med små nåle (fremfor at hive).

Nu kan argumentationen selvfølgelig være, at huden genopbygger sig selv. Og at huden er en fantastisk mekanisme til konstant at helbrede sig selv. Og det derfor kan retfærdiggøre brugen af dermaroller.

Og det måske også sandt – men kun til et vist punkt, for med alderen mister huden altså sin helbredende evne og vi får svære ved at ophobe collagen. Hvorfor vi naturligt får rynker med alderen.

At sige at Dermaroller hjælper til at reparere huden eller modvirke rynker er altså noget værre sludder!

Huden reparer sig selv. 365 dage om året… og dette kan hjælpes på ved ved at pleje huden med gode næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Ligesom det kan hjælpe hudens helbredende evner at beskytte huden – altså det stikmodsatte af hvad Dermarolleren gør, nemlig at irritere huden og sætte den på overarbejde!

– Læs mere om hvad der er god hudpleje her:

Pyhh… det blev pludselig et langt svar. Men beklager, ordet Dermaroller kan virkelig få mit p… i kog!

– Læs mere om behandling af ar og rynker her.