Fedtet hud

Skinnende, fedtet og olieret hud er ikke pænt – men det kan nemt løses.

Fedtet hud kan være til stor gene!

Hvis du døjer med fedtet hud, så vil du hurtigt ligne en, der sveder. Det er ikke så pænt. Fedtet hud får din hud til at fremstå skinnende, hvilket heller ikke gør sig særligt godt på fotos. Men værst af alt så kan fedtet hud blokere hudens porer, hvilket kan give dig hudproblemer.

5 fejl de fleste med fedtet hud begår

At finde ud af sin egen hudtype kan være svært. Men når det kommer til fedtet hud, så er der desuden rigtig mange, der begår fejl, når huden skal passes og plejes. Her får du 5 typiske fejl, de fleste med fedtet hud begår:

 • Dropper ansigtscreme

  Den største fejl som mange med fedtet hud begår, er at droppe ansigtscremen. Mange tror fejlagtigt, at det giver mening at droppe creme i ansigtet for at undgå mere fugt til huden. Det er en kæmpe fejl. Cremer kan nemlig meget mere end at give fugt til huden. Faktisk er det i cremer, at behandlingen af fedtet hud skal findes.

 • Vasker ansigtet gentagne gange

  Har du fedtet hud, så hjælper det ikke at vaske ansigtet flere gange i løbet af dagen. Fedtet hud skyldes en overproduktion af fedt i huden, hvilket du ikke kan ændre på ved at vaske huden flere gange i løbet af dagen. Faktisk er der stor risiko for, at du netop laver en udtørring af huden, som i stedet får huden til at producere endnu mere fedt, som resulterer i mere fedtet hud.

 • Tørrer huden med servietter

  Fugtsugende papir, servietter eller renseservietter er ikke løsningen i kampen mod fedtet hud. Faktisk er det en rigtig dum ide at gå og duppe dit ansigt med noget i løbet af dagen, da du blot vil tørre din ansigtscreme af huden og derved fjerne det, som egentlig er det, der skal hjælpe din hud.


 • Tror bumser, giver fedtet hud

  Fedtet hud forveksles ofte med det hudproblem at have bumser. Det er en fejl! Fedtet hud siger intet om, hvorvidt du har bumser og uren hud eller ej. Du kan nemlig sagtens have fedtet hud uden at have bumser. Ligesom du kan have tør hud og have bumser.

 • Bruger olie i hudpleje

  Det er moderne med olie i ansigtspleje såsom f.eks. arganolie, jojobaolie o.l. Imidlertid er fedtet hud og olie er en rigtig dårlig kombination. Fedtet hud skyldes netop for meget olie i huden, så at tilføre mere olie til huden gør blot problemet endnu værre. Faktisk er der stor risiko for at tilstoppe hudens porer, som kan føre til bumser eller andre hudproblemer.

Det var top 5 fejl, når det kommer til fedtet hud. Der er mange flere! Har du fedtet hud, begår du sikkert nogle af dem…

Det er vigtigt at huske på, at fedtet hud ikke er et hudproblem. Fedtet hud er en hudtype, præcis ligesom tør hud er en hudtype. Hudtype er et af de områder, som der er flest myter om. Hudtype er dog også en af de ting, som er lettest at behandle.

Derfor! Har du fedtet hud, så søg hjælp og få en flot, ensartet og smuk hud.

Fedtet hud giver hudproblemer

Den helt store årsag til at du netop skal sørge for at pleje din hud korrekt, når du har fedtet hud, er for at undgå hudproblemer. Personer med fedtet hud er ekstra disponibel for at udvikle hudproblemer såsom bumser, hudorme, talgknopper, uren hud o.l.

Har du fedtet hud? Så skal du virkelig sørge for at pleje din hud rigtigt, så du slipper for fedtet hud og de medfølgende hudproblemer, som fedtet hud kan skabe.

Fejlbehandling af fedtet hud

Desværre er der mange som fejlbehandler sin fedtet hud. Mange kosmetologer – og især gamle hudplejefirmaer – er ikke opdateret i de bedste behandlinger af fedtet hud. Derfor sker der mange behandlinger, som man gjorde for 10 og 20 år siden. Det er en fejl!

Mange hudplejefirmaer er ikke opdateret

Tænk på nogle af de helt store firmaer som kom på markedet for 10, 20 og 30 år siden. Deres produkter er fortsat de samme – og jeg tør nok sige, at der indenfor de sidste 10 år er kommet enormt meget ny forskning om fedtet hud.

To hænder med gummihandsker holder en petriskål

Hvordan du løser fedtet hud

Først og fremmest skal du selvfølgelig droppe fejlbehandlingerne. Dernæst skal du sætte fokus på at løse din fedtet hud, så du kan slippe for bumser og andre hudproblemer – hudproblemer, som der er større risiko for med fedtet hud.

 • Husk ansigtscreme!

  Begynd at bruge dag- og natcreme som er specielt udviklet til fedtet hud, så du får de matterende ingredienser. Vigtigst af alt er, at du plejer din hud korrekt og rigtigt.

 • Drop olie i din hudpleje!

  Tjek ingredienslisten på dine hudplejeprodukter og undgå hudpleje med olie da det vil fedte huden endnu mere. Og undgå naturligvis også at bruge ren olie i ansigtet.

 • Rens dit ansigt morgen og aften

  Brug en mild ansigtsrens morgen og aften. Vælg en ansigtsvask uden sæbe og med fedtopløselige ingredienser. Derved fjerner du både skidt, men fjerner også olie fra huden.

 • Brug en daglig eksfoliering med salicylsyre

  Salicylsyre er fedtopløselig, renser hudens porer i dybden, og er et effektivt middel i kampen mod fedtet hud. Desuden er det en uundværlig ingrediens, når du ønsker en smuk hud.

 • Vælg hudpleje til fedtet hud

  Nemmeste punkt, men vigtigt! Vælg en hudplejeserie skabt specielt til fedtet hud.

 • Drop udtørrende ingredienser!

  Løsningen på fedtet hud findes ikke ved at udtørre huden. Drop derfor de udtørrende ingredienser såsom parfume, farvestoffer, kamfer, mentol o.l.

Ung kvinde med fedtet hud i ansigtet
Kvinde løfter på sin stråhat

Anbefalede produkter til fedtet hud

Vink farvel til fedtet hud! Undgå skinnende hud og få i stedet en flot mat og pæn hud. Vælg Danish Skin Care produkterne specielt udviklet til fedtet hud:

Vigtigt!

Husk at hudtype kan ændre sig

Fedtet hud er din hudtype og ligesom humør, så kan hudtype ændre sig. Hudtype kan ændre sig af mange forskellige faktorer såsom medicin, sygdom, årstid, varme, kulde, graviditet og meget mere.

Der er tusindvis af årsager til, at hudtype kan ændre sig.

Ingen kan dog forudse, hvad din hudtype ændrer sig til. Vælg derfor ALDRIG hudpleje efter årstid eller hudpleje specielt udviklet til gravide. Og vælg ALDRIG hudpleje efter alder.

Hudpleje til fedtet hud!

Vælg først og fremmest hudpleje udfra din hudtype! Vælg dernæst hudpleje med egenskaber som kan hjælpe på dit hudproblem.

Og husk! Hudtype kan ændre sig!

Når du skal købe ny hudpleje, så tænk altid tilbage på de sidste 14 dage. Har din hud været “normal”, eller har du følt, at din hud har været tør? Måske har din hud manglet fugt? Måske har din hud føltes stram? Måske har du oplevet at din hud skaller?

Har du manglet fugt, så skift til mere fugtgivende produkter – omvendt, har du oplevet at fedte, så skift til produkter til fedtet hud. Derved vil du altid pleje din hud med rette mængde fugt.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skift hudpleje, så det passer til din hudtype

Få mere information og hjælp til behandling af fedtet hud.

Se alle skønhedsguides