Knopper på arme og ben

Knopper, bumser og urenheder er aldrig sjovt. Og det er heller ikke særligt pænt.

Kløende, røde knopper på arme og ben

Mange plages af røde og kløende knopper på arme og ben. Et problem mange forbinder med bumser, men hvis det skal være helt korrekt, så er der tale om Keratosis Pilaris. Knopperne er hårde, og kan ikke trykkes, men får huden til at blive ujævn og knoppet.

5 fejl de fleste med knopper på arme og ben begår

Knopper på arme og ben – såkaldt Keratosis Pilaris – er forbundet med mange myter. Her får du 5 typiske fejl ved behandling af Keratosis Pilaris:

 • Trykker knopperne

  En fejl som rigtig mange med knopper på arme og ben begår, er at forsøge at trykke knopperne. Denne metode vil ikke fjerne knopperne, men det vil derimod forværre problemet grundet den irritation af huden, som metoden medfører.

 • Bruger skrubbecremer

  Mange begynder fejlagtigt at bruge skrubbecreme og peeling produkter for at komme urenhederne til livs. Især knopper på arme behandles ofte med skrubbecreme. Ligesom mange bruger kropsplejeprodukter med slibende korn til at fjerne knopperne på ben og lår. Det er ikke en god måde at behandle problematikken på.

 • Bruger skrubbehandsker

  I forlængelse af ovenstående fejl om skrubbecremer så er skrubbehandsker også blevet meget populært i kampen mod knopper på arme, lår og ben. Dette er dog en rigtig dårlig fremgangsmåde, hvis du ønsker at fjerne de irriterende knopper. Både skrubbecremer og skrubbehandsker er ikke løsningen!

 • Bruger skrappe hudplejeprodukter

  De fleste har den opfattelse, at irriterende hudproblemer kræver hård behandling. Derfor begynder mange, som er ramt af knopper på arme og ben, med at benytte sig af skrappe hudplejeprodukter med henblik på at komme problemet til livs. Det er en stor fejl!

 • Bruger hudpleje med parfume

  Keratosis Pilaris opstår grundet irritation og tilstopning i hudens porer. Derfor skal du undgå kropsplejeprodukter, der indeholder parfume, farvestoffer eller andre ingredienser, som blot vil irritere huden endnu mere og forværre dine knopper.

Det var 5 typiske fejl ved behandling af knopper på arme og ben. Der findes mange flere, så pas på at du ikke falder i fælderne, og gør problemet værre.

Og… Husk at knopper på arme og ben kan behandles. Lad ikke problemet stå til – det forsvinder nemlig ikke af sig selv. Der skal behandling til!

Udfordringer med knopper på arme og ben

Den største fejl i behandling af knopper på arme og ben er fejlbehandling. Eller rettere sagt – uvidenhed om hudproblemet. De fleste tror fejlagtigt, at knopperne på arme og ben er bumser.

Bumser opstår meget sjældent på arme og ben. Plages du af knopper på arme og ben – især på overarme og lår – så er der med stor sandsynlighed tale om Keratosis Pilaris. En hudlidelser som rammer hele 25 % af mænd og kvinder.

Hvorfor får jeg Keratosis Pilaris?

Årsagen er ukendt. Eksperter mener, at det skyldes en overproduktion af keratin. Keratosis Pilaris smitter ikke, og er ikke farlig, hvilket betyder, at der ikke forskes ret meget i hudlidelsen. Keratosis Pilaris er blot ikke så pænt at se på, og kan være til stor gene for dem, der er ramt af hudlidelsen. Problemet kan dog behandles!

Ung kvinde i bikini og sorte shorts rækker ud efter kamera

Sådan behandler du Keratosis Pilaris

Først og fremmest skal du begynde at behandle problemet, da Keratosis Pilaris ikke forsvinder af sig selv. Her får du 5 råd, som du skal være opmærksom på ved behandling af knopper på arme og ben:

 • Vælg hudpleje uden parfume og farvestoffer

  Keratosis Pilaris forværres af hudplejeprodukter, som indeholder parfume og farvestoffer. Hav derfor fokus på at minimere unødvendig irritation af huden - gælder også vaskepulver og kropsplejeprodukter

 • Fugt, fugt, fugt!

  Keratosis Pilaris kan minimeres ved hjælp af daglig tilførsel af fugt. Husk derfor at bruge en god bodylotion hver dag efter dit bad for at minimere udtørring.

 • Husk fugtbevarende ingredienser

  Hav for øje at bruge produkter som indeholder fugtbevarende ingredienser, da disse ingredienser binder fugt til huden. Det kan f.eks. være i form af Glycerin.

 • Minimer friktion

  Tætsiddende tøj skaber gnidning og friktion henover huden. Dette skaber irritation, som forværrer Keratosis Pilaris, og vil give dig flere knopper på ben og arme.

 • Salicylsyre

  Den vigtigste ingrediens når du skal behandle knopper på lår og arme, er salicylsyre, da det trækker ned i hudens porer, og bekæmper Keratosis Pilaris.

Mand og kvinde med benene i vejret
Ung kvinde med tatoveringer rækker begge hendes arme i vejret

Anbefalede produkter mod knopper på arme og ben

Vil du kunne gå i korte ærmer? Vil du kunne vise dine ben frem? Og vil du bekæmpe knopper på ben, lår, arme og overarme? Danish Skin Care serien hjælper dig! Især Amazing Body Treat er fantastisk mod Keratosis Pilaris!

Husk desuden!

Keratosis Pilaris er hverken en virus, bakterie eller en anden farlig sygdom, som smitter. Keratosis Pilaris er en frustrerende skønhedsfejl, som kan behandles.

Kostråd mod Keratoris Pilaris

Hvad du spiser, har meget lidt indflydelse på Keratosis Pilaris. En sund og varieret kost er dog altid med til at styrke og pleje din hud. Hav derfor fokus på en sund kost med masser af grøntsager.

Husk olie!

Ikke i hudpleje, men i kosten. Olie er nemlig med til at smøre kroppen indefra – og fugt er netop enormt vigtigt i kampen mod Keratosis Pilaris.

Bliv ikke fanatisk, men pas på!

Du kan selvfølgelig bruge lidt parfume, hvis du vil dufte dejligt. Men pas på brugen af parfume direkte på huden, da det vil irritere og forværre Keratosis Pilaris.

Minimer komælksprodukter

Komælk er til babyer. Ikke voksne! Komælk er med til at skabe irritation i kroppen, og er den eneste fødevare, som giver bumser. Mælk kan også være en direkte årsag til Keratosis Pilaris.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Få mere information og hjælp til behandling af knopper på arme og ben

Vil du gerne vide mere om behandling af Keratosis Pilaris? Så tjek disse guides:

Se alle skønhedsguides