Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Skrevet af Mads Timmermann

Undgå rødme og skægpest

Her får du gode tips til at undgå rødme og skægpest. Du får skarpe metoder og produktanbefalinger.

9.2 ud af 10. Baseret på 1500+ anmeldelser.

Enkelt og nødvendigt – men skaber stor debat!

Barbering og hudpleje til mænd er noget, som kan skabe forvirring i forhold til, hvordan det skal gribes an. Forkert barbering kan skabe hudproblemer. Ligeledes kan dårlig hudpleje give hudproblemer og irriteret hud hos mænd. Det er dog slet ikke så besværligt. Læs med her og få den ultimative guide til barbering og hudpleje til mænd.

Hvis du er på udkig efter gode hudplejeprodukter til mænd, vil jeg anbefale mine hudplejeprodukter.

Se her en oversigt over Danish Skin Cares lækre hudplejeprodukter.

7 fejl de fleste mænd begår ved barbering

Der er mange fejl forbundet med barbering. Her får du 7 klassiske fejl, som mange begår ved barbering af huden:

1) Gør som vores fædre

En af de største fejl, der begås, når det kommer til barbering, er, at mænd ofte gentager deres fædres måde at barbere sig på. Det betyder, at vi aldrig slipper af med de dårlige vaner, hvis vi fortsætter i samme mønster.

2) Barbersprit og alkohol

Rigtig mange tror fejlagtigt, at barbersprit og aftershave er en nødvendighed efter barbering. Det har vores fædre, bedstefædre og oldefædre gjort.

Derfor gør vi det fortsat også. Og fordi vi stadig tror, at det er måden, det skal gøres på, så sælger butikkerne aftershaves i massevis.

Aftershave og barbersprit er på ingen måde et element i en god barbering og en god hudpleje for mænd.

3) Skaber irritation

Barbering skaber irritation i huden, hvilket betyder, at det er alfa omega, at vi forsøger at minimere denne irritation.

Parfume, farvestoffer og aftershave er med til at skabe irritation i huden. Derfor bør du først og fremmest droppe disse i dine barberprodukter og i din hudpleje.

4) Barberer forkert

Hvad enten det er med maskine eller skraber, så skal barbering altid ske i hårenes groretning. Denne huskeregel vil skabe mindst irritation i hudens porer.

De fleste har ikke fokus på hårenes groretning og på baggrund af dette, opstår de fleste problemer i forbindelse med barbering.

5) Kniv eller maskine til barbering

Det er helt klart et holdningsspørgsmål i forhold til, hvordan du ønsker, at udfaldet af din barbering skal være.

Ønsker du en glat barbering, så skal du bruge skraber. Ønsker du stubbe, så skal du bruge maskine. Ønsker du, at skægget skal være langt men velklippet, så skal du bruge trimmer.

6) Glemmer hudpleje

Mange glemmer fejlagtigt at pleje huden efterfølgende, når de barberer. Det er netop efter barbering, at huden har brug for ekstra god pleje, så du undgår indgroede hår, skægpest samt rødmende og bumset hud.

Så husk at have fokus på din pleje af huden – både efter barbering, men også til dagligt.

7) Pleje af skæg

Der er virkelig gået mode i skæg samt pleje af skæg. Mange er begyndt at pleje skægget med skægolie, skægbalm eller skægshampoo.

Det er vigtigt at huske på at ligesom håret på hovedet, så er skæg dødt. Det skal blot vaskes, og huden skal plejes. Det vil give dig, det flotteste skæg.

Det var 7 fejl, som de fleste mænd begår ved barbering. Der findes mange flere fejl. Og langt flere fejl, når det kommer til hudpleje til mænd! Her kan nævnes:

  • Tror, der er forskel på hud hos kvinder og hos mænd – hud er hud. Plej huden korrekt og godt, så behøver du ikke specialtilpasset hudpleje til mænd.
  • Skrappe ingredienser. Smertetærsklen hos mænd er måske stor, men hudpleje skal aldrig gøre ondt, stikke, svige eller prikke i huden.
  • Gammeldags teknikker. Ligesom med barbering så gør mange mænd, hvad deres fædre gør. Nemlig mindst muligt. Det er en kæmpe fejl!

Udfordringer med hudpleje til mænd

Den måske største udfordring med hudpleje til mænd er, at vi ikke “må”. Det er feminint og ikke videre maskulint at bruge hudpleje. Det er heldigvis ved at ændre sig, og det er kun godt! Mænd har nemlig brug for hudpleje – præcis ligesom kvinder.

Nu handler det så bare om, at vi ikke skal begå de fejl, som kvinder har begået i flere årtier. Mænd skal ikke bruge ansigtsmasker, serum, booster eller skintonic. Mænd skal bestemt heller ikke bruge hudpleje med parfume, farvestoffer og skadelige ingredienser.

Plages du af bumser? Gratis hjælp til behandling af bumser

Hudplejefirmaer står klar med hudplejeserier til mænd!

Begå ikke den fejl at falde i markedsførings fælden. Hudpleje er ikke anderledes for mænd, end det er for kvinder. Mænd behøver ikke en speciel herre hudplejeserie. Så glem den mandlige emballage, maskuline duft og markedsførings ordene “perfekt til mænd”. God hudpleje er god hudpleje – både for mænd og kvinder!

Sådan skal du barbere og pleje huden

Lad os komme til sagen. Nemlig, hvad du skal gøre for at finde god hudpleje til mænd, og hvordan du skal barbere huden for at undgå irritation, skægpest og problemer i huden.

1) Drop parfume og farvestoffer

Parfume og farvestoffer irriterer huden. Det har derfor intet at gøre i hudpleje til mænd – og slet ikke i dine barberingsprodukter.

2) Drop skrappe ingredienser

Stikker, prikker, køler eller varmes din hud af hudplejen så er der noget galt. Hudpleje skal ikke mærkes, men pleje i det skjulte.

3) Gå efter en lang ingrediensliste

Hav fokus på en lang ingrediensliste, når du vælger hudpleje. Glem hokus-pokus ingredienser, men køb i stedet hudpleje med mange aktiver i.

4) Vælg én nem hudplejerutine

Du behøver ikke mere end 4 produkter – når indholdet af ingredienser er godt. Ansigtsvask, dagcreme, natcreme og et behandlings produkt eller daglig eksfoliering er mere end rigeligt.

5) 2 knive – og altid rene knive

Når du barberer med kniv så vælg en skraber med 2 eller maks 3 knive. Og sørg for at skifte barberblade ofte, så knivene er rene.

6) Ansigtsvask og renlighed

Vask altid ansigtet før barbering og tænk altid i renlighed, når du barberer. Skyl kniven efter hvert skrab og vask kniven grundigt efter barbering. Barber du med maskine, så vask den altid efter barbering.

7) Ansigtscreme

Afslut din barbering med en god ansigtscreme som beroliger huden. Drop ligeledes aftershave og barbersprit.