Misfarvning og solskader

Misfarvning, pigmentskader og solskader kan behandles!

Frusterende og grimme hudproblemer – men forholdvis nemme at behandle!

Mange tror fejlagtigt, at misfarvninger, solskader og pigmentskader er umulige eller meget besværlige at behandle. Det er heldigvis ikke sandt! De færreste griber behandlingen korrekt an, og derfor opnår de ikke det ønskede resultat. Læs med her og find ud af hvordan du behandler misfarvninger, solskader og pigmentskader korrekt.

5 fejl de fleste begår mod misfarvning og solskader

Misfarvning, pigmentskader og solskader kan behandles! Problemet behandles dog oftest forkert – Her er 5 typiske fejl:

 • Brug af diamantslibning og skrubbecremer

  Misfarvninger og solskader opfattes af rigtig mange som store hudproblemer, der kræver voldsom og hårdfør behandling. Derfor går mange i kast med skrubbecremer og diamantslibninger. Det er en kæmpe fejl! Misfarvninger og solskader er i langt de fleste tilfælde overfladiske problemer, som let kan behandles.

 • Laser mod misfarvninger

  I forlængelse af ovenstående, så søger mange med misfarvninger og solskader hjælp hos læger og hudklinikker med henblik på at få laserbehandling. Laser kan også godt hjælpe mod misfarvninger, men laser er en voldsom behandling for huden. Derfor er det en god idé at afprøve nogle af de mildere behandlingsmetoder først, inden man giver sig i kast med laserbehandling.

 • Manglende brug af solcreme

  Alle solskader samt de fleste misfarvninger skyldes solen. Derfor er brugen af solcreme et af de vigtigste værn i kampen mod misfarvninger og solskader. Solcreme er ligeledes enormt vigtig at huske, når skaden er sket, da det beskytter din hud mod yderligere skade.

 • Misforstået brug af solbeskyttelse

  Den største fejl de fleste begår ved misfarvning og solskader, er misforstået brug af solbeskyttelse. Mange tror fejlagtigt, at solcreme kun er noget, man skal bruge om sommeren. Ligeledes tror mange, at solcreme skal være solfaktor 50 for at beskytte huden ordentligt. Sådan forholder det sig ikke! Faktisk er solfaktor 15 den bedste solcreme, når den bruges rigtigt, dagligt og 365 dage om året.

 • Glemmer UVA beskyttelse

  Solfaktor 15 er ganske rigeligt og langt mindre skadeligt for huden. De fleste glemmer dog UVA solfilter. Solfaktor siger intet om UVA beskyttelse i solcremen. Og det er netop UVA strålerne fra solen, som laver solskader, pigmentskader og misfarvninger. Det er også UVA solstrålerne, som er årsag til hudkræft, rynker o.l.

Det var 5 fejl, som mange med misfarvninger og solskader begår. I kampen mod solskader og misfarvninger er det dummeste dog:

 • Tage sol og solbade. Solen er årsag til solskader og misfarvninger.
 • Tage solarium. Solarium er mindst ligeså skadelig som solen.
 • Glemme solcreme. Solcreme skal der til 365 dage om året!

At undgå solskader og misfarvninger – og undgå at forværre problemet – er klart det første skridt i vejen mod en flot hud.

Udfordringer med misfarvning og solskader

Den største udfordring ved behandling af misfarvning og solskader er beskyttelsen af den nye og pæne hud. Og ligeledes viden om korrekt beskyttelse af huden, så du fremadrettet undgår solskader og misfarvninger igen.

En ting er at behandle misfarvninger og solskader, hvilket ikke er svært. Noget helt andet er at undgå misfarvninger og solskader igen. Når du først har fået misfarvninger, så er der nemlig langt større risiko for misfarvninger igen.

Kvinde holder om hendes ansigt med hænderne

Hvordan behandles misfarvninger og solskader

Misfarvninger og solskader er forholdsvis nemme at behandle, trods mange hudplejefirmaer og kosmetologer påstår, at det er besværligt. Misfarvninger og solskader er nemlig overfladiske skader, så det er slet ikke så vanskeligt at behandle disse skader.

 • Salicylsyre

  I kampen mod misfarvninger og solskader er salicylsyre din nye bedste ven. Det er et vidundermiddel, som kan hjælpe dig i kampen mod misfarvninger.

 • A-vitamin

  Ar og misfarvninger er næsten det samme – misfarvninger er blot overfladiske. Mod ar er A-vitamin en af de bedste ingredienser, og ligeldes fantastisk mod misfarvninger!

 • E-vitamin

  Det er en uundværlig ingrediens, når din hud trænger til at blive repareret mod misfarvninger og solskader, og bør klart være en del af din hudpleje.

 • Mangfoldighed

  Behandling af misfarvninger og solskader kræver mere end blot én god ingrediens. Sørg derfor altid at have fokus på at kombinere alle de gode ingredienser som hjælper til behandling af misfarvninger og solskader.

 • Solbeskyttelse

  Det vigtigste i kampen mod misfarvninger og solskader er at beskytte din hud, så du forebygger eventuelle nye misfarvninger. Her er solcreme med SPF15 samt UVA og UVB solfilter det bedste at bruge.

Smilende kvinde med hættetrøje
Smilende kvinde med store solbriller

Anbefalede produkter mod misfarvning og solskader

Er du klar til at vinke farvel til misfarvninger og solskader? Er du klar til at få en pæn og ensartet hudfarve uden pigmentskader? Danish Skin Care hudplejeserien samler behandling, pleje og beskyttelse – i én og samme serie.

Vigtigt at huske:

Misfarvninger og solskader forsvinder ikke af sig selv!

Du vokser ikke fra misfarvninger og solskader. Og har du først fået pigmentskader, så er der stor risiko for, at du får flere misfarvninger.

Hudpleje kan i langt de fleste tilfælde løse problemet. Nemt og enkelt. Det kræver blot korrekt hudpleje og ikke mindst – korrekt beskyttelse mod solen.

Du kan desuden gøre meget med kosten!

Hav fokus på en sund og varieret kost – især med en masse grøntsager – så vil du se, at din hud begynder at stråle, du vil få det bedre, og misfarvninger kan mindskes.

Kosttilskud mod pigmentskader

Når det kommer til kosttilskud, så kan et mineraltilskud i form af Zink være en god idé. Det vil dog altid være bedst at få sine mineraler og vitaminer gennem en sund og varieret kost.

Sved og en aktiv livstil bekæmper misfarvninger

Når du får pulsen op og sveder, så udskiftes blodet i din krop. Det er med til at sætte alle systemer og processer i gang i din krop, hvilket betyder, at dine hudceller blandt andet udskiftes. Det hjælper mod misfarvninger.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Få mere information og hjælp til behandling af solskader

Brug for mere information og vejledning til behandling af solskader og misfarvninger i huden – læs mere her:

Se alle skønhedsguides