Rynker og anti-aging

Rynker kommer med alderen – men også af dårlig pleje af huden.

Alle får rynker. Det kommer nemlig naturligt med alderen

Rygning, solbadning, usund kost og dårlig hudpleje er alle med til at fremme forekomsten af rynker. Men du kan faktisk mindske denne forekomst af rynker med god anti-aging hudpleje.

5 fejl de fleste begår med rynker og anti-aging

Rynker kan mindskes, og rynker kan forebygges. Der findes dog rigtig mange myter omkring rynker og anti-aging. Her er 5 myter:

 • Anti-aging skal du begynde med i 30’erne

  En af de største fejl rigtig mange begår er, at mange fejlagtigt tror, at anti-aging først er noget, man skal begynde med i en bestemt alder. Du skal se anti-aging lidt ligesom sund kost. Desto hurtigere du starter, desto større effekt vil det have.

 • Bruger solcreme om sommeren

  Det er en udbredt misforståelse, at du kun skal tage solcreme på om sommeren. Måske fordi det netop hedder ‘solbeskyttelse’. Solen udsender stråler hele året rundt og igennem bilruder og regnvejrsskyer. Derfor skal du se solcreme som en beskyttelse mod disse stråler, som finder vej til jordkloden 365 dage om året. Husk ligeledes at din solcreme skal være med UVA filter.

 • Specielle anti-aging cremer

  Mange hudpleje firmaer tilbyder “specielle” anti-aging hudplejeserier, som får folk til at tro, at de skal bruge noget specielt hudpleje for at få anti-aging effekten. Sådan forholder det sig ikke. Anti-aging kan sagtens være i en helt almindelig dagcreme.

 • A-vitamin booster, serum eller creme

  A-vitamin er godt mod rynker. Derfor tror mange, at store mængder a-vitamin er godt. Sådan forholder det sig ikke. For meget a-vitamin vil i stedet udtørre din hud, og det kan ligeledes medføre, at din hud bliver kedelig, grå og rynket at se på. Hav i stedet fokus på at tilføre a-vitamin i de korrekte mængder sammen med alle de andre gode anti-aging ingredienser.

 • Bruger opstrammende ansigtsmasker

  Det giver dig måske følelsen af, at huden opstrammes og udglattes, når du bruger de populære og “opstrammende” ansigtsmasker. Sådan forholder det sig ikke. Der findes ingen naturlige hurtige løsninger, når det handler om opstramning og udglatning af huden. Behandling af rynker er en langvarig og langsommelig proces.

Det var 5 fejl, som mange begår, når de vil behandle deres rynker med anti-aging. Værst er det at:

 • Tage sol. Hvis du gerne vil modvirke og bekæmpe rynker, så er solbadning en dårlig idé.
 • Ryge cigaretter. Det er en stor synder, når det handler om forekomsten af rynker.
 • Tro på reklamer, marketing og mirakler. Lyder noget for godt til at være sandt, så er det nok også. Behandling af rynker tager tid – og bedst er det at sætte fokus på forebyggelse.

Desværre bruger mange hudpleje firmaer billedbehandling og hokus-pokus ingredienser, som aldrig vil hjælpe dig til at slippe af med rynker.

Udfordringen med rynker og anti-aging

Den måske største udfordring vedrørende rynker og brug af anti-aging er det alderssyn, som vi mennesker har opbygget de seneste årtier. Måske er det takket være Hollywood, markedsføring og stor fokus på at rynker er noget negativt.

Rynker kommer naturligt med alderen. Det kan ikke undgås. Det vi kan gøre er at forsøge at minimere hudens ældningsproces og bibeholde hudens spændstighed – og naturligvis droppe de ting, vi gør, som speeder ældning af huden op. Vigtigt med behandling af rynker er det at huske, at rynker ikke behandles i løbet af 2-3 dage – det kræver derimod lang og kontinuerlig behandling.

Ældre kvinde med rynker om munden

Hvordan behandles rynker?

Den gode nyhed er, at behandling af rynker er ganske nemt. Det tager blot tid! Ligeledes er det vigtigt at begynde at tænke anti-aging på samme måde som en sund livsstil. Det er nemlig noget, som vi skal have fokus på hver dag og hele livet igennem for at få de bedste resultater.

 • Anti-aging

  Begynd at bruge anti-aging ingredienser i din hudpleje tidligt. Du kan næsten ikke starte for tidligt, da det blot vil forebygge og reparere.

 • Drop parfume, farvestoffer og skadelige ingredienser

  Der er ingen grund til at skabe unødvendig irritation og udtørring af din hud. Drop derfor de ting, du ved, der skader – såsom rygning.

 • Omfavn din blege hud

  Glem forestillingen om at det er smart at være solbrun og nyd i stedet din smukke lyse hud. Solbadning er ikke godt for huden, og vil altid resultere i rynker.

 • Bred vifte af ingredienser

  Der findes ikke én mirakelingrediens mod rynker. Brug i stedet en masse ingredienser – især de reparerende, beroligende og plejende ingredienser.

 • Gør det nemt!

  Hav fokus på en hudplejeserie med mange forskellige ingredienser og funktioner, så du gør det nemt for dig selv. Vælg f.eks. en hudplejeserie med indbygget anti-aging og solbeskyttelse.

Ældre smillende kvind med rynker
Ældre mand med rynker og pigmentfejl, kysser ældre smillende kvinde med rynker, på kinden.

Anbefalede produkter mod rynker med anti-aging

Danish Skin Care hudplejeserien samler det hele i én og samme serie. Du får både solbeskyttelse og god daglig pleje af huden – og du får naturligvis masser af anti-aging. Danish Skin Care hudplejeserie indeholder desuden en masse gode ingredienser og nødvendige vitaminer, mineraler og aktiver, der alt sammen plejer huden.

Hvis du håber på mirakler, så kan du vente længe..

Tag action og du vil opnå resultater

Rynker kan behandles! Vil du være helt fri for rynker, så findes der botox og kirurgi, som kan hjælpe dig fri for rynker. Det er dog en farlig og unaturlig vej at bevæge sig ud på…

Hudpleje kan derimod hjælpe dig langt hen ad vejen. Men det handler også om, at acceptere at rynker kommer med alderen, og det kan vi i bund og grund ikke helt undgå.

Du kan også gøre meget med kosten!

Anti-aging kan skam også spises. Anti-aging ingredienser findes helt naturligt i naturen. Især i grøntsager – gerne de farverige – indeholder meget anti-aging.

Træning og aktiv livsstil bekæmper rynker

At være aktiv og dyrke motion er virkelig fantastisk til bekæmpelse af rynker. Husk derfor at holde kroppen i gang – det bekæmper rynker og gør huden mere smidig.

Husk olie!

Vær ikke fedtforskrækket. Sørg for at få olie og smørelse til kroppen, da det også vil hjælpe på rynker. Hav især fokus på de flerumættede olier såsom solsikkeolie, hørfrøolie o.l. – denne form for fedt mangler de fleste.

Danish Skin Care stifter Mads Timmermann

Få mere information og hjælp til behandling af rynker

Brug for mere information om behandling af rynker og hudpleje med anti-aging? Læs mere her:

Se alle skønhedsguides